Junghans Max Bill Automatic

En pidä itseäni suurena kellohifistinä. En ainakaan niin suurena, että olisin valmis satsaamaan useita tuhansia euroja kelloon. Kuitenkin hyvä kello on yksi bisnespukeutumisen peruspilareista. Siksi olen etsinyt itselleni muutaman peruskellon alemmista budjettiluokista.

Junghans Max Bill Automatic. Kuva: Ohituskaistalla.com
Junghans Max Bill Automatic. Kuva: Ohituskaistalla.com

Pukukellon virkaa minulle päätyi toimittamaan Junghansin Max Bill -rannekello.

Järkihintaista tyylikkyyttä

Lähtökohtana pukukellon etsimiselle aikoinaan oli löytää alle tuhannen euron hintaluokasta laadukas, yksinkertainen, mekaaninen, pelkistetty kello. Monet alemman hintaluokan kelloista yrittävät liikaa, sillä ne ovat koreilevia, värikkäitä tai ratsastavat brändillä.

Junghans Max Bill Automatic. Kuva: Ohituskaistalla.com
Junghans Max Bill Automatic. Kuva: Ohituskaistalla.com

Junghans on osannut tehdä hyvin pelkistettyjä ja yksinkertaisen tyylikkäitä kelloja, jotka ovat täydellisiä bisneskäyttöön. Oman Junghans-kelloni löysin Wanhat Warikset -verkkokaupan alennusmyynneistä ja hintaakaan ei jäänyt kuin reilut 600 euroa. Kello on ollut juuri sitä mitä alun perin etsin.

Täydellisen pukukellon piirteet

Täydellinen pukukello on:

  • Mekaaninen
  • Pelkistetty
  • Siro

Erityisesti pukukellon olisi syytä mahtua kauluspaidan hihansuun alle. Iso ranta-Rolex estää hihan laskeutumisen ja paita ei näy puvuntakin hihan alta. Junghansin pukukello on erittäin siro ja matala, joten se luiskahtaa erinomaisesti erikokoisten paitojen hihansuista. Erityistä siroutta kelloon tuovat todella ohuet reunat näyttötaulun ympärillä. Myös näyttötaulu sinällään on hyvin pelkistetty ja selkeä.

Suosittelemme

Junghans Max Bill Automatic. Kuva: Ohituskaistalla.com
Junghans Max Bill Automatic. Kuva: Ohituskaistalla.com

Max Bill -kelloja saa myös toki huomattavasti arvokkaampina ja monipuolisempina cronograph -malleina. Yksinkertaistettu ja pelkistetty Junghans lienee kuitenkin varmin valinta kelloharrastustaan aloittelevalle.

Yhteenveto

Jos olet etsimässä ensimmäistä kelloasi, tee aivan kuten tekisit puvun kanssa. Siinä missä tummansininen puku on varma valinta, samoin on pelkistetty siro pukukello. Se kestää parhaiten aikaa etkä kyllästy siihen. Myöhemmin sen rinnalle on helppo hankkia hienompia, puhuttelevampia ja suurempaa intohimoa herättäviä kelloja.

Kelloinnostuksen kasvaessa silmä kellojen kauneudelle kehittyy ja siksi voi olla hyvä aloittaa alemman hintaluokan kelloista. Kellojen kohdalla laatu ei ole aina hinnasta kiinni.

Kirjoittajasta:
Mika Niemi on Ohituskaistalla-blogin perustaja sekä kansainvälistä verkkokauppaa harjoittavan yrityksen osakas.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat