Kiinalainen Kuluze on härski ”minikopio” Toyotan Land Cruiserista

Ei ole mitenkään uusi ilmiö, että Kiinassa suolletaan markkinoille toisilta autonvalmistajilta ”lainattuja” muotoja.

Aasian suunnalla on iät ja ajat otettu vaikutteita länsimaista, sillä nousihan aikanaan sodan jälkeisen Japanin talousihmekin lentoon kopioimalla amerikkalaisia ja eurooppalaisia tuotteita. Nykyään Kiina on maailman suurimpia talousmahteja, jonka valtaisa tuotantokoneisto tuo markkinoille välillä räikeitäkin kopioita. Kuvien kovin tutunoloinen ”minimaasturi” saattaa olla kuitenkin eräs härskeimmistä tapauksista vähään aikaan.

Kuvissa vaikuttaisi äkkiseltään pönöttävän Toyota Land Cruiser LC300, joka lähemmin tarkasteltuna näyttää kutistetun ja muotoillun sivuprofiililtaan uuteen uskoon. Auto on ilmeisesti tarkoitettu vain sisäisille markkinoille, joten siitä tiedetään vähän tarkempia yksityiskohtia. Auton takaosasta löytyy teksti Kuluze, mutta ei vaikuta siltä, että kyseinen brändi olisi kiinalainen autonvalmistaja. Kyseessä saattaa olla vasta tuotantoon suunniteltu malli, yksittäiskappale, tai jonkin mahdollisen kolmannen osapuolen tuunaama versio jostain toisesta ajoneuvomallista.

Luomuksen etupaneeli on joka tapauksessa miltei identtinen Land Cruiser LC300:n kanssa, vaikkakin hieman pienemmässä mittakaavassa. Autossa on sama tuttu ajovalopari LED-päiväajovaloilla, sekä iso säleikkö, jota hallitsevat vaakasuunnassa kulkevat hopeiset rivat. Piskuisen katumaasturin sivuprofiili on erityisen outo, koska ajoneuvo näyttää ulottuvan melkein yhtä korkealle kuin aito Land Cruiser, mutta auton pienet renkaat ovat lähempänä kottikärryä. Takaa löytyvät tutut LC300:n takavalot, lähes identtinen takaluukku ja eräänlainen diffuusori, jossa on toimimattomat pakoputkienkohdat.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat