Ihastuttavat ideat | Asuntomessut 2018

Tämän vuoden Asuntomessut sulkivat ovensa eilen. Ensi vuonna kohteena on Kouvolan Pioneeripuisto historiallisessa varuskuntamiljöössä. Nyt on kuitenkin loistava hetki nostaa esiin lisää herkkupaloja Porin Karjarannasta ja täydentää tyylikkäiden ideoiden sarjaa.

Viimeisen kuukauden aikana olemme jo nautiskelleet muun muassa:

Näiden ihastuttavien inspiraatioden lisäksi on vielä kuitenkin muutamia muitakin poimintoja, omia suosikkiyksityiskohtiamme, jotka haluamme teille esitellä.

Dekotalo Villa Vaskin makuuhuoneen vaikuttava yksityiskohta on lasiseinä olohuoneeseen, joka luo esteettömän näkymän ulos asti. Seinä tuo makuuhuoneeseen myös boutique-hotellin tuntua.

Kohde 33 Dekotalo Villa Vaski

Vaikka Asuntomessuilla nähtiiinkin lukuisia kattoterasseja ulko-oleskelutiloina, mieleenpainui erityisesti kuitenkin Solid House Kotien sisäänkäynnin yhteydessä oleva sisäpihan patio, jossa varsinkin helteisenä päivänä viilentävä tuulenvire hellii ulkoilmanautiskelijaa.

Kohde 27 Solid House Kodit

Kauniina yksityiskohtana jäi mieleen myös Kodin Terra -talo by Prisma -kohteen ruokailutilan harmaa seinä, joissa kehyspanelointi on saanut modernin vivahteen niin toteutuksessa kuin värissä. Vaikuttaavaa, mutta tyylikkään yksinkertaista.

Suosittelemme

Kohde 25 Kodin Terra -talo by Prisma

Vaatehuoneita ei tämän vuoden Asuntomessuilla juurikaan esitelty. Perusvaatesäilytystilojen joukosta Kodin Terra -talo by Prisma erottui positiivisesti monipuolisilla säilytystiloillaan ja walk-in -tyylillään. Korut, kellot ja asusteet löytävät kauniisti oman paikkansa lasitasojen alla olevista vetolaatikoista.

Kohde 25 Kodin Terra -talo by Prisma
Kohde 25 Kodin Terra -talo by Prisma

Jos Asuntomessuilta pitäisi mainita yksi sisustusesine yli muiden, menee meidän äänemme Wienerberger JokiDuon olohuoneen “rexille”. Yllättävä ja leikkisä valinta, joka kuitenkin sopii aikuiseenkin makuun. Ei tosikoille!

Kohde 22 Wienerberger JokiDuo

Kohde 21 tarjoaa kauniin ja valoisan sisäänkäynnin, jonka avaruus syntyy aulan päätyseinän kokoisella suurella ikkunalla. Ikkuna tekee sisäänkäynnistä vaikuttavan.

Kohde 21 Jokilammi

Yksi Asuntomessujen tyylikkäimmistä yksityiskohdista löytyy kohteesta 10. Mittatilauksena toteutetut kevytraamiset lasiovet ja tilanjakajaseinät tuovat taloon New Yorkin kattohuoneistojen tunnelmaa ja siroa jämäkkyyttä. Nämä seinät ja ovet toimivat jo itsessään upeina sisustuselementteinä ja sopivat yksinkertaisen tyylikkääseen tyyliin.

Kohde 10 Porin Energia Valovoima

Kohteen 13 “saunan eteisen” ihana tunnelma syntyy modernista neliskulmaisesta rimasta. Puunkäyttö on kohteessa raikasta ja nykyaikaista, kuitenkin tuoden vahvasti mökkimäistä tunnelmaa. Talon pariskunta mainitsikin, että saunaosaston tarkoituksena olikin juuri tuoda mökki kaupunkiin.

Talo 13 Talo Lintula

Kohde 7 on täynnä värejä ja elementtejä. Hauskaa leikkisyyttä löytyy makuuhuoneen sängynpäädystä, jossa kiemurteleva köysi on näyttävä elementti, mutta poikkeuksellisesti sängynpääty päästää myös valon läpi.

Kohde 7 WinNovan Tähti

Designtalo Nosteen lemmikkitilan katseenvangitsijoina toimivat metallinen ripustinteline ja hyllykkö.

Kohde 6 Designtalo Noste

Kohde 4 on täynnä täyteläistä sistustamisesta, mutta erityisesti työhuone jäi mieleen onnistuneena kokonaisuutena. Iso musta muistitaulu, marmoritasot ja lukuisat valaisimet tuovat työhuoneeseen ripauksen luksusta.

Kohde 4 Fiskarhedenvillan Pohjanvalo

Lisäksi Fiskarhedenvillan Pohjanvalon yläkerran kylpyhuone poikkeaa suurella “hyllytasollaan”  muista Asuntomessujen kohteista. Alunperin allaskaapin takaseinä piti olla kattoon asti rakennettu, koska alapuolinen korotettu sisäänkäynti vaati tilaa myös toisesta kerroksesta. Tuumailun jälkeen korotuksen tarpeesta muodostui kuitenkin arkkitehtoninen yksityiskohta  – kuilua ei suljettu umpeen kattoon asti vaan siitä tehtiinkin taso.

Kohde 4 Fiskarhedenvillan Pohjanvalo
Kohde 4 Fiskarhedenvillan Pohjanvalo

Kaikki Asuntomessujen artikkelimme pääset lukemaan osoitteessa www.asuntomessut.info

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

The ART Desk vie sähköpöydän tyylin uudelle tasolle

Jos etsit kotiisi tai työpaikallesi tyylikästä ja laadukasta sähköpöytää, The ART Desk on varteenotettava vaihtoehto.Työergonomia on asia, josta on puhuttu pitkään ja johon on...

Habitaressa upeita klassikoita tuoreella twistillä

Fosto esittelee Habitare 2023 -messuilla laajan kattauksen mallistostaan ja osaamisestaan noin 40 eri valaisimen voimin.Tuttujen mallien ja värien lisäksi on esillä muun muassa...

Lamppa on pöytävalaisin, joka tuo valoa ja luo tunnelmaa

Suomessa suunniteltu ja käsityönä valmistettu Lamppa on Jonas Hakaniemen suunnittelema pöytävalaisin.Suomessa design-valaisimia valmistava Fosto on esitellyt uuden pöytävalaisimen, joka kantaa nimeä Lamppa. Palkitun muotoilijan,...

Luoto-kattovalaisin on kodin keskipisteen tyylikäs valonlähde

Luoto-kattovalaisin on valkeana hohtava katseenvangitsija, joka on valmistettu Suomessa korkealaatuisesta opaaliakryylista. Suomessa eletään iso osa vuodesta hämärässä ja pimeässä, joten valo on meille monessakin mielessä...

Tyyliniekan uusimmat