Retadan lopettaa TAG Heuerin, Zenithin ja Guccin kellojen maahantuonnin

Suomalainen kelloala on elänyt viime aikoina suurien muutosten kourissa, joka on näkynyt katukuvassa useiden alan myymälöiden sulkeutumisena. Tuorein uutinen saatiin tänään, kun TAG Heuerin, Zenithin ja Guccin kelloja sekä koruja maahantuova Retadan Oy tiedotti liiketoimintamallin muuttamisesta, joka tarkoittaa edellä mainittujen kellomerkkien maahantuonnin lopettamisesta vuoden 2019 lopussa.

Ilmoitusta voidaan pitää jossakin määrin yllättävänä, sillä Retadan Oy on pärjännyt taloudellisesti haastavia vuosia eläneellä toimialalla keskivertoa paremmin. Taustalla on toimitusjohtaja Dan Taavitsaisen mukaan kuitenkin lähivuosien heikot näkymät, jonka takia toimintamallia on pakko muuttaa kannattavuuden varmistamiseksi.

TAG Heuerin, Zenithin ja Guccin maahantuonti sekä huoltotoiminta jatkuvat normaalisti vuoden loppuun asti, jonka jälkeen Retadanin tavoitteena on toimia em. kellomerkkien agentuurina ja huoltokumppanina. Neuvottelut uudesta toimintamallista ovat päämiesten kanssa loppusuoralla ja niiden tuloksista tiedotetaan syksyn aikana.

Lue lisää