Järjestelylaina voi tuoda helpotusta taloudelliseen ahdinkoon

Taloudelliset haasteet ovat osa elämää ja välillä ne pääsevät yllättämään meidät. Odottamattomia menoja paikataan usein pienillä luotoilla, jotka kasautuessaan voivat aiheuttaa ongelmia. Lainojen järjestäminen on yksi keino, jolla voit lieventää taloudellista painetta ja säästää rahaa.

Lainojen järjestäminen tarkoittaa nykyisten velkojen yhdistämistä yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä tarjoaa useita etuja, kuten selkeän maksusuunnitelman ja mahdollisuuden pienentää korkokustannuksia.

Yhdistelylainalla voidaan yhdistää kaikki vakuudettomat lainat, kuten luottokorttivelat, osamaksusopimukset ja kulutusluotot. Järjestelyn ulkopuolelle jätetään lainat, joissa on vakuus tai takaus, kuten asuntolaina ja opintolaina.

Lainojen uudelleenjärjestelyn yhteydessä on tärkeää tarkastella taloudellista tilannetta muutenkin ja tehdä kulutustottumuksiin tarvittavia muutoksia, jotta lainoja ei ala taas kertyä. Järjestelylaina kannattaa lisäksi ehdottomasti kilpailuttaa ensin. Kilpailutus onnistuu helposti Nordic Bankin lainavertailussa.

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina tarkoittaa lainaa, joka käytetään nykyisten velkojen yhdistämiseen. Käytännössä järjestelylaina toimii niin, että otat uuden isomman lainan, jolla pystyt maksamaan kaikki muut luotot kerralla pois. Näin sinulle jää vain yksi laina ja yksi selkeä kuukausittainen maksuerä.

Sen sijaan, että huolehtisit edelleen useista eri veloista ja niiden eräpäivistä ja koroista, sinulla on vain yksi laina. Järjestelylaina yksinkertaistaa taloudellista tilannettasi. Lisäksi se voi tuoda säästöjä, koska uusi laina voi tarjota edullisemman koron.

Suosittelemme

Järjestelylaina voi olla hyvä vaihtoehto, kun haluat järkeistää taloudellista tilannettasi ja vähentää kuukausittaisten maksujen määrää. Se voi auttaa selviytymään taloudellisista haasteista, kun vielä lisäksi tarkastelet rahankäyttötapojasi ja teet niihin tarvittavia muutoksia.

Järjestelylainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on vakaat palkka- tai eläketulot ja jonka luottotiedot ovat kunnossa. Vakuuksia ei tarvita. Voit hakea järjestelylainaa yksin tai yhteishakijan kanssa. Yhteishakijasta voi olla paljon hyötyä lainanhaussa. Yhteishakijan kanssa voit saada edullisemman lainan.

Mitä hyötyä järjestelylainasta voi olla?

Järjestelylaina on usein hyödyllinen työkalu, jolla taloudellinen tilanne voidaan saada parempaan kontrolliin. Sen avulla voit tehdä taloudellisesta tilanteestasi selkeämmän ja myös säästää rahaa.

Näin järjestelylaina voi helpottaa taloudellista tilannettasi:

Vain yksi kuukausittainen maksuerä

Taloudellinen tilanne muuttuu selkeämmäksi, kun sinun täytyy jatkossa maksaa enää vain yhden lainan kuukausierä sen sijaan, että maksaisit monen luoton maksueriä. Unohdusten riski pienenee, kun muistettavia eräpäiviä on vain yksi.

Mahdollisuus edullisempiin korkoihin

Yleensä isommissa lainoissa on halvempi korko kuin pienissä luotoissa. Siksi yksi isompi laina voi tulla halvemmaksi kuin monta pientä yhteensä.

Pitempi laina-aika

Usein järjestelylaina pidentää laina-aikaa. Pitempi laina-aika mahdollistaa pienemmän kuukausierän, eli rahaa jää enemmän muihin tarkoituksiin. Voit aina maksaa lainan pois nopeammin, jos haluat ja pystyt.

Järjestelylainan hakemista kannattaa harkita esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Sinulla on useita eri velkoja ja niiden maksaminen aiheuttaa stressiä.
 • Kuukausittaiset maksut ovat kasvaneet liian suuriksi ja haluat pienentää niitä.
 • Voit saada uuden lainan edullisemmalla korolla nykyisiin lainoihisi verrattuna.

Järjestelylaina kannattaa kilpailuttaa

Järjestelylainaa ei kannata ottaa kilpailuttamatta lainaa. Kilpailutus onnistuu helposti Nordic Bankin sivuilla. Nordic Bank tarjoaa ilmaisen ja käyttäjäystävällisen lainojen vertailupalvelun, jossa voit vertailla jopa yli 30 eri rahoituslaitoksen lainat.

Vakuudettomien lainojen tärkeät luvut:

 • Lainan määrä 500–60 000 euroa
 • Maksuaika 1–15 vuotta
 • Nimelliskorko 4,41–20 %
 • Todellinen vuosikorko 4,5–38 %

Todellinen vuosikorko on hyödyllinen luku, jota kannattaa käyttää hyväksi lainojen vertailussa. Se sisältää sekä koron että kaikki kulut, joten se antaa kokonaiskuvan lainan kustannuksista.

Todellinen vuosikorko vaihtelee paljon. Siihen vaikuttaa moni asia, kuten luoton määrä, hakijan taloudellinen tilanne ja mahdollinen yhteishakija. Lainan korko on siis aina asiakaskohtainen. Lisäksi korko vaihtelee luotonmyöntäjien välillä, sillä jokainen luotonmyöntäjä tekee oman riskiarvionsa lainanhakijasta ja määrittää koron sen mukaan.

Näin kilpailutat järjestelylainan

Nordic Bankin sivuilla pääset kilpailuttamaan usean pankin ja muun luotonmyöntäjän lainat. Voit saada yhdellä helpolla, ilmaisella hakemuksella monta lainatarjousta.

 1. Laske, millaisen lainasumman tarvitset. Olisi hyvä, että pystyisit maksamaan järjestelylainalla kaikki nykyiset pienet luottosi kerralla pois.
 2. Valitse lainalaskurin avulla omaan talouteesi sopiva maksuaika lainalle.
 3. Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin sivuilla.
 4. Vertaile lainatarjouksia. Kiinnitä lainavertailussa huomiota varsinkin lainan todelliseen vuosikorkoon ja vertaa sitä nykyisten luottojesi todelliseen vuosikorkoon.
 5. Valitse paras tarjous ja nosta rahat tilillesi.
 6. Maksa kaikki vanhat lainat ja osamaksut pois. Jatkossa lyhennät vain yhtä kilpailutettua järjestelylainaa.

Lue lisää