Katse ulkokuoriin | Asuntomessut 2018

Porin Karjarannan Asuntomessuilla on tänä vuonna nähtävillä messutalojen ulkosivujen värityksissä yllättävän harmoninen kokonaisuus. Hallitsevat sävyt ovat, odotuksistani poiketen, seinissä valkoinen ja yksityiskohdissa tumma, harmaa tai musta. Varsinaisia väriläiskiä ei joukossa ole, ja puun sävyjäkin nähdään mielestäni vähemmän kuin aiemmin.

Tämän vuoden messualue on tiivis ja puutalokorttelimainen, mikä on antanut vaikutteita myös talojen ulkosivujen materiaalien ja värien valintaan. Puutalokorttelimaisuuden myötä alueen talot sijaitsevat hyvin lähellä “pihakujia” siisteissä rivistöissä. Kadun puolelta ilme saattaa joissakin taloissa olla jopa vanhahtava eikä raikas, mutta sisäpihoilla puutalokorttelin monotonisuus katoaa.

Villa Hohteen julkisivu on hyvin puutalokorttelimainen. Vaakalaudoituksen ilme jatkuu myös ulko-ovien sisäpinnoissa, jotka usein ovat sileät. Vaalea väri seinässä ja tummat sokkelit ovat tämän vuoden Asuntomessujen useinmiten silmiin osuva yhdistelmä. Villa Hohteessa kuitenkin ikkunanpuitteet ovat samaa sävyä seinän kanssa.

Kohde 32 Villa Hohde

Kohde 32 Villa Hohde

RTV-pintamateriaalitalossa on puuvuorauksen sijaan käytetty vaaleaa rapattua pintaa. Myös ikkunakarmit – ja pellit ovat tummat ja erottautuvat hyvin ryhdittävinä yksityiskohtina.

Kohde 31 RTV-pintamateriaalitalo

Kohde 31 RTV-pintamateriaalitalo

Kohteessa 21 leikitellään tumman ja vaalean yhdistelmällä isompina pintoina. Ratkaisu on rohkea ja tuo näyttävyyttä tehokeinona. Tykkään!

Kohde 21 Jokilammi

Vuosittain kohteissa nähdään julkisivuissa myös erilaisia peltiprofiileja. Vaikka kohde 24 toteutustapana ei olekaan oma suosikkini, muistuttaa kohde, että julkisivuun voi valita materiaaleja reippaasti myös “tutun ja turvallisen” ulkopuolelta.

Kohde 24 As Oy Porin Villa Sun

Villa Vaskin ulkosivusta löytyy tämän vuoden messujen oma ihastukseni ja talletus ideapankkiin. Tumman ja vaalean värin yhdistelmää on korostettu valitsemalla vuorilautoihin eri leveydet. Toteutus on mielenkiintoinen tehokeino korostaa sisäänkäyntiä ja tuoda muuten vaaleean taloon ryhtiä ja jämäkkyyttä.

Kohde 33 Dekotalo Villa Vaski

Itse odotin löytäväni messualueelta tänä vuonna enemmän tummia ja mustia julkisivuja.  Aiempien Asuntomessujen innoittamana olen rakastunut pikkuhiljaa ajatukseen, että oman kodin ulkoseinät olisivatkin hyvin tummat, tummanharmaat tai jopa mustat. Porissa tummista ulkosivusta tyylikkäimmät näytteet antoivat Kohde 26 Haltiatar sekä Kohde 11 Talo Luvia.

Kohde 27 Solid House Kodit

Haltiataressa värin lisäksi paanumainen pinta ihastuttaa erilaisuudellaan. Alakerran puuvuoraus raikastaa ja keventää kokonaisuutta, varsinkin kun talo on kaksikerroksinen. Huomioitavaa myös on, että puuvuoraus on pystysuuntainen.

Kohde 26 Talo Haltiatar

Kohde 19 Villa Karhu

Talo Luviassa on onnistuttu erinomaisesti kokonaisvaltaisessa tummassa ilmeessä, jossa niin sokkelit, ovet kuin ikkunakarmitkin noudattelevat tummaa sävymaailmaa. Tästä voisi todeta, että ihanan synkkää – juuri oikella tavalla!

Kohde 11 Talo Luvia

 

Palvelut

Tyyliniekka Kellostudio

Tyyliniekka Kellostudio on asiakkaan tiloissa monikameratekniikalla toteutettava Facebook-live, joka lähetetään 25 tuhannen jäsenen Kellofoorumi-ryhmään.  Tyyliniekka Kellostudion tuotannoista uniikin tekevät keskittyminen...

Natiivimainonta Tyyliniekassa

Natiivimainonta on tehokasta keino puhutella Tyyliniekan ostovoimaista yleisöä, jolle haluat myydä laadukkaita tuotteita ja palveluita. Tuottamalla lukijoitamme puhuttelevaa sisältöä...

Videomainonta Tyyliniekassa

Videomainonta on tehokasta keino erottautua ja saavuttaa korkea huomioarvo Tyyliniekan ostovoimaisen lukijakunnan keskuudessa. Tätä varten tarjoamme omaa videomainonnan alustaa,...

Tyyliniekka LIVE Watch Show

Tyyliniekka LIVE Watch Show is a live broadcast to the 25,000-member Facebook watch community from a multi-camera studio built...