Valtio jakaa auton vaihtajille viisi miljoonaa euroa

Eduskunta on päättänyt myöntää 5 miljoonaa euroa lisärahoitusta romutuspalkkiokokeilulle. Romutuspalkkiota saa joko vuoden loppuun asti, tai kunnes koko määräraha on käytetty loppuun.

Romutuspalkkion saaminen edellyttää romutettavalta autolta vähintään 10 vuoden ikää. Uuden auton CO2-päästöt pitää olla alle 120 g/km. Romutuspalkkiota on käytetty ensisijaisesti pienten, edullisten ja energiatehokkaiden autojen hankintaan. Romutuspalkkiolla hankittujen autojen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat vain 104 g/km, kun vuonna 2014 ensirekisteröityjen henkilöautojen keskimääräiset päästöt olivat 128 g/km.

Romutuspalkkiokokeilun tavoitteena on uudistaa autokantaa, vähentää liikenteen päästöjä ja parantaa liikenneturvallisuutta. Romutuspalkkio ei ole valtiolle rahanmenoa, vaan valtio saa kokeiluun osoittamansa rahat moninkertaisena takaisin auto- ja arvonlisäverotuottoina.

Lisätietoa: www.romutuskampanja.fi

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat