Kiinalainen Kuluze on härski ”minikopio” Toyotan Land Cruiserista

Ei ole mitenkään uusi ilmiö, että Kiinassa suolletaan markkinoille toisilta autonvalmistajilta ”lainattuja” muotoja.

Aasian suunnalla on iät ja ajat otettu vaikutteita länsimaista, sillä nousihan aikanaan sodan jälkeisen Japanin talousihmekin lentoon kopioimalla amerikkalaisia ja eurooppalaisia tuotteita. Nykyään Kiina on maailman suurimpia talousmahteja, jonka valtaisa tuotantokoneisto tuo markkinoille välillä räikeitäkin kopioita. Kuvien kovin tutunoloinen ”minimaasturi” saattaa olla kuitenkin eräs härskeimmistä tapauksista vähään aikaan.

Kuvissa vaikuttaisi äkkiseltään pönöttävän Toyota Land Cruiser LC300, joka lähemmin tarkasteltuna näyttää kutistetun ja muotoillun sivuprofiililtaan uuteen uskoon. Auto on ilmeisesti tarkoitettu vain sisäisille markkinoille, joten siitä tiedetään vähän tarkempia yksityiskohtia. Auton takaosasta löytyy teksti Kuluze, mutta ei vaikuta siltä, että kyseinen brändi olisi kiinalainen autonvalmistaja. Kyseessä saattaa olla vasta tuotantoon suunniteltu malli, yksittäiskappale, tai jonkin mahdollisen kolmannen osapuolen tuunaama versio jostain toisesta ajoneuvomallista.

Luomuksen etupaneeli on joka tapauksessa miltei identtinen Land Cruiser LC300:n kanssa, vaikkakin hieman pienemmässä mittakaavassa. Autossa on sama tuttu ajovalopari LED-päiväajovaloilla, sekä iso säleikkö, jota hallitsevat vaakasuunnassa kulkevat hopeiset rivat. Piskuisen katumaasturin sivuprofiili on erityisen outo, koska ajoneuvo näyttää ulottuvan melkein yhtä korkealle kuin aito Land Cruiser, mutta auton pienet renkaat ovat lähempänä kottikärryä. Takaa löytyvät tutut LC300:n takavalot, lähes identtinen takaluukku ja eräänlainen diffuusori, jossa on toimimattomat pakoputkienkohdat.

LähdeCarscoops

Lue lisää