Grand Seiko panostaa Eurooppaan

Luksuskelloja valmistava Grand Seiko on kasvattanut jalansijaansa Euroopassa merkittävästi avaamalla lippulaivamyymälän Pariisiin, sekä rakentamalla oman Euroopan laajuisen organisaation.

Japanilaisesta Seikosta itsenäiseksi eriytetty kellomerkki Grand Seiko on viimeisen vuoden aikana investoinut voimakkaasti kasvuun ja etenkin Euroopan markkinoiden haltuunottoon. Poikkeukselliseksi asian tekee se, että siinä missä eritoten sveitsiläinen kelloteollisuus painii massiivisten myynnillisten ongelmien parissa, heittää Grand Seiko löylyä kiukaalle uusien avauksiensa myötä.

Grand Seiko boutique Pariisin ytimeen

Grand Seiko on nostanut tasaisesti suosiotaan ympäri maailmaa, niin myös Euroopassa ja piskuisessa Suomessa, jossa merkillä on maan kokoon nähden poikkeuksellisenkin vahva asiakas- ja fanikunta. Suomessa jalkatyöstä on vastannut maahantuonnista vastaava Perkko, sekä Grand Seikon ainoa jälleenmyyjä Suomen Kultakello.

Grand Seikon vahva ambitio Eurooppaa kohtaan konkretisoitui kesällä, kun merkki avasi oman myymälän maailmankuulun Place Vendômen aukiolle. Paikan valintaa voidaan pitää suoraan eurooppalaisen luksuksen syvään päähän hyppäämisenä, sillä Pariisissa ei liene arvostetumpaa ja arvokkaampaa paikkaa, kuin Place Vendôme ja sen lähiympäristö.

Kyseiseltä alueelta löytyvät monet maailman arvostetuimmat luksusbrändit, kuten Brequet, Bulgari, Cartier, Chopard, ja Van Cleef & Arpels. Alueella sijaitsee myös Hôtel Ritz Paris, sekä maailman arvostetuimpiin kuuluva kellojen jälleenmyyjä Bucherer.

Paris Vendômen myymälä on japanilaisen estetiikan ja arkkitehtuurin taidonnäyte, jonka suunnittelusta on vastannut japanilainen arkkitehti Kengo Kuma. Myymälästä löytyy Japanin jälkeen maailman laajin Grand Seiko -valikoima, mukaan luettuna kaksi vain tälle myymälälle tehtyä rajoitettua kellomallia.

Suosittelemme

Eurooppaan oma organisaatio

Grand Seikon laajentuminen ei ole tapahtunut vain myymälän ja kellomallien voimin, vaan sen tueksi japanilaiset ovat rakentaneet oman eurooppalaisen organisaation. Organisaation avaintehtäviin on palkattu hiljattain lukuisia sveitsiläisten kellomerkkien johtotehtävissä meritoituneita henkilöitä, joista toimitusjohtajaksi valittu Frédéric Bondoux toimi pitkään Longinesin ja sitä ennen Omegan Ranskan yhtiöiden toimitusjohtajana. Nykyisessä tehtävässään Bondoux raportoi Grand Seiko Europen kokonaan omistavan Seiko Watch Corporationin varatoimitusjohtaja Akio Naitolle.

Oman organisaation rakentaminen viittaa vahvasti siihen, että Pariisin myymälän avaaminen on vasta alkusoittoa.

Suomen osalta tilanne säilyy ennallaan, eli maahantuojana hyvää työtä tehnyt Perkko hoitaa Grand Seikon myyntiä ja markkinointia jatkossakin. Maaedustajana toimiva Jari Mantila pitää Grand Seikon Euroopan panostuksia organisaatiotasolla ja myymälöiden muodossa myönteisenä, sillä se osoittaa merkin olevan tosissaan. Mantilan mukaan vahva tahtotila näkyy myös siinä, että alkuvuodesta luvatut uutuuksien esittelyt sekä toimitusaikataulut ovat pitäneet hyvin kutinsa.

Lue lisää