Richard J. Brown – luksusfarkkuja Italiasta

Richard J. Brown on italialainen luksusfarkkumerkki, joka myös valmistaa farkkunsa saapasmaassa. Ja mikä parasta, näitä eurooppalaisen tuotannon farkkuja saa myös Suomesta.

Sain ensikosketuksen Richard J. Brownin farkkuihin kolme vuotta sitten Tampereella miestenvaateliike Pohjanheimossa, joka otti merkin edustukseensa ensimmäisenä Suomessa. Vaikka en farkkujen käyttäjä olekaan, kiinnitin niiden ulkonäköön huomiota sen verran, että pakkohan niitä oli testata jalkaan.

Ensivaikutelma oli aiempiin farkkukokemuksiin peilaten varsin erilainen, joka kuvastaa Richard J. Brownin tyyliä ja fokusta. Farkut olivat pehmeän tuntuiset jalasta, eikä niille ole tarvetta sisäänajoon. Kankaan tuntumassa on tietynlaista silkinpehmeyttä, jota enemmän pukuja ja laadukkaita chinoja käyttävä osaa arvostaa. Kauppoja ei tuossa tilanteessa syntynyt yksinomaan siitä syystä, että en koe farkkuja omaksi lajikseni – jota toki aika ajoin itsekseni ihmettelen, sillä olen farkkuja aiemmin toki käyttänyt.

Italialaisen tuotannon puolestapuhuja

Pääsin tutustumaan Richard J. Browniin paremmin viime kesänä tekemälläni muotitalokierroksella, sillä valmistajan showroom sijaitsee Milanossa. Samalla sain seurata Pohjanheimon kauppiaana toimivan Mikko Hautasen sisäänostoja ja kertomaan jopa oman mielipiteeni muutamiin valintoihin. Ja niitä valintoja oli paljon tehtäväksi, sillä Richard J. Brown tarjoaa jälleenmyyjille monipuoliset mahdollisuudet vaikuttaa pieniinkin yksityiskohtiin nappeja ja tikkauksia myöten. Tämän mahdollistaa juurikin omissa käsissä oleva tuotanto, joka sijaitsee Italiassa. Tämä näkyy luonnollisesti myös farkkujen hintatasossa, joka pyörii pääosin noin 300-400 euron välimaastossa.

Richard J. Brownin farkkuja Richard J. Brown luxury denim

Richard J. Brownin kashmirvuori
Richard J. Brownin erikoisuus on kashmirvuorilliset farkut.

Richard J. Brownin denim-kangasvalikoima on laaja, joka sisältää italiassa valmistetun denimin lisäksi mm. kashmir- ja sillkisekoitteisia demin-kankaita, sekä maailmalla arvostettuja japanilaisia demin-kankaita. Richard J. Brownin suomalaisittain kiinnostava erikoisuus ovat kashmirvuorelliset farkut, jotka sopivat hyvin talvipukeutumiseen. Toki on syytä muistaa, että kun housuihin lisätään kashmiria, tarkoittaa se myös lyhyempää käyttöikää. Tässäkin toki pätee se, että housut kestävät pidempään, kun niistä valitsee itselleen sopivan koon ja niitä muistaa lepuuttaa muiden vaatteiden tapaan.

Suosittelemme

Richard J. Brown on farkkujen Maserati

Se mikä erottaa Richard J. Brownin edukseen on tinkimättömyys valmistuksessa ja sen yksityiskohdissa. Tämä on helppo todeta yksinkertaisella tavalla, kääntämällä housut nurinpäin. Tämä menetelmä toimii missä tahansa vaatteissa, sillä vaatteiden hintaan merkittävästi vaikuttava asia on materiaalien lisäksi työn jälki.

Richard J. Brownin taskujen puuvillakangasta
Richard J. Brownin denim-kankaita

Farkkujen jokainen yksityiskohta on tehty laadusta tinkimättä, eli kaikki käänteet on huoliteltu, saumaukset on tehty huolellisesti ja ne kulkevat suorassa. Housuissa on myös ns. saumavaroja, joten niitä voi jossain määrin muokata käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Halvan tuotannon vaatteissa nämä asiat loistavat poissaolollaan.

Richard J. Brownin chinoja Richard J. Brownin värivalikoimaa

Vaikka Richard J. Brown tekee farkkujen lisäksi chinoja ja muita rentoja puuvillahousuja, huokuu vuonna 2007 perustetun ja sen vuonna 2014 ostaneen denim-alalla arvostetun Christian Rossin tekemisessä rakkaus nimenomaisesti farkkujen tekemistä kohtaan. Kun kuuntelet kymmenen minuuttia denim-kankaan ja farkkujen valmistamiseen liittyvien yksityiskohtien intohimoista kuvausta, on helppo uskoa merkin olevan kuin omistajansa – tinkimätön.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat