Puukellolla tyyliä ranteeseen – esittelyssä Havu Korpi

Korpi on suomalaisen Havu Watchesin suunnittelema ja valmistuttama rannekello, jonka kantavana materiaalina on Suomessa kasvanut koivu.

Puiset rannekellot ovat olleet useamman vuoden trendi, joka on näkynyt positiivisella tavalla mm. kelloliikkeiden valikoimassa ja myynnissä. Kyseessä on mielenkiintoinen ilmiö, jossa perinteisemmin käytetyt materiaalit etenkin kellonkuoren, kellotaulun ja rannekkeen osalta on korvattu kokonaan tai osittain puulla.

Suomea voidaan vihreän kullan maana pitää tämän trendin eräänlaisena pioneerina, sillä täältä on ponnistanut markkinoille useita brändejä, joiden erottautuvuustekijä design-on nimenomaisesti suomalaisten puumateriaalien käyttäminen.

Yksi suomalaisista brändeistä on Havu Watches, joka tarjoaa kompaktin kattauksen puukelloja 36-44 millimetrin kokoluokissa. Valtaosa kelloista luottaa kvartsikoneistoihin, joiden etu muodikkaassa puukellogenressä on helppouden lisäksi kilpailukykyinen hinta. Mekaanisten kellojen ystäviä ei ole myöskään unohdettu, joten valikoimissa on unisex-kokoluokkaan uppoava 40 millimetrin kokoinen Korpi.

Havu Korpi

Havu Korpi on mekaaninen rannekello, jonka puumateriaalina on käytetty suomalaista koivua. Kellon värimaailma on toteutettu tyylikkäästi yhdistellen kuoren mustaa terästä, kellonkehässä ja takakannessa koivun luonnollista väriä, sekä kellotaulussa harmaan eri sävyihin maalattua vaneria. Tällä kevyesti industriaalisella yhdistelmällä on luotu kaunis illuusio ikääntyneestä kellosta.

Suosittelemme

Havu Korpi -puukellon kellotaulu on tyylikäs.

Myös kellotaulun aukileikkaus on toteutettu omaan makuuni onnistuneesti, joten automaattikoneistoa ja sen toimintaa voi hienosti tarkastella naarmuuntumattoman safiirilasin läpi.

Kellon voimanlähteenä toimii japanilainen Miyota Cal.8N24, joka tarjoaa 42 tunnin käyntivaran -20 +40 sekunnin päivittäisellä käyntitarkkuudella. Koneiston vetonupin tuntuma on jäykähkö, jonka vastapainoksi minuuttiosoitin ei hievahdakaan kun vetonupin painaa pohjaan. Kello on roisketiivis 50 metriin saakka, joten sillä pärjää arjessa mukavasti, mutta suihkuun, saunaan tai uimaan en sen kanssa menisi.

Havu Korpi

Havu Korpi -puukellon ranneke.

Havu Korpi -kellon ranneke on tehty niin ikään suomalaisesta koivusta, joka tekee kellosta titaanimaisen kevyen ranteessa. Rannekkeessa on teräksinen taittolukko, joka on kellon muiden teräsosien tapaan musta. Rannekkeen voi lyhentää sopivaan mittaan mukana toimitettavalla rannekkeenlyhennystyökalulla. Pienellä harjoittelulla ja ohjevideon avulla lyhentäminen on vaivatonta.

Havu-puukellot toimitetaan puisessa rasiassa.

Havu-kellot toimitetaan puisessa laatikossa, jossa on kellon lisäksi mainitsemani rannekkeen lyhentämiseen tarkoitetun työkalun lisäksi jatkopaloja, pieni käyttöohje ja brändin tyyliä korostava puinen takuukortti.

Asuste, jossa on fiilistä

Havu Korpi, kuten puukellot yleensä ottaen, ovat erinomainen vaihtoehto asusteeksi, joka paitsi näyttää hyvältä, on myös huoleton pitää. Puu on materiaalina kevyt ja ekologinen, joka tuo kellolle oman fiiliksensä.

Havu Korpi -puukello.

Puukellot ovat kelloharrastamisen näkökulmasta katsottuna mielenkiintoinen genre, joka mielestäni laajentaa kellojen tavoittamaa kohderyhmää. Ei ole nimittäin yksi tai kaksi kertaa, kun puukello hankitaan lahjaksi tai kesäkelloksi, johon se suomalaisessa mielenmaisemassa sopii kuin telkkä pönttöön.

Havu Korpi on tällä kokemuksella hyvän mielen rannekello, joka houkuttelee mekaanisena sopivalla tavalla perinteisempien rannekellojen ystäviä ja alan harrastajia. Kellon hinta on 369,90 euroa ja sen voi tilata verkkokaupasta 50 päivän palautusoikeudella.

Pähkinänkuoressa

 • Merkki: Havu Watches
 • Malli: Korpi
 • Valmistusmaa: Kiina
 • Koneisto: Miyota Cal.8N24 -automaattikoneisto
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 40 mm
 • Kuoren paksuus: 11 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 50 m (5 bar)
 • Rannekkeen leveys: 20 mm
 • Ranneke: suomalaista koivua, musta taittolukko terästä
 • Hinta: 369,90 €
 • Takuu: kaksi (2) vuotta

Lue lisää