Pininfarinan futuristinen Ferrari-konseptiauto herätettiin eloon yli neljänkymmen vuoden jälkeen

Niin kauan kun autoja on valmistettu, on tehty myös kokeellisia konseptiautoja, jotka ovat olleet designillaan vuosia aikansa sarjatuotantoautoja edellä. Yksi näistä konseptiautoista on Pininfarinan suunnittelema Pininfarina Modulo Concept.

Futuristinen, pyörillä kulkevaa ufoa muistuttava konseptiauto on tehty 1970-luvun alussa ja se on viettänyt aikansa erinäisissä autonäyttelyissä ja -tapahtumissa, sekä kahminut samalla 22 kansainvälistä palkintoa. Auto on näyttelykiertueensa lopuksi päätynyt koristamaan Pininfarinan Torinossa sijaitsevia toimitiloja. Kiilamaisen ja hyvin erikoisen ulkokuoren alta löytyy Ferrari 512S-kilpa-auton tekniikkaa, kuten viisilitrainen ja 550 hevosvoimainen V12-moottori. Auto ei tosin ole päässyt koskaan kokeilemaan rajojaan, vaan se on joutunut tyytymään näyttelyesineenä lojumiseen.

Varakas autoharrastaja ja -rakentaja James Glickenhaus sai ostettua auton itselleen vuonna 2014 julkistamattomaan kauppahintaan, ja autoa on kunnostettu uuteen uskoon siitä lähtien. Nyt Scuderia Cameron Glickenhaus on julkistanut videon, jossa konseptiautolla ajetaan ensimmäistä kertaa auton historiassa. Kuten kuvasta näkyy, on herroilla ollut kiire testaamaan tekniikkaa, koska autoa ei ole vielä kasattu takaisin alkuperäiseen ufomaiseen muotoonsa.

– Auto kulki täydellisesti ja kuulosti upealta, kommentoi Glickenhaus silmät kostuen.

https://www.facebook.com/ScuderiaCameronGlickenhaus/videos/2076734195688376/

Lue lisää