Speyburn 10 Year Old – kalamiehen viski

 

Koordinaateissa 57° 32′ 12″ N, 3° 12′ 55″ W Speysiden viskialueella sijaitseva Speyburn -tislaamo perustettiin vuonna 1897 John Hopkins nimisen herrasmiehen toimesta. Tislaamo sijaitsee Spey-joen sivujokiin kuuluvat Granty Burnin varrella. Ensimmäinen tisle syntyi 15.12.1897 kuningatar Victorian Diamond Jubileen kunniaksi.kartta-speyburn

Kalastajien viskinä tunnettu Speyburn (jos tislaamon yhden vakiopullotteen nimi on Bradan Orach eli suomeksi Kultainen Lohi, on kalojen oltava valmistajan sydämessä jo pelkästään pullotteen nimen vuoksi) on tukenut aktiivisesti jokien suojelua eri puolilla maailmaa.

speyburn_distillery-300x275Maailmanluokan lohijokena tunnettu Spey-joki on Speyburnin viimeisin suojelukohde: yhteyskuntavastuullisena projektina jokaista ilmaiseen Clan Speyburn -yhteisöön liittynyttä jäsentä kohti Speyburn luovuttaa yhden punnan Spey-joen suojeluun. Suojelulla edistetään lohen ja meritaimenen lisääntymistä yhdessä maailman parhaimmaksi pidetyssä lohenkalastusjoessa.

Makunsa puolesta vanhoissa bourbontynnyreissä kypsytetty nuori, mutta erittäin helposti lähestyttävä Speyburn 10 yo, sopii hyvin kalamiehen kaveriksi. Kala viskissä ei onneksi tuoksu tai maistu: raikkaalta ja aromikkaalta tuoksuva Speyburn 10 maistuu hedelmäiseltä ja kevyeltä.

Nuoreksi viskiksi Speyburn on yllättävän kevyt, raikas ja helposti lähestyttävä. Viskissä ei ole mitään monimutkaista ja se soveltuu erittäin hyvin viskeihin ensimmäistä kertaa tutustuvalle sekä raikasta ja yksinkertaista makua kaipaavalle. Tulevan kesän kalareissulla tulee melko varmasti mieli Speyburnia, satoi tai paistoa ja kävi syötti tai ei.

Suosittelemme

Allekirjoittaneen mietteet tuoksusta ja mausta. Muista että se mitä viskeissä haistaa ja maistaa on aina yksilöllistä.

Tuoksu:
Kevyen arominen ja raikas, aavistus alkoholin pistävyyttä.

Maku:
Kevyen hedelmäinen, raikas.

Jälkimaku:
Kohtalaisen pitkä.

Vettä:
Ei lainkaan tai maksimissaan muutama tippa.

Soveltuvuus viskiharrastusta aloittelevalle:
Kevyt ja raikas viski, joten tuote soveltuu harrastusta aloittavalle erittäin hyvin.

Pullokoko:
70 cl

ABV (Alcohol by volume eli suomeksi voltit):
40 %

Mistä ostaa:
Lähin handeli.

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat