Chivas follow up: Royal Salute 21 Years Old ja The Hundred Cask Selection

Chivas-artikkelissa kävimme läpi Chivasin eri pullotteita sekä viskin juurta, Strathislaa. Perusvalikoiman lisäksi Chivas Brothers valmistaa herrasmiesblendiä, jonka nimi on Royal Salute. Royal Salute ei varsinaisti ole sama asia kuin Chivas ja se on täysin oma brändinsä. Yhteneväisyyksiä Chivaksen kanssa tuotteesta silti löytyy todella paljon ja juureltaan Royal Salute rakentuukin samasta, mistä Chivaskin: Strathislasta. Tässä artikkelissa tutustumme lyhyesti Chivas Brothersin luksusblendeihin Royal Salute 21 Years Old:iin sekä harvinaisempaan Royal Salute The Hundred Cask Selection:iin.

Kuningatar Elizabeth – syy Royal Saluten takanaRS21-pouch

Kuningatar Elizabeth kruunattiin kuningattareksi vuonna 1953. Chivas Brothers valmisti Elizabethin kunniaksi 2500 laatikkoa uutta juhlaviskiä ja ensimmäiset kuninkaallista sinettiä kantavat viskit suljettiin Elizabethin kruunajaispäivänä. Nimeksi muodoistui 21-gun saluteeen viitaten Royal Salute. Pullotteessa käytetyt viskit olivat luonnollisesti kaikki vähintään 21 vuotiata ja tätä myötä Royal Salute 21 Years Old oli syntynyt.

Royal Salutessa yksityiskohdilla ei kerskailla. Viskiä pullotetaan kolmeen erilaiseen posliiniseen leiliin: emerald, sapphire ja ruby flagoneihin, joiden värit ovat luonnollisesti vihreä, sinen ja punainen. Jokainen leili tulee samettisessa pussissa, johon on brodeerattu Roayl Salute -sinetti.

Royal Salute 21 Years Old

Royal Salute viskien peruspullote on blendi 21 vuotiaita viskejä. Pullote on mielenkiintoinen kerilykohde varsinkin keräilijöille, sille vuosien saatossa leilin ja samettipussin olemus on muuttunut hieman, mutta kolmen erilaisen leilin periaate on säilynyt samana. Royal Salute 21:n blendaamisesta vastaa Chivas Brothersin Master Distiller Colin Scott.

RS21

Tuoksu:

Suosittelemme

Chivas, raikkaita kukkia, hunajaa, makeaa hedelmää, kompleksi tuoksu.

Maku:
Chivas, hunaja siirtyy nenästä suuhun, mausteita, hedelmää, todella moniulotteinen – kaikki huutaa kerralla.

Jälkimaku:
Hunajan kadottua makea hedelmä ja tammimainen kuivuus jäävät suuhun.

Soveltuvuus viskiharrastusta aloitteleville:
En aloittaisi tällä. Maku on kompleksi ja moniulotteinen.

Soveltuvuus useampia erilaisia drameja kokeneille:
Kannattaa kokeilla rinnakkain RS 21 yo, Chivas 18 sekä Chivas 25.

Pullokoko:
Travel Retail 0,70 tai 1 l.

ABV (Alcohol by volume eli suomeksi voltit):
40%

Mistä ostaa:
Lentokentät, laivat.

 

Royal Salute The Hundred Cask Selection

The Hundred Cask Selection pullotetaan sadasta tarkkaan valikoidusta tynnyristä ja blendiin valittavat viskit ovat kaikki 22-40 vuotiaita. 100 Caskia valmistetaan vain rajoitettuja eriä ja sen saatavuus on rajoitettua.100Cask

Tuoksu:
Chivas, hunaja, tammi, makeita hedelmiä, sherry, vanilja fudge, pähkinää, monimutkaisuutta. Moniulotteinen ja monimutkainen tuoksu.

Maku:
Jos tuoksu oli kompleksi niin maku se vasta onkin. Hunaja, vaniljafudge, tammi, mausteita, kompleksia moniulotteisuutta. Monen maun kirjo. Chivaksen maku löytyy, mutta on ko pullotteessa kauimpana muista maistaneistani Strathisla-juurellisista viskeistä.

Jälkimaku:
Lämmin ja hennon hunajainen ja tamminen. Pitkä jälkimaku.

Soveltuvuus viskiharrastusta aloitteleville:
En aloittaisi tällä. Maku on kompleksi ja moniulotteinen.

Soveltuvuus useampia erilaisia drameja kokeneille:
Kannattaa kokeilla! Rinnalle Chivas 18 ja 25.

Pullokoko:
Travel Retail 0,70 l.

ABV (Alcohol by volume eli suomeksi voltit):
40%

Mistä ostaa:
Lentokentät maailmalla. Ei Pohjoismaissa.

Lue lisää