Etsinnässä unelmien nahkasohva

Tyylikkään elämän tavoittelu ei rajoitu pelkästään vaatteisiin. Yksi osa kokonaisuutta on koti, jossa vietän runsaasti aikaa perheeni kanssa. Miehelle tärkeä elementti on luonnollisesti sohva, jonka tulee palvella esteettisen puusilmän lisäksi toiminnallisia tarpeita, eli suoraan sanoen sohvalla pitää pystyä ottamaan kunnon päiväunet pelkäämättä siltä tippumista, jos asentoa hieman muuttaa. 🙂

Muita vaatimuksia on perheelliselle soveltuva nahkaverhoilu, aikaa kestävä rakenne, sopiva väri (konjakinruskea olisi aivan paras) ja olohuoneen asettamat reunaehdot, joista merkittävimmät ovat samperin arkkitehdin jostain syystä hieman tavanomaista matalammalle piirtämät ikkunat (n. 76 cm lattiasta) sekä olohuoneessa sohvalle varatun tilan strategiset mitat.

vuodesohva-olohuoneessa
Ikkunat rajoittavat sohvan asettelua, erityisesti korkeuden puolesta.

Matalan ikkunakorkeuden johdosta valtaosa sohvien selkänojista nousisi ikkunalaudan yläpuolelle, mitä emme halua. Tämän takia olemme päätymässä divaanisohvaan, jolla saamme laajennettua sohvaa ikkunoiden kohdalle siten, että sohva ei näy ikkunasta ulos.

Lähtötilanne

Mistä lähdemme liikkeelle? Tarina on monelle tuoreelle lapsiperheelle tuttu, eli pariskunnan ensiasuntoon rajattuihin neliöihin hankittu vuodesohva päätyi perheellistymisen myötä ok-taloon muuttaessa olohuoneeseen ja tavaroiden asetuttua paikoilleen ei vuodesohva enää tunnu parhaalta ratkaisulta.

vuodesohva-edesta
Tämänhetkinen vuodesohva ja rahi, jonka tilalle haluamme unelmiemme sohvan.

Kun vuodesohvalle on vielä paikka katsottuna lastenhuoneesta, on sopiva hetki hankkia olohuoneeseen kunnon nahkasohva, josta olemme unelmoineet. Samaan syssyyn haluamme sohvan kanssa samaa sarjaa olevan rahin.

Luvassa on vertailua, hikeä ja rahanmenoa

Sohvaa emme osta näkemättä ja ilman perstuntumaa. Näinpä perheemme lähtee seuraavaksi tutustumaan Pirkanmaalla toimiviin kalusteliikkeisiin ja listalla ovat ainakin perusvarmat Asko, Ikea, Isku, Kruunukaluste, Masku ja Vepsäläinen. Lisää vinkkejä potentiaalisista liikkeistä otamme mielihyvin vastaan.

Lue lisää