“Ilotikulla” ohjattava Mercedes F200 on erikoinen auto

Konseptiautot ovat usein erikoisia, mutta harvat ovat olleet yhtä hyviä ennustamaan tulevaisuutta kuin vuoden 1996 Mercedes-Benz F200 Imagination.


Konseptiautot ovat autonvalmistajille ainutlaatuinen tilaisuus testata mitä oudoimpia ratkaisuja. Toisinaan näyttävyyttä tavoittelevilla asioilla voi olla myös selkeä käytännöllinen puolensa. Näin on Mercedeksen vuoden 1996 F200 Imagination -mallin kanssa, jonka Lambomaisesti ylös aukeavat ovet aidosti helpottavat autoon sisälle kömpimistä, sekä pois pääsemistä.

Yksi auton erikoisuuksista voi kuitenkin herättää enemmän varovaisuutta, kuin luottamusta. Toisin kuin tavallisempi auto, niin F200:n ohjausväline on joystick-tyyppinen ohjain kuin jossain kaivinkoneessa ikään. Kuitenkin esimerkiksi auton moottorin ääni kuulostaa hyvinkin tavanomaiselta, joten kyseessä ei ole mikään täydellisen erikoinen kulkupeli. Suuren ikkunapinta-alan, leveän koko kojelaudan kattavan näytön, sekä muiden teknisten erikoisuuksien takia 90-luvun Mercedes vaikuttaa enemmän uudelta sähköautolta, kuin 90-luvun polttomoottoriautolta.

F200 onkin sisältänyt jo 26 vuotta sitten ominaisuuksia, josta vasta nyt ovat muodostumassa todellisuudeksi. Esimerkiksi Mersun futuristinen EQS edustaa samanlaista innovatiivisuutta. Mercedes Hyperscreen -näyttö onkin selvä jatkumo F200:n tekniselle kikkailulle. F200:n näyttö pystyy nimittäin myös näyttämään puhelutiedot, navigointijärjestelmän, radion, CD- ja DVD-soittimet.

Suosittelemme

Etumatkustajilla on myös käytössään autoon kytketyt langattomat kuulokkeet. Lisäksi auton sivupeilit ovat pikemminkin kamerat, kuin perinteiset peilit. Melko huikeaa autolta, joka on esitelty Pariisin autonäyttelyssä jo vuonna 1996! Konseptiauton arvo on noin 10 miljoonaa euroa, joten ilotikun kahvasta on syytä pitää tiukasti kiinni matkaa tehtäessä.

LähdeCarscoops

Lue lisää