Joustoluotto vai pikaluotto – Kumpi sopii sinulle paremmin?

Rahantarve voi yllättää odottamatta. Onpa kyseessä äkillinen remontti kotona, kiireellinen terveydenhoitomeno tai yllättävä matka, voi nopea laina tulla tarpeeseen. Kun tarvitset nopean rahoituksen, sinulla on esimerkiksi nämä kaksi vaihtoehtoa: joustoluotto ja pikaluotto. Miten nämä kaksi lainamuotoa eroavat toisistaan? Kumpi niistä sopii sinulle paremmin?

Sekä joustoluotto että pikaluotto ovat vakuudettomia lainoja. Et siis tarvitse tällaista lainaa varten ollenkaan vakuuksia etkä takaajia. Lainaa haetaan netistä ja lainanhakuprosessi on todella nopea. Kummastakin lainasta saat nopeasti rahoituksen moniin eri tilanteisiin.

Joustoluotto on joustava, jatkuva laina

Joustoluotto on jatkuva laina. Koko summaa ei makseta tilillesi kerralla, vaan saat luottorajan, jonka puitteissa voit tehdä nostoja luottotililtä. Päätät itse, minkä verran nostat rahaa milloinkin. Voit siis nostaa rahaa käyttöösi vasta sitten, kun tiedät tarkasti minkä verran sitä tarvitset. Korkoja maksat vain siitä osuudesta, jonka olet nostanut omalle tilillesi.

Yleensä joustoluottoa voi myös maksaa takaisin melko joustavasti omaan tahtiin. Luotto palautuu takaisin nostettavaksi sitä mukaan, kun olet maksanut sitä takaisin. Eli voit nostaa luottoa käyttöösi taas myöhemmin uudestaan.

Joustoluotto tarjoaa helppoutta ja nopeutta lainan nostamiseen. Kun sinulla on joustoluottosopimus voimassa, voit tehdä nostoja luottotililtä omaan tahtiin. Tästä on erityisen paljon hyötyä silloin, kun tarvitset rahaa odottamattomiin menoihin nopeasti.

Pikaluotto on lyhytaikainen, nopea laina

Pikaluotto eroaa joustoluotosta siinä, että koko lainasumma maksetaan kerralla tilillesi. Pikaluotto on nopea, lyhytaikainen laina. Se tarjoaa nopean rahoitusratkaisun äkillisiin menoihin, koska rahat saa tilille parhaassa tapauksessa jo muutamissa minuuteissa. Pikaluotto on suosittu vaihtoehto, kun pitää esimerkiksi maksaa odottamattomia laskuja, korjata autoa tai maksaa muita yllättäviä kuluja.

Nopeus on pikaluoton suurin etu. Lainahakemusten käsittely on pitkälti automatisoitu, eikä vakuuksia ole, minkä vuoksi lainapäätös voidaan tehdä hyvinkin nopeasti. Tämä on hyödyllistä erityisesti silloin, kun tarvitse rahoitusta välittömästi. Pikaluottoa on helppo hakea, sillä koko prosessi tapahtuu netissä.

Erilaisia lainoja eri käyttötarkoituksiin

Joustoluotto ja pikalaina ovat molemmat nopeita rahoitusratkaisuja, joita on helppo hakea netistä. Ne eroavat ominaisuuksiltaan toisistaan jonkin verran, joten ne sopivat erilaisiin tilanteisiin.

Joustoluotto voi toimia taloudellisena puskurina, johon voi turvautua aina tarvittaessa. Ei tarvitse pelätä, tuleeko eteen jotain yllättäviä menoja, kun tiedät, että saat helposti rahoituksen ylimääräisiin kuluihin. Uusien kodinkoneiden tai puhelimen ostaminen tai auton korjaaminen onnistuvat vaivattomasti.

Tällainen joustava laina toimii myös remonttilainana. Remontin edetessä tulee usein muutoksia tai yllätyksiä, joiden vuoksi alkuperäinen budjetti ei riitäkään. Ehkä haluat vaihtaa jonkun materiaalin kalliimpaan tai talon rakenteista löytyi jokin ikävä yllätys. Joustoluoton hyvä puoli on se, että voit nostaa lainaa juuri tarvittavan summan. Saat rahat omalle tilillesi nopeasti, joten saat avun kiireellisissäkin tilanteissa.

Pikaluotto taas maksetaan tilille yhdessä erässä, joten sinun täytyy tietää jo etukäteen melko tarkasti, minkä verran tarvitset lainaa. Pikaluotto on yleensä pieni lainasumma. Sitä ei siis käytetä isojen projektien toteuttamiseen, vaan yksittäisiin pienehköihin hankintoihin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi elektroniikka, huonekalut tai kodinkoneet.

Esimerkiksi jos tietokoneesi hajoaa ja tarvitset pian uuden, voi uuden ostaminen olla järkevämpää vakuudettomalla pikaluotolla kuin osamaksulla. Osamaksun korko voi nimittäin olla yllättävän korkea, minkä vuoksi ostos tulee lopulta aika kalliiksi. Kilpailutetun pikaluoton korko saattaa olla edullisempi.

Kilpailuta luotot helposti netissä

Päädytpä sitten joustoluottoon tai pikaluottoon, kannattaa luottoja vertailla ennen niihin sitoutumista. Vertailemalla varmistat, että saat parhaan mahdollisen lainan ja säästät rahaa kustannuksissa. Luottojen vertailu on erittäin tärkeää riippumatta siitä, minkä kokoisen lainan olet ottamassa. Pienestäkin lainasta kertyy paljon maksettavaa, jos korko on korkea.

Kilpailuttaminen hoituu nykyään todella helposti lainavertailusivustoilla. Nordic Bankin lainavertailussa voit saada yhdellä ilmaisella hakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia. Luottojen kilpailuttaminen on todella helppoa ja nopeaa.

Luoton kilpailuttaminen vie vain pienen hetken. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja alat pian saada lainatarjouksia. Voit täyttää hakemuksen netissä koska tahansa. Hakemuksen täyttäminen ja tarjouksiin tutustuminen ei sido ottamaan lainaa.

Uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa....

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Lexus esittelee lokakuussa uuden sähkökonseptin – auto enteilee vuonna 2026 tulevaa tuotantomallia

Viime vuosina lähinnä hybrideihin panostanut Lexuskin on siirtymässä vähitellen täyssähköautoihin. Valikoima laajenee vuonna 2026 markkinoille tulevalla uutuusmallilla, josta saadaan pian ensimmäiset maistiaiset Japanissa esiteltävän konseptiauton myötä.

Suosittelemme

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...