Keittiönäkyjä | Asuntomessut 2018

Ilmavat, huonemaiset keittiöt ja suuret saarekkeet ovat pinnalla tämän vuoden Asuntomessuilla. Keittiöt ovat tänä vuonna entistä enemmän keskeinen osa oleskelutiloja ja olohuoneiden jatke. Lattiasta kattoon ja seinästä seinään olevia keittiöä ei juurikaan kohteissa ole, vaan useissa keittiöissä kaapistot ovat sijoitettu jopa hyvin huonekalumaisesti seinustalle saarekkeen kaveriksi. Tummia keittiöitä on yllättävän paljon, mutta edelleen valkoinen ja vaaleanharmaa ovat myös suosikkivärejä kaapistoissa.

Villa Poijussa erittäin suuri saareke toimii olohuoneen jatkeena ja kokoontumispaikkana. Saareke ei tuki upeita näkymiä joelle. Tummat kaapistot yhdistettynä puutasoihin on trendikäs, mutta ajaton, vaihtoehto.

Kohde 28 Villa Poiju

Villa Edlassa tummanharmaa tehosteseinä yhdistyy vaaleisiin kaappeihin raikkaasti. Yläkaappien korkeaa sijaintia työtehoseura moitiskeli. Käytännöllisyyden lisäksi, sijoittelu on hieman levoton omaan silmääni, koska kaappeillä ei ole sivukaapin kanssa yhteinäistä linjaa. Käytännöllisyyden näkökulmasta lieden ja altaan välissä saisi olla enemmän laskutilaa.

Kohde 29 Villa Edla

Casakivessä luotetaan vaaleisiin kalusteisiin. Kolmiuloitteinen laatta välitilassa tuo mielenkiintoisen vivahteen, mutta hillitysti. Myös Casakivessä on suuri saareke, jota roikkuvat kattovalaisimet korostavat sisustuksellisena elementtinä.

Kohde 20 Casakivi

Kohteen 22 keittiö hurmaa tummalla, mutta matalla pinnallaan. Keittiö on hyvin huonemainen ja luonteva osa oleskelukerrosta. Avonaisena näkyy aamiaiskaappi, josta povattiin asuntomessukeittiöiden tämän vuoden hittiä. Tummaa linjaa jatkaa myös kohteen 21 keittiö.

Kohde 22 Wienerberger JokiDuo
Kohde 21 Jokilammi

Sievitalo Kultakoivussa herkullisia tummia pintoja rikkoo nahkaiset vetimet. Valkoinen yläkaappi on todella raikas lisä yhdessä valkoisten riippuvalaisimien kera. Tehosteseinän väri lisää keittiön kerroksellisuutta. Iso ikkuna takaa energisoivaa valoa keittiössä puuhailevalla päivän ympäri.

Suosittelemme

Kohde 12 Sievitalo Kultakoivu 187

Omaksi suosikikseni Asuntomessujen keittiöstä nousi Kastelli Vivan Puustellin keittiö. Marmorikuvioidut keraamiset tasot elävöittävät keittiötä ja nostavat keittiön ilmeen uudelle tasolle. Vaaleissa kaapeissa sävytys harmaanruskeaan on tässä tapauksessa loistava vaihtoehto valkoiselle. Upeana yksityiskohtana tasoissa on käytetty puista korotustasoa ja sen antaakin kivan pikantin lisän tumman keraamisen tason alla.

Kohde 15 Kastelli Viva
Kohde 15 Kastelli Viva
Kohde 15 Kastelli Viva

 

Lue lisää