Maailman nopein hyperauto liikkuu F5-luokan tornadon nopeudella

Hennessey Performance on vuonna 1991 perustettu amerikkalainen virityspaja, joka on tähän asti luonut muun muassa Lotus Exigen pohjalta rakennettuja Venom-superautoja. Nyt julkistettu Hennessey Venom F5 on täysin uusi ja kokonaan Hennesseyn rakentama hyperauto, joka samalla asettaa sarjavalmisteisten autojen huippunopeusriman todella korkealle.

Hennessey Venom F5:n suorituskyky on vaikuttava. F5-luokan Tornadon mukaan nimetyn auton voimanpesänä oleva 7,4 litrainen tuplaturbotettu V8-moottori tuottaa 1600 hevosvoimaa ja 1762 Nm vääntöä. Näiden turvin se pystyy saavuttamaan jopa 301 mph, 484 km/h huippunopeuden.

Hennessey Venom F5

Myös auton kiihtyvyyslukemat ovat häikäisevät, sillä auton kiihdyttäminen paikaltaan 400km/h ja pysäyttäminen takaisin paikalleen kestää vain hieman alle 30 sekuntia. Vertailun vuoksi, Koenigsegg Agera RS tekee saman 36,4 sekunnissa.

Venom F5 hyperautoa on tarkoitus valmistaa vain 24 kappaletta ja mikäli haluaa saada hiilikuidusta rakennetun harvinaisuuden talliinsa, on oltava valmis pulittamaan (alkaen) 1,4 miljoonaa euroa + verot. Venom F5 on nopeampi, mutta edullisempi kuin Bugatti Chiron tai Koenigsegg Agera RS – eli hyvä diili?

Hennessey Venom F5 Hennessey Venom F5

Suosittelemme

Tässä hyperauton esittelyvideo, jonka taustamusiikkina soi, mikäs muukaan, kuin Aerosmithin Dream On -kappale. Bändin solisti Steven Tyler on muuten kova Hennessey-fani ja hänet on nähty aiempien Venomien ratissa. Todennäköisesti myös F5 tulee löytymään Tylerin tallista.

Lue lisää