BMW valmistelee todellista superluksusautoa – 9-sarja haastaa Mercedes-Maybachin

Bemarin 8-sarjan paluusta on huhuttu jo vuosia, ja nyt ison luksuscoupén tulo markkinoille näyttää todennäköisemmältä kuin koskaan. Uusi Kasi on nimittäin saanut jo tehtaan sisäisen korimallikoodin, eli autoa kehitetään täyttä höyryä. 8-sarjan coupé- ja avoversiot korvaavat nykyisen 6-sarjan astetta pienemmät mallit.

Bemarin luksusvyörytys ei jää kuitenkaan tähän, vaan suunnitteilla on myös 7-sarjan yläpuolelle sijoittuva iso sedan, jonka tunnukseksi tulee ilmeisesti 9-sarja. BMW ei halua seurata Mercedes-Maybachin menestystä sivusta, ja lisäksi Münchenin laskutikkumiehet ovat havainneet, että todella kalliista autoista jää valmistajalle enemmän katetta kuin ”tavallisista” edustusluokan menopeleistä.

Bemari antoi esimakua erityisen ylellisestä sedanista jo pari vuotta sitten, kun se esitteli Pekingin autonäyttelyssä artikkelikuvassa näkyvän Vision Future Luxury -nimisen konseptin. 9-sarjan tuotantomallin inspiraation lähteenä käytetään juuri tätä tutkielmaa. Teknisesti iso sedan tulee pohjautumaan 7-sarjan venytetylle perusrakenteelle. 9-sarjassa panostetaan täysillä ylellisyyteen, ja niinpä takaosastolla on kaksi erillisistuinta perinteisen takapenkin sijasta. Molemmilla takamatkustajilla on lisäksi omat tietoviihdejärjestelmänsä ja ruutunsa.

9-sarjassa käytetään pitkälti samoja voimanlähteitä kuin 7- ja 8-sarjassa. Niinpä pellin alle on odotettavissa ainakin M760Li:stä tuttu 6,6-litrainen tuplaturbo-V12, josta irtoaa 600 hevosvoiman teho ja 800 newtonin vääntö. Lisäksi tarjolle tulee todennäköisesti myös saman teholuokan pistokehybridi, jossa bensaturbokoneeseen on yhdistetty sähkömoottori.

BMW käyttää jo nykyisessä 7-sarjassa mm. alumiinista sekä hiilikuidusta koostuvaa sekarakennetta, ja samoja materiaaleja ollaan hyödyntämässä myös tulevassa 9-sarjassa. Kevytrakenteiden idea viedään kuitenkin astetta pidemmälle, ja esimerkiksi istuinten rungot saatetaan tehdä hiilikuidusta. Ne vakauttavat myös korirakennetta, jolloin B-pilarista voidaan tehdä tavallista ohuempi ja kevyempi. Jäämme odottelemaan, koska 9-sarjan ensimmäiset testiprototyypit bongataan salavalokuvaajien linsseihin.

LähdeAuto Bild

Lue lisää