Kia tuo markkinoille täysin uuden hybridiautomallin – Niro HUV:n

Kia on julkistanut suunnitelmansa esitellä täysin uuden vähäpäästöisen automallin ensi vuonna. Hybridimalli Kia Niro edustaa uutta ekoautokonseptia Kian mallistossa.

Kia on kehittänyt Nirolle täysin uuden Hybrid Utility Vehicle (HUV) -konseptin. Niro tavoittelee alle 90 g/km CO2-päästöjä ja luokkansa parasta polttoainetaloudellisuutta.

Nirossa yhdistyy urheilullinen SUV:n muoto, veistokselliset linjat ja matala painopiste. Pitkän akselivälin ja pienten etu- ja takaylitysten ansiosta, Niro tarjoaa matkustajille mukavat tilat. Niro on kehitetty täysin uudelle alustalle, joka soveltuu seuraavan sukupolven voimalinjoille ja ympäristötietoiselle teknologialle.

Niron voimanlähteenä on 1.6 GDI -bensamoottori (105 hv & 147 Nm) ja 32 kW:n sähkömoottori. Vaihteistona on 6-vaihteinen kaksoiskytkin automaattivaihteisto. Tuotantoon kaavaillaan myöhemmin myös ladattavaa plug-in hybrid -versiota.

Kia Niro esitellään ensi vuonna ja sen on määrä tulla markkinoille saman vuoden loppupuolella. Niro valmistetaan Kian Hwasungin tuotantolaitoksella Koreassa.

kia-niro-hybird-2

Lue lisää