Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Toimitus

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että haetaan yhtä isompaa lainaa, jolla maksetaan pois jo olemassa olevat pienemmät lainat ja luotot. Tarkoituksena on saada yksi laina edullisemmalla korolla ja säästää siinä, että tulevaisuudessa maksetaan vain yhden lainan kustannukset. Yhdistelylainan avulla on mahdollista saada parempi korko ja parhaimmillaan myös lyhentää laina-aikaa.

Yhdistelylainaa hakiessa on aina tärkeä kilpailuttaa lainatarjoukset, jotta löytää mahdollisimman edullisen lainan. Kun jatkossa lyhentää vain yhtä lainaa, lainojen yhdistäminen voi tuoda sekä selkeyttä arjen raha-asioihin että säästöä lainanhoitokustannuksissa.

Lainojen yhdistäminen kannattaa aloittaa budjetoinnilla

Lainojen yhdistäminen voi olla hyvä ratkaisu silloin, jos sinulla on jo useita pienempiä lainoja ja luottoja. Kuukaudessa näiden koroista ja kuluista voi kertyä merkittävästi lisää maksettavaa lainojen lyhennyserien lisäksi. Yhdistelylainasta saavutetaan suurin hyöty silloin, kun sillä saadaan maksettua pois kaikki pienemmät lainat.

Yhdistelylainan hakeminen kannattaakin aloittaa sillä, että selvittää kaikkien olemassa olevien velkojen määrät ja laskee, kuinka paljon niiden lyhentämiseen kuluu tällä hetkellä rahaa. Tämän lisäksi kannattaa laatia kuukausittainen budjetti, jossa on huomioitu lainakustannuksiin käytettävä summa. Tämän jälkeen haetaan yhdistelylainaa summalla, jolla voidaan maksaa kaikki nykyiset velat pois. Kuukausittainen lyhennyserä valitaan sen mukaan, että laina lyhenee mahdollisimman nopeasti, mutta arki ei mene liian tiukaksi.

Yhdistelylainan avulla voi saavuttaa säästöä

Yhdistelylainan tarkoituksena on saada laina, joka on edullisempi kuin pienemmät lainat. Tästä syystä on tärkeä lähteä kilpailuttamaan lainatarjoukset ja käyttää hetki aikaa siihen, että löytää edullisimman mahdollisen lainan itselleen.

Vakuudettoman lainan kustannukset muodostuvat lainan korosta ja siihen liittyvistä kuluista. Tällaisia kuluja voivat olla esimerkiksi tilinhoitopalkkio tai laskutuksesta tehtävä veloitus. Yhdistelylainan saamisen jälkeen nämä joutuu maksamaan vain yhdestä lainasta, millä saavutetaan säästöä aiempaan tilanteeseen verrattuna.

Jokainen lainanmyöntäjä määrittelee lainatarjousten korkoprosentit yksilöllisesti. Korkoon vaikuttaa hinnoittelun lisäksi hakijasta tehty riskikartoitus. Sama hakija voi saada eri pankeilta eri hintaisia lainatarjouksia, joten kilpailuttaminen kannattaa. Kun uuden lainan saa aiempia edullisemmalla korolla, saavutetaan säästöä myös tässä.

Yhdistelylaina voi tuoda parempaa joustoa raha-asioihin

Kun haetaan yhdistelylainaa, voi hakija itse vaikuttaa lainanlyhennysten suuruuteen ja lainan takaisinmaksuaikaan. Yleensä on kannattavaa lyhentää yhdistelylaina pois mahdollisimman nopeasti, koska siten laina tulee mahdollisimman edulliseksi. Omaa taloutta ei kuitenkaan kannata vetää liian tiukalle, jotta lainan lyhentäminen onnistuu pitkällä tähtäimellä.

Yhdistelylainan avulla kuukausierä voidaan valita pienemmäksi, kuin mitä tällä hetkellä maksetaan lainakustannuksia. Tällöin arjen raha-asioihin saadaan enemmän joustoa, eikä lainan lyhentäminen aiheuta liiallista painetta. Mikäli yhdistelylainaa pystyy lyhentämään samalla summalla kuin nykyisiä lainoja, voi sen sijaan saavuttaa lyhyemmän laina-ajan, kun korkoihin ja kuluihin kuluu pienempi osuus lyhennyserästä.

Lainojen kilpailuttaminen käy helpoiten lainanvälittäjän kautta, jolloin riittää, että täyttää yhden hakemuksen. Tämä hakemus välitetään jopa kymmenille lainanmyöntäjille, ja pääset vertailemaan lainatarjouksia lähes heti.

Uusimmat

Maailman ainoa Saleen S7 Twin Turbo tarjoaa 1 000 heppaa, ja on nyt myynnissä

Saleenin lippulaiva-superauto näyttää yhtä hyvältä kuin 19 vuotta sitten.

Breitling Superocean uutuudet – sateenkaarivärejä ja syväsukellusta

Breitling esitteli kesäisen Wheels and Waves -surfaus- ja moottoripyöräfestivaalin yhteydessä kolme värikästä Superocean uutuutta eri kokoluokissa, sekä kilometrin syvyiseen sukellukseen kykenevän Super Diverin.

Legendaarinen automerkki Alpine tulee Suomeen

Renault-konsernin legendaarinen automerkki Alpine rantautuu Suomeen kesäkuussa 2025, kun uusi sähkömoottorinen Alpine A290 tulee myyntiin. Tämä urheilullinen ja suorituskykyinen "hot hatch" on ensimmäinen Suomessa myytävä uuden ajan Alpine, ja sen julkistus tapahtuu Le Mansin 24 tunnin kilpailun yhteydessä.

Legon uusi Countach sisältää ”Lambo-ovet” ja V12-moottorin miniatyyrikoossa

Alkuperäistä esikuvaansa pienempi ja edullisempi Lego Lamborghini Countach on saatavilla myös Speed Champion -sarjassa.

Pook Torni M-23 – Voita kotimainen inttikello

Rohkeasta tyylistään tunnettu Pook Watches on julkaissut armeijakäyttöön soveltuvan inttikellon. Ajatus edulliseen kotimaiseen inttikelloon tuli alkujaan suomalaiselta ammattisotilaalta, jonka...

Suosittelemme

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...