Tesla: autonomiset, tuhannen kilometrin toimintamatkan sähköautot myyntiin 2017

Tesla Motorsin johtajan Elon Muskin mukaan Tesla tulee rikkomaan tuhannen kilometrin rajan pari vuoden sisällä. Musk arvioi, että Model S:n toimintamatka kehittyy akkuteknologian kehityksen myötä viidestä kymmeneen prosenttia vuodessa. Model S:n pisin yhdellä latauksella ajettu matka on tällä hetkellä 723 kilometriä, tosin ennätys on ajettu keskinopeudella, mikä vastaa kaupunkiajoa.

Toinen Muskin, hollantilaisessa tv-haastattelussa esittämä asia on Tesla-autojen täydellinen autonomisuus, jonka hän uskoo olevan totta vuoteen 2018 mennessä. Musk ennustaa myös kaikkien uusien autojen olevan autonomisia vuoteen 2035 mennessä.

Ennustukset ovat jokseenkin uskottavia, sillä jo nyt Teslan autonomiset toiminnot on hyvin pitkälle vietyjä. Auto pystyy vaikkapa pysäköimään itsensä autotalliin ja taas aamulla ajamaan sieltä ulos ja kotioven eteen odottamaan matkaan lähtöä. Teslalla pystyy myös ajamaan kaistavahtien ja automaattiohjauksen ansiosta pidempiäkin matkoja maantiellä, puuttumatta hallintalaitteisiin.

Teslan uusimmat lisäykset mallistoon ovat tämän vuoden lokakuussa myyntiin tuleva luksus-katumaasturi Model X ja noin 30 000 euron (ilman veroja) hintaluokkaan asettuva Model 3.

Lue lisää