Kun painonsäästö on elämä – hiilikuituinen turbo

Sen jälkeen kun autoa on kevennetty hiilikuituisilla korinosilla, poikittaistangoilla ja penkin rungoilla onkin aika siirtyä konehuoneen puolelle. Miltä kuulostaisi hiilikuituinen turbo? No hyvältä tottakai.

Tämän vuoden SEMA Show:ssa, joka järjestettiin loka-marraskuun taitteessa Las Vegasissa, yksi ehdottomasti kovimmista jälkimarkkinointiosista oli TurboZentrumin osastolla komeillut hiilikuituinen turbo. Painoa möhkäleellä oli naurettavat 2,9 kiloa kun vastaavanlaiset ”perinteiset” teräksiset versiot painavat kutakuinkin neljä kertaa enemmän. Esillä olleen turbon tehontuotto riittää n. 850 hevosvoimaan saakka, joten ihan kivasta föönistä on kyllä kyse.

Ai miinuspuolet. No ehkäpä se, että ihan halpaa lystiä ei lähestulkoot 100% hiilikuituinen turbon hankkiminen ole. Suoraa hintaa ei TurboZentrumin verkkosivuilta löytynyt, mutta esillä olevan turbon sanottiin lähtevän n.19 000 dollarilla. Mutta toisaalta kun mennään aivan äärirajoille ja tuhannesosasekunnit alkavat olla ratkaisevia, niin siinä vaiheessa alkavat ne muutamankin kilon säästöt olla tarpeen.

TurboZentrum on saksassa toimiva itsenäinen yritys joka korjaa sekä huoltaa turboja. Heillä on vahva osaaminen alalta ja näin ollen myös eksoottisemmatkin kokonaisuudet ovat mahdollisia. Hiilikuituista turboa ei ole heillä (vielä) hyllytavarabna, vaan kaikki tehdään tilauksesta räätälöitynä juuri asiakkaan tarpeiden mukaan.

Käy tsekkaamassa lisää www.turbozentrum.de

Kirjoittanut: Janne Kinnunen

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat