Brabham BT62 kuulostaa entisajan F1-autolta, katso video ratatesteistä

Brittiläisen kilpa-autovalmistajan uusin ratarassi Brabham BT62 käy parhaillaan läpi ratatestejä ja auto näyttää todella nopealta. Näyttämisen lisäksi myös äänimaailma on kunnossa, sillä autohan kuulostaa hyvien entisaikojen F1-autolta – silloin kun moottorit olivat vielä suuria ja äänet kohdallaan. Testivideo on kuvattu The Bend -radalla, Australiassa.

BT62 painaa “kuivana” vain 972 kiloa ja sitä vauhdittaa Brabhamin 5,4 litrainen vapaasti hengittävä V8-moottori, josta irtoaa 710 hevosvoimaa tehoa ja 667 Newtonmetriä vääntöä. Koska auto on tehty viihtymään radalla, sen aerodynamiikka tuottaa parhaimmillaan peräti 1200 kilon pitovoiman, jota myös downforceksi kutsutaan. Auto on valmistajan mukaan tehty puhtaalta pöydältä, vaikka siitä löytyykin monia muista superautoista tuttuja piirteitä.

Brabham BT62

BT62-superautoa tehdään Brabhamin 70-vuotisjuhlan kunniaksi vain 70 kappaletta, josta 35 ensimmäistä juhlistaa erikoisvärein tallin Formula 1 GP-voittoja, joita on kertynyt juurikin 35 kappaletta. Auton hinta ilman autoveroa asettunee reilusti yli miljoonan euron päälle, joten ihan jokamiehen pelistä ei ole kyse.

Vuonna 1948 perustettu Brabham-talli on toiminut muun muassa Formula 1:ssä, jossa se voitti 35 GP:tä ja otti 120 palkintopallisijaa. Tallin on perustanut australialainen Jack Brabham (1926-2014). Vetäydyttyään Formula ykkösistä vuonna 1992, hänen poikansa jatkoivat kilpailua muissa sarjoissa.

 

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat