Katse ulkokuoriin | Asuntomessut 2018

Porin Karjarannan Asuntomessuilla on tänä vuonna nähtävillä messutalojen ulkosivujen värityksissä yllättävän harmoninen kokonaisuus. Hallitsevat sävyt ovat, odotuksistani poiketen, seinissä valkoinen ja yksityiskohdissa tumma, harmaa tai musta. Varsinaisia väriläiskiä ei joukossa ole, ja puun sävyjäkin nähdään mielestäni vähemmän kuin aiemmin.

Tämän vuoden messualue on tiivis ja puutalokorttelimainen, mikä on antanut vaikutteita myös talojen ulkosivujen materiaalien ja värien valintaan. Puutalokorttelimaisuuden myötä alueen talot sijaitsevat hyvin lähellä “pihakujia” siisteissä rivistöissä. Kadun puolelta ilme saattaa joissakin taloissa olla jopa vanhahtava eikä raikas, mutta sisäpihoilla puutalokorttelin monotonisuus katoaa.

Villa Hohteen julkisivu on hyvin puutalokorttelimainen. Vaakalaudoituksen ilme jatkuu myös ulko-ovien sisäpinnoissa, jotka usein ovat sileät. Vaalea väri seinässä ja tummat sokkelit ovat tämän vuoden Asuntomessujen useinmiten silmiin osuva yhdistelmä. Villa Hohteessa kuitenkin ikkunanpuitteet ovat samaa sävyä seinän kanssa.

Kohde 32 Villa Hohde
Kohde 32 Villa Hohde

RTV-pintamateriaalitalossa on puuvuorauksen sijaan käytetty vaaleaa rapattua pintaa. Myös ikkunakarmit – ja pellit ovat tummat ja erottautuvat hyvin ryhdittävinä yksityiskohtina.

Kohde 31 RTV-pintamateriaalitalo
Kohde 31 RTV-pintamateriaalitalo

Kohteessa 21 leikitellään tumman ja vaalean yhdistelmällä isompina pintoina. Ratkaisu on rohkea ja tuo näyttävyyttä tehokeinona. Tykkään!

Kohde 21 Jokilammi

Vuosittain kohteissa nähdään julkisivuissa myös erilaisia peltiprofiileja. Vaikka kohde 24 toteutustapana ei olekaan oma suosikkini, muistuttaa kohde, että julkisivuun voi valita materiaaleja reippaasti myös “tutun ja turvallisen” ulkopuolelta.

Suosittelemme

Kohde 24 As Oy Porin Villa Sun

Villa Vaskin ulkosivusta löytyy tämän vuoden messujen oma ihastukseni ja talletus ideapankkiin. Tumman ja vaalean värin yhdistelmää on korostettu valitsemalla vuorilautoihin eri leveydet. Toteutus on mielenkiintoinen tehokeino korostaa sisäänkäyntiä ja tuoda muuten vaaleean taloon ryhtiä ja jämäkkyyttä.

Kohde 33 Dekotalo Villa Vaski

Itse odotin löytäväni messualueelta tänä vuonna enemmän tummia ja mustia julkisivuja.  Aiempien Asuntomessujen innoittamana olen rakastunut pikkuhiljaa ajatukseen, että oman kodin ulkoseinät olisivatkin hyvin tummat, tummanharmaat tai jopa mustat. Porissa tummista ulkosivusta tyylikkäimmät näytteet antoivat Kohde 26 Haltiatar sekä Kohde 11 Talo Luvia.

Kohde 27 Solid House Kodit

Haltiataressa värin lisäksi paanumainen pinta ihastuttaa erilaisuudellaan. Alakerran puuvuoraus raikastaa ja keventää kokonaisuutta, varsinkin kun talo on kaksikerroksinen. Huomioitavaa myös on, että puuvuoraus on pystysuuntainen.

Kohde 26 Talo Haltiatar
Kohde 19 Villa Karhu

Talo Luviassa on onnistuttu erinomaisesti kokonaisvaltaisessa tummassa ilmeessä, jossa niin sokkelit, ovet kuin ikkunakarmitkin noudattelevat tummaa sävymaailmaa. Tästä voisi todeta, että ihanan synkkää – juuri oikella tavalla!

Kohde 11 Talo Luvia

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

The ART Desk vie sähköpöydän tyylin uudelle tasolle

Jos etsit kotiisi tai työpaikallesi tyylikästä ja laadukasta sähköpöytää, The ART Desk on varteenotettava vaihtoehto.Työergonomia on asia, josta on puhuttu pitkään ja johon on...

Habitaressa upeita klassikoita tuoreella twistillä

Fosto esittelee Habitare 2023 -messuilla laajan kattauksen mallistostaan ja osaamisestaan noin 40 eri valaisimen voimin.Tuttujen mallien ja värien lisäksi on esillä muun muassa...

Lamppa on pöytävalaisin, joka tuo valoa ja luo tunnelmaa

Suomessa suunniteltu ja käsityönä valmistettu Lamppa on Jonas Hakaniemen suunnittelema pöytävalaisin.Suomessa design-valaisimia valmistava Fosto on esitellyt uuden pöytävalaisimen, joka kantaa nimeä Lamppa. Palkitun muotoilijan,...

Luoto-kattovalaisin on kodin keskipisteen tyylikäs valonlähde

Luoto-kattovalaisin on valkeana hohtava katseenvangitsija, joka on valmistettu Suomessa korkealaatuisesta opaaliakryylista. Suomessa eletään iso osa vuodesta hämärässä ja pimeässä, joten valo on meille monessakin mielessä...

Tyyliniekan uusimmat