Vietnamilainen autonvalmistaja esitteli esimmäiset automallinsa ja ne näyttävät hyvältä!

Vietnamilainen autonvalmistaja VinFast tuo 2.10. pidettävään Pariisin autonäyttelyyn kaksi ensimmäistä premium-automalliaan suuren yleisön nähtäväksi. Pininfarinan suunnittelutiimin avustuksella muotoillut sedan ja katumaasturi ovat linjakkaat ja näyttävät kieltämättä melkoisen tyylikkäiltä.

Valmistajan tavoitteena on ollut luoda moderni, mutta samalla ajaton design, joka heijastaa sekä Vietnamin kansallista ylpeyttä että maisemallista kauneutta. Autojen keulaa koristaa epäsymmetrinen VF-logo, jonka V-kirjain näkyy selvästi keskellä ja F-muodostuu edestäpäin katsottuna keulan oikealle puolelle.

Sedan-malli on muotoiltu klassisesti ja ajattomasti – pitkä akseliväli ja -konepelti, symmetriset ja horisontaaliset kylkilinjat, sekä klassinen perän muotoilu. Katumaasturin muskelimaisempi konepelti ja ärhäkämpi yleisilme tuo sille sedania sporttisemman ulkonäön. VinFast autoissa näkyy myös kansan mielipide, sillä suunnitteluvaiheessa oli mukana 62 000 vietnamilaista, jotka antoivat äänensä ja valitsivat mieleisensä kahdenkymmenen luonnoksen joukosta, mitkä neljä italialaista suunnittelutoimistoa olivat loihtineet. Pininfarina suunnitteli valitun luonnoksen pohjalta auton designin valmiiksi.

VinFast Sedan ja SUV julkistetaan yleisölle Pariisin autonäyttelyssä 2.10.2018 kello 10:45 (CET) alkavassa lehdistötilaisuudessa, jossa myös julkistetaan autojen tekniset ominaisuudet. VinFast on samalla ensimmäinen vietnamilainen autonvalmistaja, joka osallistuu kansainväliseen autonäyttelyyn.

Suosittelemme

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat