Ensiesittelyssä Kia Niro EV -täyssähköauto – toimintamatka jopa 450 kilometriä

Kia esitteli Busan International Motor Show 2018 -tapahtumassa täyssähköisen version Kia Niro crossoveristaan. Niroa on myyty aiemmin hybridi- ja plug-in-hybridi -versiona ja täyssähköinen Niro on luontainen lisä mallistoon.

Kia Niro EV astuu suoraan pitkän toimintamatkan kerhoon. Niron euroversiossa on 64 kWh:n lithium-polymeeri akusto, joka tarjoaa parhaimmillaan peräti 450 kilometrin pituisen toimintamatkan. Liitettynä 100 kW latauslaitteeseen, akuston lataaminen tyhjästä 80%:n tasolle kestää noin 54 minuuttia. Tarjolla on myös pienempi, noin 300 kilometrin toimintamatkan tarjoava akusto, mutta saadaanko vaihtoehtoa Euroopan markkinoille, jää vielä nähtäväksi.

Sähkömoottori tarjoaa vetäville etupyörille 150 kW:n (204 hv) tehon ja 395 Nm väännön. Tämän avulla Niro kiihtyy 7,8 sekunnissa 0-100 km/h, mikä on tämän kokoiselle ja henkiselle crossoverille hyvä taso. Akusto on sijoitettu tavaratilan alle ja se alentaa auton painopistettä merkittävästi. Kian mukaan auton ajettavuus onkin enemmän sedanin tai hatchbackin, kuin crossoverin tasoa – hyvässä mielessä.

Niro EV on ulkonäöltään hyvin edeltäjiensä kaltainen, mutta toki joitakin sähköautolle ominaisia piirteitä löytyy, kuten jäähdyttimen säleikön puuttuminen ja siniset koriste-elementit edessä ja takana. Sisällä kojelautaa hallitsee tuttu 7-tuumainen näyttö, joka on saanut pienen päivityksen sähköautotoimintojen kera.

Suosittelemme

Niro EV saapuu tietojemme mukaan Suomeen tämän vuoden loppupuolella ja hintakin vahvistunee varmasti viimeistään syksyn aikana.

Lue lisää