Kodinhoitohuoneet huonemaisimmiksi | Asuntomessut 2018

Kodinhoitohuone on yksi kodin unohdetuimpia tiloja sisustuksellisesti. Tila nähdään usein käytännöllisyyden näkökulmasta, mutta viihtyvyyteen ei usein kiinnitetä erityistä huomioita. Tästä syystä oli erittäin ilahduttavaa nähdä tämän vuoden Asuntomessuilla entistä huonemaisimmaksi muuttuneita kodinhoitotiloja, joissa oli reilusti annettu neliöitä ahtauden tieltä ja myös panostettu tilan tunnelmaan. Lisäksi yhä enemmän kodinhoitohuoneissa nähdään isoja ikkunoita tuoden päivänvaloa sisään.

Kohteessa 21 kodinhoitohuone oli enemmän perinteisen tuntuinen ja hieman ahdetun oloinen. Kuitenkin tumman taso sekä tumma allas tuovat sisustuksellisuutta yhdessä suuren seinälaatan kanssa.

Kohde 21 Jokilampi

Casakiven kodinhoitohuone hurmasi ilmavuudellaan, joka syntyy vaalean värin lisäksi yläkaapittomuudesta. Kuitenkin säväyksen tekee kennonmalliset seinälaatat, joilla yksivärinen tila saa näyttävyyttä. Seinän laatat ovat yksi Asuntomessujen suosikkejani – huomaathan erityisesti, että laattojen yläreuna mukailee laattojen kulmikasta muotoa. Reilunkokokoinen taso mahdollistaa hyvin vaikkapa pyykkien viikkaamisen.

Kohde 20 Casakivi

Kohteen 11 kodinhoitohuoneessa leikiteltiin erisävysillä yläkaapeilla. Selkeälinjainen ja tilava huone on toimiva. Pystyikkuna kruunaan viihtyvyyden ja hyvän työskentelyvalon.Valoissa tilassa kaivaa kaapista mieluusti esiin silitysraudan vaikka hieman pidemmäksikin aikaa.

Kohde 11 Talo Luvia

Sievitalo Kultakoivussa kodinhoitohuone oli viety entistä sisustuksellisemmaksi. Parittain ripustetut valaisimet ovat hyvin huonemaiset. Tehosteseinä lisää kyseistä tunnelmaa yhdesäs verhon kanssa. Tässäkin kohteessa taso ja allas ovat kummatkin tummansävysiä.

Kohde 12 Sievitalo Kultakoivu

Villa Hohteessa puupintaiset vaaleat kaapistot sekä sävysävyyn oleva taso tuovat ripauksen luksusta arjen puuhiin. Tyylikästä ja isoa tilaa voidaan käyttää monipuolisesti vaikkapa pukeutumistilana tai aamuvalmisteluissa peilin ja altaan vuoksi.

Suosittelemme

Kohde 32 Villa Hohde

Kastelli Vivan kodinhoitohuone ihastutti itseäni eniten. Yleensä en pidä osittain laatotetuista taustaseinistä, mutta tässä kohteessa rivi kolmiuloitteista laattaa tason taustalla toimii hyvin. Harmaan-beiget kaapistot ovat modernit ja mustat yksityiskohdat, kuten nupit ja hyllynkannattimet, tuovat tilaan kerroksellisuutta. Yläkaappien kaveriksi on asennettu avohyllyjä, joita ei ole arasteltu käyttää myös somistusesineille.

Kohde 15 Kastelli Viva

Oma kodinhoitohuoneeni kaipaa ehdottomasti käytännöllisyysviilausta. Harmillisesti tila ei toimi omassa käytössäni. Kodinhoitohuone on jäänyt taloa suunnitellessa edelliseltä omistajalta huomiotta ja esimerkiksi kodinhoitohuoneen malli on haastava. Vaikka Asuntomessukohteiden kodinhoitohuoneiden avaria neliöitä on hankala mahduttaa nykyisten seinien sisään, pienin muutoksin toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä on mahdollista muuttaa.  On siis selvää, että viilauksen yhteydessä kiinnitän huomiota myös visuaaliseen miellyttävyyteen ja näistä Asuntomessujen kohteista on hyvä hakea inspiraatiota toimivan, mutta myös näyttävän, kodinhoitohuoneen kokoamiseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

The ART Desk vie sähköpöydän tyylin uudelle tasolle

Jos etsit kotiisi tai työpaikallesi tyylikästä ja laadukasta sähköpöytää, The ART Desk on varteenotettava vaihtoehto.Työergonomia on asia, josta on puhuttu pitkään ja johon on...

Habitaressa upeita klassikoita tuoreella twistillä

Fosto esittelee Habitare 2023 -messuilla laajan kattauksen mallistostaan ja osaamisestaan noin 40 eri valaisimen voimin.Tuttujen mallien ja värien lisäksi on esillä muun muassa...

Lamppa on pöytävalaisin, joka tuo valoa ja luo tunnelmaa

Suomessa suunniteltu ja käsityönä valmistettu Lamppa on Jonas Hakaniemen suunnittelema pöytävalaisin.Suomessa design-valaisimia valmistava Fosto on esitellyt uuden pöytävalaisimen, joka kantaa nimeä Lamppa. Palkitun muotoilijan,...

Luoto-kattovalaisin on kodin keskipisteen tyylikäs valonlähde

Luoto-kattovalaisin on valkeana hohtava katseenvangitsija, joka on valmistettu Suomessa korkealaatuisesta opaaliakryylista. Suomessa eletään iso osa vuodesta hämärässä ja pimeässä, joten valo on meille monessakin mielessä...

Tyyliniekan uusimmat