Saurum kulki vastavirtaan ja kasvatti liikevaihtoaan kannattavasti

Lumoava-koruja valmistava Saurum Osakeyhtiö kasvatti liikevaihtoaan ja teki positiivisen tuloksen pandemiasta huolimatta.

Tiedotteen mukaan Saurum uudisti strategiaansa juuri ennen kuin korona pysäytti maailman, eikä antanut koronan tai toimialan murroksen vaikuttaa toimintaansa. Vahva panostus omaan tekemiseen – työntekijöihin, prosesseihin ja jälleenmyyjiin mahdollistivat tehokkaan, pitkäjänteisen sekä suunnitelmallisen työskentelyn läpi korona-ajan.

Yrityksen vahva usko yhteiseen tekemiseen, tunteiden välittämiseen korujen avulla sekä vahvat arvot suomalaisuus, vastuullisuus ja kierrätys nousivat yrityksen keskeisiksi strategisiksi tavoitteiksi. Koronan aikana yhteiset teot, välittäminen ja suomalaisuus nousivat entistä tärkeämpään rooliin myös suomalaisille.

”Uskomme, että suomalaisten, kestävien ja laadukkaiden sekä vastuullisesti valmistettujen korujen hankinta on tänä päivänä kuluttajien valintakriteereissä korkealla. Käyttämästämme hopeasta yli 90 prosenttia on kierrätettyä jalometallia ja kullassa vastaava luku on 99 prosenttia”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja ja pääomistaja Mikko Pessi.

Saurumin paras vuosi 2000-luvulla

Toimitusjohtaja Mikko Pessin mukaan suomalainen koru ja suomalainen käsityö säilyttivät asemansa koronan vaikeuttamina aikoina. Saurumin korutehdas teki parhaan tuloksensa 2000-luvulla ja pystyi entisestään kasvattamaan tuotantoa ja työvoimaa Suomessa. Yritys työllistää noin 50 ihmistä tehtaallaan Kuopiossa. Koruvalmistuksen lisäksi Saurum toimii Citizen-kellojen maahantuojana.

Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto kasvoi 10,2 prosenttia, ollen 5,7 miljoonaa euroa edelliseen vuoteen (2019) verrattuna. Liikevoitto oli 7 prosenttia (2020).

”Olen todella kiitollinen yhteistyötahoillemme ja henkilökunnallemme siitä, että kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja pystyimme varmistamaan suomalaisen korutuotannon jatkuvuuden”, jatkaa Mikko Pessi.

Yrityksen avainluvut:
Liikevaihto 5,7 M€
Liikevaihdon kasvu 10,2 %
Liikevoitto 7 %
Käyttökate 8 %

Matti Airaksinen
Matti Airaksinenhttps://stylefellow.com
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat