Kannattaako talvivaateostoksilla tinkiä budjetista?

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Talvi ja lämpimät vaatteet kuuluvat yhteen. Kannattaako vaatekaupoilla kallistua edullisimman vaihtoehdon puoleen vai katsoa myös arvokkaampia tuotteita?

Useat talvikauden vaatteet kestävät käytössä vuodesta toiseen, joten sopivaa budjettia mietittäessä on hyvä huomioida myös vaatteen arvioitu käyttöikä. Saman tuotekategorian tuotteilla on suuriakin hintaeroja, jotka syntyvät paitsi tuotteiden konkreettisista eroista myös valmistajasta. Joistain tuotteista voi joutua maksamaan niin sanottua brändilisää, mutta välillä se voi tarkoittaa myös sijoittamista laatuun.

Edullinen, keskihintainen vai kallis – saako rahalle vastinetta?

Toppatakki on välttämätön Suomen talvessa pärjäämiseen. Takin hintalappuun vaikuttaa moni tekijä, kuten takin materiaali, täyte sekä valmistaja.

Edullisempi vaihtoehto: Zara Basic Puffer Jacket

 • Hinta valmistajan sivuilla: 59,95 €
 • Materiaali: Pinta polyamidia ja vuori polyesteriä

Keskihintainen vaihtoehto: The North Face Aconcagua III Jacket

 • Hinta valmistajan sivuilla: 200 €
 • Materiaali: Pinta sekä vuori osittain kierrätettyä polyesteriä ja täyte untuvaa

Arvokkaampi vaihtoehto: Joutsen Blanka untuvatakki (pitkä malli)

Suosittelemme

 • Hinta valmistajan sivuilla: 699 €
 • Materiaali: Pinta polyesteriä, vuori polyesteriä ja polyamidia ja täyte untuvaa

Kaikissa takeissa on käytetty samankaltaisia materiaaleja, mutta untuvatäyte nostaa hintaa sekä toisaalta kasvattaa takin lämmöneristävyyttä. Toppatakin kanssa ostoslistalle päätyy usein myös kaulahuivi – minkä verran lämpimästä huivista voi joutua maksamaan?

Edullisempi vaihtoehto: Pieces pitkä huivi

 • Hinta valmistajan sivuilla: 16,99 €
 • Materiaali: Polyesteri

Keskihintainen vaihtoehto: Marimekko Lieddi Logo

 • Hinta valmistajan sivuilla: 155 €
 • Materiaali: Villa (75 %), polyamidi ja muut kuidut

Arvokkaampi vaihtoehto: Burberry Narrow Check Cashmere Scarf

 • Hinta valmistajan sivuilla: 390 €
 • Materiaali: Kashmir

Kuten vertailusta käy ilmi, vaikuttaa materiaali suuresti kaulahuivien hintaan merkin ohella. Marimekko ja Burberry ovat brändejä, jotka nostavat tuotteen hintaa automaattisesti, mutta villa ja kashmir ovat materiaaleina polyesteriä ylellisempiä, lämpimämpiä sekä miellyttävämpiä.

Pikalaina on joustava keino arjen hankintojen mahdollistamiseen

Vaikka talvivarusteet ovatkin verrattain pieniä ostoksia, voi arki täyttyä yllättävillä ja suuremmillakin kuluerillä erityisesti korkojen heilahdellessa. Pikalaina on vakuudeton lainamuoto, jota voi saada nopeallakin aikataululla arjen hankintojen toteuttamiseen. Moderni pikalaina mukautuu hyvin hakijan tarpeisiin ja lainasummaan, minkä lisäksi maksuaikaan on tarjolla runsaasti joustavuutta.

Sortter on suomalainen lainavertailupalvelu, joka tekee pikalainan kilpailuttamisesta vaivatonta ja sujuvaa. Pikalainat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löydät tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan. Sortterin kautta pikalainojen kilpailuttaminen on helppoa ja maksutonta, joten et häviä siinä mitään – parhaimmillaan säästät aikaa sekä rahaa.

Voit hakea pikalainaa 1 000–60 000 euron helposti nettihakemuksella. Se onkin hyvä ratkaisu, mikäli haluat toteuttaa arjen hankinnan, mutta säästösi eivät riitä tai et halua käyttää niitä. Ennen pikalainan hakemista on kuitenkin varmistuttava siitä, että pystyt maksamaan pikalainan takaisin sovitusti – näin laina ei kuormita talouttasi liikaa tai tuota taloudellisia haasteita.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Anni Karjalainen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Lue lisää