Esittelyssä Huawei Watch GT -älykello

Huawei Watch GT on älykellouutuus, joka herättää positiivisia tuntemuksia tyylikkäällä ulkonäöllään ja erittäin pitkällä toiminta-ajallaan. Se tarjoaa myös sopivan määrän ominaisuuksia ja hyvän hinta-laatusuhteen. Kellon toiminnot ovat painottuneet kuntoilupuolelle, mutta siitä löytyy myös toimintoja, joista on hyötyä monessa arjen tilanteessa, niin töissä kuin kotisohvallakin.

Yksi Huawei Watch GT:n parhaista ominaisuuksista on pitkä toiminta-aika, joka voi valmistajan ilmoituksen mukaan olla jopa kolmekymmentä päivää. Pisin toiminta-aika saadaan aikaiseksi pitämällä jatkuva sykkeenmittaus ja GPS pois päältä, ja käyttämällä kelloa normaalisti perustoimintoihin. Mikäli jatkuva sykkeenmittaus halutaan kuitenkin pitää päällä, puolittuu kellon toiminta-aika kahteen viikkoon. Kun kaikki mahdolliset seurannat, mittaukset ja GPS-paikannus ovat päällä, hupenee akku noin vuorokauden jälkeen, mutta se vaatiikin jo tosi kovaa käyttöä.

Huawei Watch GT
Huawei Watch GT:n monet kasvot. Kellotaulua voi vaihtaa mielen ja tilanteen mukaan.

Testin aikana jatkuva sykkeen mittaus oli koko ajan päällä ja kelloa käytettiin päivittäin normaalisti. Kellosta katsottin säännöllisesti aikaa, viestejä ja säätietoja, sekä satunnaisesti muita toimintoja, kuten ajastinta, sekuntikelloa ja suoritemittausta. Kello oli ranteessa myös yöllä ja tarkkaili unen laatua. Täyteen ladattu akku riitti hyvin parisen viikkoa, mikä on loistava suoritus.

Watch GT sisältää myös suomalaistekniikkaa

Optisilla sensoreilla toteutettu tarkka sykemittaus perustuu suomalaisen Firstbeat-yhtiön kehittämään tekniikkaan. Mittaustulokset analysoidaan yhdessä Huawei Health -sovelluksen kanssa, ja sovellus ehdottelee käyttäjälle tavoitteisiin ja sen hetkiseen kuntoon sopivia harjoitteita. Sovellus osaa myös varoittaa käyttäjää, jos sydämen sykkeessä tapahtuu odottamattomia poikkeuksia – se voi siis tavallaan toimia jopa hengenpelastajana. Tämän lisäksi TruRelax-toiminto seuraa käyttäjän stressitasoa ja pyytää käyttäjää löysäämään, jos meno käy liian hektiseksi.

Watch GT välittää tiedot tulevista puheluista ja viesteistä, näyttää säätietoja ja aktiivisuuden tuloksia, sekä toimii herätyskellona, sekuntikellona, ajastimena ja taskulamppuna. Sen avulla voi myös etsiä kadonneen puhelimensa bluetooth-kantaman alueella. Liikunnallisten harjoitusten, kuten kävely, kiipely, juoksu ja uinti, taltiointi onnistuu nappia painamalla ja tarkemmat tulokset on luettavissa myöhemmin älypuhelimesta Huawei Health -sovelluksen avulla. Kellon kanssa voi myös sukeltaa, sillä se on vesitiivis 50 metriin saakka.

Suosittelemme

Älykelloksi tyylikäs ja ehkä jopa siro

Huawei Watch GT on älykelloksi mukavan ohut ja kevyt, sillä sen paksuus on ainoastaan 10,6 millimetriä ja paino ilman ranneketta vain 46 grammaa. Sen sijaan kellon rungon halkaisija on peräti 46,5 millimetriä, mikä on tavalliseen rannekelloon verrattaessa melkoisen suuri. Se saattaa olla ohutranteiselle liikaa, joten kelloa kannattaa sovittaa ennen hankintaa. Keinonahka/kumiseoksinen ranneke on kevyt ja istuu miellyttävästi ranteeseen. Rannekkeessa on myös pikalukot, joiden ansiosta rannekkeen vaihto onnistuu ilman sen kummempia työkaluja.

Huawei Watch GT
Jouluostoksetkaan eivät saaneet testaajan tasaista pulssia nousemaan.

Huawei Watch GT on tyylikäs ja toimiva älykello, joka soveltuu toimintojensa puolesta kelle hyvänsä, eikä jätä kylmäksi aktiisempaakaan käyttäjää. Valmistusmateriaalit ovat laadukkaita ja viimeistely on tehty huolella. Toiminta-aika on erinomainen ja magneettinen latauslaite on erinomaisen helppokäyttöinen. Suomalaisosaamisen läsnäolo lämmittää mieltä ja kellosta maksaa mielellään pyydetyt noin 250 euroa, koska sillä saa hyvin vastinetta rahalle.

Huawei Watch GT tekniset tiedot:

 • Näyttö: 1,39″ pyöreä AMOLED-kosketusnäyttö, resoluutio 454 x 454, 326 ppi
 • Käyttöjärjestelmä: Huawei LightOS (Wear OS:ää kevyempi vaihtoehto)
 • ARM Cortex-M4 -prosessori
 • Akku: 420 mAh, kesto normaalissa kellotilassa noin 30 päivää, jatkuvassa GPS-tilassa 22 tuntia, latausaika 2 tuntia
 • Muisti: 128 Mt massamuisti, 16 Mt RAM
 • Yhteydet: Bluetooth 4.2 (BLE), GPS+GLONASS+GALILEO
 • Muuta: Kiihtyvyysanturi,  HUAWEI TruSeen ™ 3.0-rannesykemittaus, TruSleep ™ 2.0 -unenseuranta, gyroskooppi, elektroninen kompassi, barometri
 • Yhteensopivuus: Android 4.4 ylöspäin sekä iOS 9.0 ylöspäin
 • Koko: 4,65 x 4,65 x 1,06 cm, rannekkeen säätövara 14 – 21 cm, paino 46 g (ilman hihnaa)
 • Mukana tulevat lisälaitteet: lataustelakka ja kaapeli

2 KOMMENTIT

 1. Hei. Ymmärtääkseni toiminto ei sen kummemmin ei näy valikoissa, se on yksi taustatoiminnoista, joka aktivoituu, kun tietyt ehdot täyttyvät.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat