The Glenlivet Nàdurra Peated Whisky Cask Finish

nadurra-vn-boksi_pullo_kirja_closeup

Otsikko saattaa kuulostaa ensin surrealistiselta. Speydisen hedelmätarhoilta tulevaan viskiin liittyy jollain vahvalla tavalla turve? Eikös turve ollut se Islayn alueen juttu? Nykyisin asia on enimmäksi osin näin, sillä nykyiset Speyside-viskit ovat luonteeltaan usein kevyempiä, hedelmäisen makeita ja hunajaisia. Perinteinen Speyside-viski on kuitenkin tukeva ja turpeinen, mutta ajan kuluessa alueen viskien luonne on muuttunut.

The Glenlivetin uusin Nàdurra on ikäännytetty ensin ex-bourbontynnyreissä ja siirretty sen jälkeen tynnyreihin, joissa on ennen ollut turpeista skottiviskiä. Tätä kautta makuun on tarttunut hieman turpeisuutta. Tuote ei ole missään tapauksessa tyypillinen Islay-viskin tyylinen savupommi, vaan se on säilyttänyt Glenlivetille tyypillisen makean ja hunajaisen maun. Nàdurra-sarjan kolmas ja uusin tulokas (muut kaksi ovat Nàdurra Oloroso ja First Fill) on sarjan edellisten viskien tapaan kaadettu suoraan pulloon. Tämänhetkinen batch PW0715 on 61,5 % alkoholia, joten jokunen tilkka vettää saattaa olla lasissa kaivattu lisä.

Kaiken kaikkiaan uusi nuori NAS-Nàdurra on positiivinen kokemus. Kevyenturpeiset Speyside-viskit yhdistävät oikein tehtynä kaksi erilaista makumaailmaa ja tämä jos mikä sopii erittäin hyvin vannoutuneelle Speysiden ja Islayn kannattajalle. Nàdurra peated on iältään ala-aseteikäinen, mikä sekä tuoksuu ja maistuu muiden Nàdurrojen tavoin tuotteesta hieman läpi. Tämä täytyy kuinkin mielestäni ottaa tuotteelle ominaisena piirteenä ja keskittyä viskin ytimeen: hunajaturvehedelmäpommimaisuuteen.

nadurra-vn-boksi


Tuoksu:
Turvetta, makeita hedelmiä, hunajaa, hieman raakuutta.

Suosittelemme

Maku:
Turvevetta, sitrusta, makeus iskee melko nopeasti alun sitruksisuuden jälkeen, nuorta villiä ja vapaata ikää. Hieman kompleksi kokonaisuus.

Jälkimaku:
Kuiva ja tamminen. Kirpeä ja lämmin. Katoaa suusta melko nopeasti, mutta kuivuus jää suuhun muistuttelemaan.

Soveltuvuus viskiharrastusta aloitteleville:
Ensimmäisenä viskikokemuksena en aloittaisi tällä. Tynnyrivahva, hieman nuori ja muutenkin hieman kompleksi kokonaisuus.

Soveltuvuus useampia erilaisia drameja kokeneille:
Kokeilisin!

Pullokoko:
0,70 l.

ABV (Alcohol by volume eli suomeksi voltit):
61,5 % (batch PW0715)

Mistä ostaa:
Maailmanmatkaaja löytää tai handelista erikoistilauksena. Ehkä näemme tätä joskus vielä hyllykamanakin…

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat