Android Auto -järjestelmä maailman ensimmäisenä Hyundai Sonataan

Hyundai toi ensimmäisenä maailmassa Android Auto-järjestelmän autoihinsa. Googlen autoihin tekemä käyttöjärjestelmä on nyt saatavilla navigoinnin kanssa Hyundai Sonata 2015 malliin.

Android Auto järjestelmä on saman tyyppinen kuin Applen CarPlay, mitä esimerkiksi Mercedes-Benz käyttää autoissaan. Android Auto sisältää Google Maps-navigoinnin, puhelinintegraation tekstiviestien ja puheluiden muodossa. Näiden lisäksi järjestelmään on mahdollista asentaa myös kolmannen osapuolen sovelluksia ja sitä voi ohjata puheohjauksella. Järjestelmä myös korvaa tavanomaisen CD-radion ja musiikkia voi kuunnella vaikkapa Google Play- tai Spotify-sovelluksien kautta.

Jotta oma Android -puhelin juttelisi järjestelmän kanssa, on sen oltava vähintään Android 5.0 versio. Kun yhteensopiva puhelin liitetään auton järjestelmään micro USB-kaapelilla, puhelin lataa automaattisesti Android Auto companion -sovelluksen ja kytkeytyy järjestelmään.

Myös useat muut autovalmistajat ovat integroimassa Android Auto -järjestelmää autoihinsa, kuten Audi, Alfa Romeo, Bentley, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Kia, Mazda, Mitsubishi, Nissan ja Opel.

android-auto-hyundai-2

android-auto-hyundai-3

Suosittelemme

android-auto-hyundai-4

Lue lisää