Äijäviskit

Kevät on vihdoin alkanut ja vappukin on edessä, joten on hyvä antaa muutama ehdotus äijäviskeistä. Artikkelin ehdotusten parissa toimii aika pitkälti kaikki, oli kyse sitten grillaamisesta, saunomisesta, formuloista tai veneilystä. Sen kummempia drinkkivinkkejä on artikkelilta turha odottaa, sillä äijäviski kuuluu juoda on the rocks tai neat. Whisky sourit ja cokispelleilyt jätetään omaan arvoonsa muille hipeille, hihhuleille ja hipstereille.

Jack Daniels

Jack ei pahemmin esittelyä kaipaa. Tähän Tennesseessä valmistettuun ja maailman myydyimpään jenkkiviskiin ei kyllästy koskaan. Jack ei muiden Tennesseessä valmistettuja viskien mukaan kutsu itseään bourboniksi vaan Tennessee whiskeyksi. Miksi Jack on äijäviski? Keith Richardsia äijempää äijää ei löydy edes Hynysen ja Nikulan symbioosista, joten jos Jack kelpasi Keithille, ei viskiä voi sanoa muuksi kuin äijäviskiksi.

Koordinaatit 35° 17′ 6″ N, 86° 22′ 5″ W. Lynchburg, Tennessee. Jack Daniel distillery sijaitsee ironisesti pienessä 6362 asukkaan piirikunnassa (Moore coounty), jossa brenkun myynti on kiellettyä. Erikoisluvan turvin lekan Jackia saa kuitenkin mukaansa tislaamolta. Kotoa ilkeän äitipuolen luota karannut Jasper Newton “Jack” Daniel perusti tislaamon pontikkakauppias Dan Callin kanssa vuonna 1875, perittyään Amerikan sisällissodassa kipanneen isänsä. Noin 11 miljoonan laatikon vuotuisella myynnillä, Jack Daniel’s on yksi maailman myydyimpiä viskejä.

Johnnie Walker Red Label

JWRL:ää käsiteltiin lyhykäisyydessään Viskiniekan aiemmassa NAS-viskiartikkelissa. Pullossa olevan silinterihattuisen pröystäilijän lisäksi Red Labelissa ei ole mitään fiiniä vaan sen on jo makunsakin puolesta karkea ja erittäin hiomaton timantti. Äijämäisempää blendiä on vaikea löytää. Maailmansotien ajan suurimpiin johtajiin lukeutuva Sir Winston Churchill naukkaili Red Labelia johtaessaan sekasorron partaalla olevaa kuningaskuntaa. Herra-etuliitteestään huolimatta Churchill on yksi maailman kovimmistä äijistä, joten jos Red Label sopi hänelle, sopii se myös sinulle.

130 miljoonaa pulloa vuodessa. Maailman myydyin blendi, jota saa lähes jokaisesta maasta maailmassa. JWRL ei hirveästi esittelyjä tarvitse. John Walker alkoi myymään viskiä pienessä ruokakaupassaan Ayrshiressä, Skotlannissa. Alunperin Walker’s Kilmarnock Whiskynä tunnetun viskien tekivät kuuluisaksi John Walkerin poika Alexander walker ja Johnin pojanpoika Alexander Walker II. Nykyään JWRL valmistetaan Diageon tehtaissa Skotlannin Levenissä ja Shieldhallissa.

Jameson Irish Whiskey

Jos on juonut viskejä, on lähes takuuvarmasti joskus maistanut yhtä ikonisinta irkkublendiä ja maailman myydyimpää irkkuviskiä Jamesonia. Jameson on perustamisestaan saakka kelvannut kaikille herrasmiehestä juntteihin ja siltä väliltä. Viskiniekan suosikkisarjan True Detectiven etsivät Rust Cohle ja Marty Hart siemailevat Jamppaa läpi True Detectiven ensimmäisen tuotantokauden. Äijempää sarjaa ja äijempiä roolihahmoja saa hakea, joten Jameson käydessä Rustylle ja Martylle käy se myös sinulle.

Suosittelemme

Green Spotin tavoin Jameson tislataan New Midleton Distilleryssä County Corkissa, Midletonissa, Irlannissa. Jameson on maailman myydyin irkkuviski yli 4,7 miljoonan laatikon (56,4 miljoonaa pulloa) vuotuisella myynnillä. Pernod Ricardin omistaman Jamesonin tarina alkoi vuonna 1780 kun John Jameson osti Dublinissa sijaitsevan Bow Street Distilleryn (tunnetaan nykyisin nimellä Old Jameson Distillery). John Jameson oli alunperin kotoisin Skotlannista ja koulutukseltaan lakimies. Vuonna 1966 John Jameson, Cork Distillers sekä John Powers fuusioituivat muodostaen tänäkin päivänä toiminnassa olevan Irish Distillersin. Vuonna 1988 Irish Distillers myytiin Pernod Ricardille, joka on yrityksen tämänhetkinen omistaja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat