“Ilotikulla” ohjattava Mercedes F200 on erikoinen auto

Konseptiautot ovat usein erikoisia, mutta harvat ovat olleet yhtä hyviä ennustamaan tulevaisuutta kuin vuoden 1996 Mercedes-Benz F200 Imagination.


Konseptiautot ovat autonvalmistajille ainutlaatuinen tilaisuus testata mitä oudoimpia ratkaisuja. Toisinaan näyttävyyttä tavoittelevilla asioilla voi olla myös selkeä käytännöllinen puolensa. Näin on Mercedeksen vuoden 1996 F200 Imagination -mallin kanssa, jonka Lambomaisesti ylös aukeavat ovet aidosti helpottavat autoon sisälle kömpimistä, sekä pois pääsemistä.

Yksi auton erikoisuuksista voi kuitenkin herättää enemmän varovaisuutta, kuin luottamusta. Toisin kuin tavallisempi auto, niin F200:n ohjausväline on joystick-tyyppinen ohjain kuin jossain kaivinkoneessa ikään. Kuitenkin esimerkiksi auton moottorin ääni kuulostaa hyvinkin tavanomaiselta, joten kyseessä ei ole mikään täydellisen erikoinen kulkupeli. Suuren ikkunapinta-alan, leveän koko kojelaudan kattavan näytön, sekä muiden teknisten erikoisuuksien takia 90-luvun Mercedes vaikuttaa enemmän uudelta sähköautolta, kuin 90-luvun polttomoottoriautolta.

F200 onkin sisältänyt jo 26 vuotta sitten ominaisuuksia, josta vasta nyt ovat muodostumassa todellisuudeksi. Esimerkiksi Mersun futuristinen EQS edustaa samanlaista innovatiivisuutta. Mercedes Hyperscreen -näyttö onkin selvä jatkumo F200:n tekniselle kikkailulle. F200:n näyttö pystyy nimittäin myös näyttämään puhelutiedot, navigointijärjestelmän, radion, CD- ja DVD-soittimet.

Suosittelemme

Etumatkustajilla on myös käytössään autoon kytketyt langattomat kuulokkeet. Lisäksi auton sivupeilit ovat pikemminkin kamerat, kuin perinteiset peilit. Melko huikeaa autolta, joka on esitelty Pariisin autonäyttelyssä jo vuonna 1996! Konseptiauton arvo on noin 10 miljoonaa euroa, joten ilotikun kahvasta on syytä pitää tiukasti kiinni matkaa tehtäessä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat