Esittelyssä hinta-laatusuhteeltaan erinomainen sukeltajankello: Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 Silicium

Kaupallinen yhteistyö: Kulta-Center

Sveitsiläinen Tissot on Swatch Groupiin kuuluva edullisen hintakategorian kellonvalmistaja, jonka Seastar 100 Powermatic 80 Silicum on hintaansa laadukkaampi sukeltajankello.

Ansiokkaan historian omaava Tissot on profiloitunut tänä päivänä edulliseksi rannekellojen valmistajaksi, joka tavoittelee etenkin sporttista ja nuorekasta yleisöä. Tissot on samalla etsinyt tietyssä mielessä nykyidentiteettiään todella laajan mallistonsa keskellä, joka on viimeisen parin vuoden aikana hiljalleen kirkastunut.

Hyvänä ponnahduslautana suunnan löytymiselle on ollut konsernin sisäisen osaamisen kustannustehokas hyödyntäminen, joka on näkynyt etenkin hintaansa nähden kilpailukykyisessä koneistoteknologiassa. Lisäksi omaan silmääni entistä enemmän miellyttävä design on noussut voimakkaammin esiin.

Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 Silicium

-- MAINOS --

Seastar on ollut Tissotin mallistoista se, joka on herättänyt ehkä eniten keskustelua ennakkoluulottomalla designillaan. Malliston uusin facelift ja kehitysversio on tuonut sen lähemmäksi valtavirtaa, omalla hyvällä tavallaan. Uudistunut malli on selkeästi kaupallisempi, sillä aiempi persoonallisempi muotoilu on saattanut karkottaa potentiaalisia ostajia. Onneksi uudistukset eivät ole jääneet kosmeettisiksi, joten Tissotin uusi Seastar-sukeltajankello on onnistunut päivitys.

Lähestyn uutta Seastaria kolmesta näkökulmasta, joista ensimmäinen on design ja tyyli. Tiivistetysti sanottuna kyseessä on erittäin hyvännäköinen rannekello. Kun käsittelin kelloa ensimmäistä kertaa, tuli mieleeni aavistuksen omainen “Fifty Fathoms”-fiilis. Kauniisti tehty sinisävyinen kellotaulu keraamisella kellonkehällä, sailcloth-tyyppinen kangasranneke ja kokoaan pienempi tuntuma ranteessa ovat asioita, jotka vahvistivat tunnetta siitä, että Tissotin suunnittelijat ovat kyseisen Blancpainin sukeltajankellon joskus nähneet.

Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 Silicum -sukeltajankellossa on tyylikäs kangasranneke perhoslukolla.
Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 Silicum -sukeltajankellossa on tyylikäs kangasranneke perhoslukolla.

Pukeutumisen osalta sukeltajankellot ovat lähtökohtaisesti vapaa-ajan kelloja, mutta Seastarin kanssa voi näitä rajoja rikkoa varsin pitkälle, vähintään business casualiin saakka. Se mikä kielii onnistuneesta suunnittelusta on ilmoitettua mittoja pienempi tuntuma ranteessa, joka laventaa kellon käyttömahdollisuuksia erilaisiin tyyleihin.

Toinen huomionarvoinen kulma on teknologinen kehitys, jonka keskiössä on 80 tunnin käyntivaran omaavan Powermatic-koneiston piispiraalilla paranneltu versio. Käytännön tasolla tämä tarkoittaa kellonkäyttäjälle huolettomuutta arjen magnetismia vastaan, johon altistuminen näyttäytyy yleisesti kellon käyntihäiriöinä.

Tällaisia arjen magneettisia kohteita ovat mm. kaupan liukuhihnat ja varashälyttimet, tablettien magneettiset suojakannet, soivat puhelimet sekä induktioliedet. Onneksi nykysuuntaus lähes kaikilla valmistajilla on suojata kelloja myös magnetismia vastaan, jossa koneistossa käytetyt materiaalit ovat keskeisessä roolissa. Piispiraali on tässä kohtaa merkittävässä roolissa.

Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 Silicum
Kellotaulun indekseissä ja osoittimissa on voimakas lumemassa, joten kellon luettavuus hämärässä ja pimeässä on kohdallaan.

Kolmas lähestymiskulma on käytettävyys. Sukeltajankellolle tärkeitä vaatimuksia ovat selkeä kellotaulu, riittävä vedenpitävyys (300 metriä), vastakkaiseen suuntaan pyörivä kellonkehä, sekä ruuvilukittava vetonuppi ja sen käyttötuntuma. Näistä viimeisin ansaitsee suuren kehun, sillä olen harvoin törmännyt niin silkinpehmeään ruuvilukitukseen, kuin uudessa Seastarissa. Vetonuppi suorastaan luiskahtaa kierteille. Sama sulava linja jatkuu kellonaikaa asettaessa, joten jos vetonuppia käsittelisi silmät kiinni tietämättä mikä kello on kyseessä, ei uskoisi käsittelevänsä reilusti alle tuhannen euron arvoista aikarautaa.

Yhteenveto

Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 Silicium on väkevä osoitus Tissotin ja samalla Swatch Groupin vahvasta panostamisesta yhteiseen tuotekehitykseen, sekä entistä laadukkaampaan designiin. Kun hintalappu on noin 800 euroa, saa uuden Seastarin omistaja poikkeuksellisen paljon vastinetta rahalleen. Henkilökohtaisesti tämä malli on se, joka nosti Tissotin takaisin varteenotettavaksi kellomerkiksi. Jos haet klassisempaa kellomallia, kannattaa tutustua Tissot T-Classic Gentleman Powermatic 80 Siliciumiin.

Tissot Seastar 100 Powermatic 80 Silicum -sukeltajankello
Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 Silicum on ranteeseen hyvin istuva ja tyylikäs sukeltajankello.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: T120.407.17.041.01
 • Koneisto: Powermatic 80 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: 80 tuntia
 • Kuori: ruostumaton teräs
 • Rungon halkaisija: 43 mm
 • Kellon paksuus: 12,7 mm
 • Lasi: safiiri
 • Takakansi: safiiri
 • Vesitiiviys: 300 m (30 bar)
 • Rannekkeen leveys: 21 mm
 • Ranneke: kangasranneke perhoslukolla tai teräsranneke pikasäädöllä
 • Hinta: 805 € kangasrannekkeella, 860 euroa teräsrannekkeella

Artikkeli on tehty yhteistyössä Kulta-Centerin kanssa, joka myy Tissotin rannekelloja verkkokaupan lisäksi useissa myymälöissä.

-- MAINOS --
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Tyyliniekan päätoimittaja Matti Airaksinen on Vuoden kellonkantaja

Vuoden kellonkantaja on henkilö tai yhteisö, joka pyyteettömällä toiminnallaan on edesauttanut kellosepän- ja mikromekaniikan alan näkyvyyttä ja levittänyt alan...

Kelloteollisuuden historiallinen vuosi 1969

Vuotta 1969 pidetään kelloteollisuuden historiallisimpana vuotena, johon ajoittuvat kvartsikriisin alkaminen, maailman ensimmäisen automaattikronografin esittely, sekä kuun valloitus. Globaali kelloteollisuus on...

Odotettu uutuus: Bell & Ross BR 05 Chrono

Bell & Ross BR 05 Chrono on ranskalaismerkin odotettu lisäys suosittuun, urbaania elämäntyyliä huokuvaan BR 05 -kellomallistoon. Bell & Ross...

Panerai Radiomir Venti juhlistaa 20-vuotiasta Paneristi.com-yhteisöä

Panerai juhlistaa Paneristi.com-verkkoyhteisön 20-vuotista taivalta esittelemällä 1020 kappaleen rajoitetun erän Radiomir Venti (PAM02020) -kellomallin. Paneristi.com on 20 vuoden ajan yhdistänyt...

“CUSTOM WATCH BEATMAKER” – Suunnittele oma malli Seiko 5 Sports -kellomallistoon

Seiko on aloittanut digitaalisen CUSTOM WATCH BEATMAKER -kampanjan, jossa kuka tahansa voi suunnitella omannäköisensä Seiko 5 -sporttikellon muiden äänestettäväksi....

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme.

Lähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.