Hyundai ja Wärtsilä hyödyntävät yhteistyössä käytettyjä sähköautoakkuja

Hyundai Motor Group on valinnut Wärtsilän teknologiseksi ja kaupalliseksi kumppanikseen hyödyntämään sähköautokäytöstä poistettuja akkuja energian varastoinnissa. Globaali kumppanuus yhdistää Hyundain laajenevan panostuksen sähkökäyttöisiin ajoneuvoihin ja Wärtsilän kasvavan energialiiketoiminnan, johon kuuluu jo 67 gigawatin verran asennettua voimalatehoa sekä Greensmith Energyn hankinnan mahdollistamat edistykselliset energian varastointiin käytettävät teknologiat.

Kumppanuus tähtää moderneihin energian varastoinnin tuotteisiin ja ratkaisuihin, joiden ansiosta Hyundain sähköautokäytöstä poistetut akut voidaan hyödyntää tehokkaasti Wärtsilän 177 maata kattavan toiminnan asiakkuuksissa. Wärtsilä myi viime vuonna maailmanlaajuisesti lähes neljän gigawatin verran voimalatehoa kehittyville ja kehittyneille markkinoille.

Yhteistyö luo kasvavaa liiketoimintaa sekä markkinoita edistyneille energian varastointiin tarkoitetuille järjestelmille, ja sen tarkoitus on hyödyntää akkuja monen kokoisissa sovelluksissa. Liiketoimintamalli auttaa osaltaan muodostamaan maailmanlaajuisen toimitusketjun, joka siivittää keskeisiä laitevalmistajia kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan akkujen valmistuksessa, sähköautokäytössä, energian varastoinnissa ja materiaalien kierrätyksessä.

– Energian varastointi on looginen askel sähköautokäytössä olleiden akkujen jälkimarkkinoilla. Kehittämällä sähköautoakkujen kaltaisten resurssi-intensiivisten tuotteiden uudelleenkäyttöä vähennämme jätteiden käsittelystä aiheutuvia kustannuksia ja parannamme tutkimus- ja kehitystoimintaan suunnattujen panostusten arvoa. Osallistumalla uuteen energialiiketoimintaan Hyundai vahvistaa entisestään johtavaa asemaansa puhtaan teknologian toimijana, sanoo Hyundai Motor Groupin strategia- ja teknologiadivisioonan varapääjohtaja ja innovaatiojohtaja, tohtori Youngcho Chi.

Vuonna 2025 markkinoilla on 29 gigawattituntia sähköautokäytöstä poistettua akkukapasiteettia. Se on paljon enemmän kuin tällä hetkellä sähköenergian varastointiin käytössä oleva noin 10 gigawattituntia. Tilanne antaa erinomaiset lähtökohdat energialiiketoiminnalle, johon Hyundain ja Wärtsilän kumppanuus tähtää.

– Voimavaroillaan ja Greensmith Energyltä saamallaan integrointiosaamisella Wärtsilä kehittää Hyundai Motor Groupille aiempaa puhtaampia sekä tehokkaampia tapoja käytettyjen sähköautoakkujen hyödyntämiseen. Strateginen kumppanuutemme edustaa elinkaariajattelua, jolla Wärtsilä toimii asiakkaidensa ja partnereidensa kanssa. Sähköautoakkujen mahdollisuuksien yhdistäminen energia- ja integraatio-osaamiseemme alleviivaa sitoutumistamme älykkäitä teknologioita käyttävien kestävien yhteiskuntien rakentamiseen, sanoo Wärtsilä Energy Solutionsin johtaja Javier Cavada.

Suosittelemme

Hyundai Motor Group kehittää parhaillaan yhden megawatin tehoista energian varastointiin tarkoitettua järjestelmää, joka hyödyntää Hyundai IONIQ Electric- ja Kia Soul EV -täyssähköautoissa käytettyjä akkuja. Järjestelmän esittelyprojekti on sijoitettu Hyundai Steelin tehtaalle.

Yhdysvalloissa perustettu Greensmith Energy on toteuttanut yli 70 ison mittakaavan energiajärjestelmää yhdeksässä maassa, ja sen tuotevalikoimaan kuuluu alan huippua edustava viidennen sukupolven GEMS-ohjelmistoalusta. Wärtsilän osana Greensmith tähtää yhä tehokkaammin maailmanlaajuisesti kasvaville ohjelmoitavan energian varastoinnin markkinoille. Yhtiöllä on keskeinen rooli Wärtsilän visiossa kohti uusiutuvan energian käyttöä joustavuuden, luotettavuuden ja integraation avulla.

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat