70-luvun rallitaipaleiltakin tuttu Lancia Stratos tekee paluun

Lancia Stratos HF (High Fidelity) on tuttu 70-luvun MM-ralleista, joista se kahmi myös mestaruuksia vuosina 1974, -75 ja -76. Stratoksen innoittajana toimi Bertonen suunnittelema todella futuristinen ja kiilamainen Lancia Stratos Zero, josta muotoiltiin myöhemmin aavistuksen hillitympi, mutta edelleen voimakkaasti kiilamainen Stratos HF, jota valmistettiin hieman alta 500 kappaletta.

New Lancia Stratos. Kuva: Manifattura Automobili Torino

Manifattura Automobili Torino valmistaa nyt 25 kappaletta autoa, jota kutsutaan nimellä New Lancia Stratos. Uuden Stratoksen on suunnitellut Pininfarina ja se perustuu Ferrari F430-malliin. Sen 4,3 litraisesta V8-moottorista irtoaa mukavat 542 hevosvoimaa ja uusi Stratos kiihtyy 0-100 km/h 3,3 sekunnissa, huippunopeuden ollessa jopa 330 km/h!

Uusi Stratos on 4,18 metriä pitkä, 1,97 metriä leveä ja vain 1,24 metriä korkea. Se on kuitenkin selvästi esikuvaansa suurempi ja 267 kiloa painavampi, vaa’an näyttäessä 1247 kiloa. Pituus vastaa suunnilleen Audi TT:tä, mutta Stratos on sitä vielä hieman leveämpi ja matalampi.

New Stratos esitellään marraskuun ensimmäisellä puoliskolla Geneven autonäyttelyssä. Valmistettavien 25 kappaleen yksikköhintaa ei ole julkistettu, mutta huhujen mukaan se asettuu jopa 650 000 euron yläpuolelle.

New Lancia Stratos. Kuva: Manifattura Automobili Torino

Kuljettajan ovessa oleva kypäräkotelo viittaa vahvasti siihen, että uusi Stratos on tarkoitettu ensisijaisesti rata-ajoon. No, lähes 600 hevosvoiman teho ja 1200 kilon paino on erinomainen yhdistelmä rata-ajoa ajatellen.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat