Green Spot – raikas kevät- ja kesäviski Irlannista

Green Spot pullotetaan sterotypisesta keskellä lakeuksia sijaitsevasta tislaamosta poikkeavassa ympäristössä. Koordinaateissa 51.9131° N, 8.1695° W sijaitsee New Midleton Distillery. 700 metrin päässä sijaitsee Lidl sekä Mäkkäri ja 850 metrin päässä pääsee harjoittamaan aikidoa, jos tislaamovierailu jättää agressiiviseksi.

Green Spot on irlantilainen single pot still –viski, joka valmistetaan Irish Distillersin midleton-karttatoimesta Mitchell & Son –nimiselle alkoholia myyvälle yritykselle. Single pot still tarkoittaa sitä, että viski tulee kokonaisuudessaan vain yhdeltä tislaamolta. Siinä missä skotlantilainen mallasviski valmistetaan vain mallastetusta viljasta (yleensä ohrasta), valmistetaan Green Spotin tyyliset irlantilaiset single pot still- viskit mallastetun ja mallastamattoman ohran sekoituksesta kuparisissa tislauspannuissa (copper pot still). Tällainen valmistustapa, jossa yhdistetään mallastettu ja mallastamaton ohra, on käytössä pääsääntöisesti vain Irlannissa valmistetuissa viskeissä.

green_spot-barrels-200x300Green Spotin historia on hieman hämärän peitossa, mutta on tiedossa, että 1920 luvulla Jamesonin tislaamo toimitti Mitchell & Son:lle vuosittain 100 tynnyrillistä viskiä. Mitchellit myivät tuotetta “Spot” –nimellä ja nimi muodostui siitä kun eri ikäisiä viskejä sisältävät tynnyrit merkattiin eri värisillä maaliläiskillä.

Green Spot on kevyt, pehmeä ja hieman mausteinen kevään ja kesän viski. Siinä missä turpeinen ja savuinen viski soveltuu syksyn ja talven kylmiin keleihin, toimii Green Spot parhaiten rentouduttaessa rantasaunan terassilla pelityynen järven edessä auringonlaskua katsoen. Jos piknikille pitäisi valita kaapista mukaan yksi viskipullo, olisi valintani juuri Green Spot. Viskin keveys, mausteisuus ja pehmeys tekevät tästä täydellisen pullon piknik-korin täytteeksi.

Allekirjoittaneen mietteet tuoksusta ja mausta. Muista että se mitä viskeissä haistaa ja maistaa on aina yksilöllistä.

Väri:
Vaalea kulta, lagermaisen kellertävä.

Suosittelemme

Tuoksu:
Kevyen vaniljainen, raikas, kesäinen.

Maku:
Hieman mausteinen, kevyt ja pehmeä, kesäinen.

Jälkimaku:
Keskipitkä, kuiva ja hieman mausteinen.

Soveltuvuus viskiharrastusta aloitteleville:
Kevyt, pehmeä ja helppo, joten soveltuu erittäin hyvin. Muistettava, että kaikki viskit eivät ole samalla tavalla mausteisia, joten mausteisuuteen ei pidä kiinnittää liikaa huomiota.

Pullokoko:
70 cl

ABV (Alcohol by volume eli suomeksi voltit):
40 %

Mistä ostaa:
Lähin handeli.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat