Hakkerit onnistuivat pysäyttämään Tesla Model S:n kesken ajon

Financial Times lehden mukaan, tutkijat Kevin Mahaffey ja Marc Rogers onnistuivat lamauttamaan ajossa olleen Tesla Model S:n. Auton ajaessa hitaasti, noin kymmenen kilometrin tuntivauhtia, tutkijat sammuttivat auton hallintalaitteet ja aktivoivat käsijarrun, jolloin Tesla pysähtyi.

Hakkerointi ei kuitenkaan onnistunut aivan lennosta, sillä tutkijoiden piti ensin päästä sisään autoon ja kytkeä kannettava tietokoneensa kiinni sen ajotietokoneeseen. Kytkeytymisen jälkeen tutkijat onnistuivat käynnistämään auton ja ajamaan sillä ilman avainta. Samalla he ujuttivat järjestelmään troijalaisen, jonka avulla auton pysäyttäminen oli mahdollista ilman suoraa yhteyttä, Internetin välityksellä.

Mahaffey ja Rogers löysivät kuusi haavoittuvuutta Teslan järjestelmästä. Yksi niistä on Teslan päivittämätön Internet-selain. Se voisi mahdollistaa auton järjestelmän haltuunoton langattomasti, jos käyttäjä avaisi selaimella haittaohjelman sisältävän Internet-sivun.

Tutkijoiden tarkoituksena on paljastaa löydöksensä tulevassa Def Con -kyberturvallisuustapahtumassa Yhdysvalloissa ja edesauttaa autojen järjestelmien turvallisuuden kehittämistä.

TeslaModelSP85D-05

Lue lisää