Hienosti rimaa hipoen | Asuntomessut 2018

Rima – lyhyt nelikirjaiminen sana, kuulostaa hyvin arkiselta ja maalaiselta. Rimat ovat kuitenkin helppo, mutta erittäin näyttävä keino saada katseenvangitsijoita sisustukseen ja myös luoda tilanjakajia tai näköesteitä. Itse olen rima-addikti ja Asuntomessuilla onkin ihana bongailla eri tapoja ja tyylejä hyödyntää rimoja niin sisällä sisustuksessa kuin ulkona julkisivuissa. Tässä tämän vuoden omat Asuntomessujen monipuoliset suosikkini ideapankkiin.

Talo Lintulassa rimoituksia on käytetty useammassa kohtaa. Sisäänkäynnin luona rimoista on tehty tilanjakaja valkoisen umpiseinän kanssa. Rimoitukset toimivat seinänjatkeena niin sivu- kuin yläsuunnassakin, joka tehostaa suunnittelun nerokkuutta. Mielestäni tämä seinä on sisustuksellisesti ja arkkitehtonisesti hieno ratkaisu – rimoitus tuo ilmavuutta pelkän umpiseinän sijaan, mutta jakaa tilaa seinän tavoin. Kaikille remonttia ja rakentamista suunnitteleville – tässä on mielestäni loistava idea varastettavaksi!

Kohde 13 Talo Lintula

Lisäksi kohteessa 13 rimoitusta on käytetty herkullisesti makuuhuoneessa sängynpäädyssä. Rimat ovatkin todella helppo keino rakentaa näyttävä sängynpääty. Viime aikoina on nähty hyvin paljon ylisuuria, jopa seinänlevyisiä sängypäätyjä, ja Talo Lintulan ratkaisu on yksi loistava esimerkki siitä, miten tällaisen ylileveän sängynpäädyn voi rakentaa rimojen avulla. Saanen luvan rakastaa tätäkin ideaa!

Kohde 13 Talo Lintula

Rimoitukset ovat erityisesti olleet aika yleisiä avonaisissa portaikoissa korvaamaan kaiteita. Kohteessa 31 rimoituksen kevyt neliömäinen muoto tuo vanhahtavien vuosikymmenten idean nykypäivään raikkaana vaihtoehtona. Rimoitus toimii toki turvatekijänä, mutta myös tilanjakana olohuoneeseen.

Kohde 31 RTV-pintamateriaalitalo

Wienerberger JokiDuossa Timerwisen laaja puupinta alakerrasta yläkertaan hyödytää rimoja tehokeinona. Vaikka vasta pikkuhiljaa alan itsekin lämpiämään erilaisille puupinnoille, tämä toteutus nauttii täyttä ihastustani. Vaaleat yksinkertaiset pinnat kaverina antavat pääosan tehosteseinälle ja samalla keventävät kokonaisuutta.

Kohde 22 Wienerberger JokiDuo

Jukkatalon Voimassa rimoitusta on käytetty nerokkaasti kylpyhuoneen ikkunan näkösuojana talon ulkoseinässä. Ratkaisu on mielenkiintoinen, käytännöllinen ja tuo talon ulkoseinäänkin kerroksellisuutta.

Suosittelemme

Kohde 8 Jukkatalon Voima

Kohteessa 15, Kastelli Viva, nähdään mielestäni yksi näyttävimmistä ja jopa dramaattisimmista rimoituksista ulkoterassin yhteydessä. Tummanharmaa rimoitus rikkoo pinnaltaan ja myös värillään talon ulkoverhousta. Näyttävyyttä tuo, että rimoitus on vain  puolen seinäkkeen levyinen, mutta kahdenkerroksen korkuinen. Tehokeinon lisäksi rimoitus on loistava vaihtoehto myös käytännöllisestä näkökulmasta, koska se päästä läpi valoa, luoden kuitenkin tarpeeksi varjoa, mutta myös ilmavirtaa, joka viilentää lämpiminä kesäpäivinä.

Kohde 15 Kastelli Viva

 

Lue lisää