Tesla: autonomiset, tuhannen kilometrin toimintamatkan sähköautot myyntiin 2017

Tesla Motorsin johtajan Elon Muskin mukaan Tesla tulee rikkomaan tuhannen kilometrin rajan pari vuoden sisällä. Musk arvioi, että Model S:n toimintamatka kehittyy akkuteknologian kehityksen myötä viidestä kymmeneen prosenttia vuodessa. Model S:n pisin yhdellä latauksella ajettu matka on tällä hetkellä 723 kilometriä, tosin ennätys on ajettu keskinopeudella, mikä vastaa kaupunkiajoa.

Toinen Muskin, hollantilaisessa tv-haastattelussa esittämä asia on Tesla-autojen täydellinen autonomisuus, jonka hän uskoo olevan totta vuoteen 2018 mennessä. Musk ennustaa myös kaikkien uusien autojen olevan autonomisia vuoteen 2035 mennessä.

Ennustukset ovat jokseenkin uskottavia, sillä jo nyt Teslan autonomiset toiminnot on hyvin pitkälle vietyjä. Auto pystyy vaikkapa pysäköimään itsensä autotalliin ja taas aamulla ajamaan sieltä ulos ja kotioven eteen odottamaan matkaan lähtöä. Teslalla pystyy myös ajamaan kaistavahtien ja automaattiohjauksen ansiosta pidempiäkin matkoja maantiellä, puuttumatta hallintalaitteisiin.

Teslan uusimmat lisäykset mallistoon ovat tämän vuoden lokakuussa myyntiin tuleva luksus-katumaasturi Model X ja noin 30 000 euron (ilman veroja) hintaluokkaan asettuva Model 3.

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat