Äänestä vuoden kelloa – Watch Awards Finland 2022

Watch Awards Finland 2022 palkitsee viime vuoden parhaimmiston. Vuoden kello -kategoriassa ovat yleisöäänestyksessä ehdolla: 

Grand Seiko SLGH013

Grand Seiko julkaisi SLGH013 -mallin Heritage-mallistoon syyskuussa. Kellon kauneus on kätketty syvälle Grand Seikon suunnittelufilosofiaan ja historiallisiin muotoilulinjauksiin. Samaan aikaan tässä Hi-Beat kellossa on useita teknisiä ja materiaalisia uudistuksia. Kellossa on useita lähes näkymättömiä muutoksia joita aiemmin on nähty ainoastaan rajoitetun saatavuuden malleissa. Lue kattava esittely täältä.

**

Longines Spirit Zulu Time

Longines esitteli keväällä 2022 Spirit-pilottikellomallistoon kaksoisajalla varustetun Zulu Time -kellomallin, joka on kunnianosoitus merkin ensimmäiselle kaksoisaikakellolle. 42 millimetrin teräskuoriin pakattu Zulu Time on tyylikäs ja hienosti viimeistelty kello, jossa on reilu 72 tunnin käyntivara ja arkikäyttöön oivallinen magneettisuudenkesto, sekä riittävä 100 metrin vesitiiviys. Zulu Time toi myös kaksoisaikatoiminnon saataville kolmen tuhannen euron hintaluokkaan, joka on tänä päivänä varsin harvinaista.

Longines Spirit Zulu Time on tasapainoinen GMT-rannekello.

Suosittelemme

**

Sarpaneva Nocturne

Sarpaneva Nocturne on kello, jonka pukeminen sanoiksi on vaikeaa. Tämä johtuu siitä, että 42 millimetrin Tornion ruostumattomasta teräksestä tehtyihin kuoriin on pakattu taideteos, joka herää eloon öisin (tai pimeässä). Tämä Sarpanevan tavaramerkiksi muodostuneen suuren kuukasvon ja eri väreissä pimeässä hehkuvien elementtien liitto muodostaa suorastaan maagisen teatraalisen kokonaisuuden, jossa kellonajalla ei ole lopulta mitään väliä, vaikka sen lukeminen onkin tässä tapauksessa helppoa. Tämä kello täytyy nähdä omin silmin. Nocturne oli myös ehdolla GPHG:ssa kategoriassa Calendar and Astronomy.

**

S.U.F Helsinki FF-VB77

Se oli vain ajan kysymys, milloin suomalaiset Sarpaneva ja Bottas löytävät toisensa. Yhteistyön lopputuloksena on tullut kaksi kellomallia, joista S.U.F Helsinki -kellomerkille julkaistu Flying Finn -erikoismalli VB77 on 44 millimetrin kokoinen suomalaisesta teräksestä tehtyihin kuoriin valmistettu sporttikello, jossa on Flying Finn -mallisarjan mukainen puolittainen skeleton-kellotaulu, jossa näkyy käytetty sveitsiläinen Soprod A10 -automaattikoneisto, sekä päivämääräkiekko. Yhteistyötä vähäeleisesti esille tuova yksityiskohta päivyrissä on numero 7:n korvaaminen Valtteri Bottaksen kilpailunumerolla 77.

Valtteri Bottas ja S.U.F Helsinki Flying Finn VB77 Limited Edition -sporttikello

**

Tissot PRX Chronograph

Tissot esitteli syksyllä 2021 uudistuneen PRX-malliston, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1978. PRX nousi jättisuosioon, johon vaikuttivat erinomaisen hintaposition lisäksi ajan hermoon iskevä retro-design. Nopeasti kolmiosoittimisen PRX-malliston rinnalle huhuttiin kronografia ja kesällä 2022 saatiin mitä tilattiin. PRX Chrono noudattelee kronografeille tyypillistä kokoluokkaa, ollen halkaisijaltaan 42 millimetriä. Kello istuu ranteeseen mainiosti. Tämänkin uutuuden Tissot teki tyylillä ja kuin alleviivatakseen PRX-malliston houkuttelevaa hintapositiota, asettui PRX Chronon hinta alle kahden tuhannen euron.

Tissot PRX Automatic Chronograph

**

Voit äänestää omaa ehdokastasi 20.3.2023 kello 12 saakka.

Näin äänestät

Äänestys tapahtuu klikkaamalla ensin ehdokkaan kohdalla olevaa ÄÄNESTÄ-painiketta. Seuraavaksi ääni vahvistetaan antamalla oma sähköpostiosoite, ja klikkaamalla Äänestä nyt -painiketta. Järjestelmä lähettää sähköpostiin nelinumeroisen koodin, joka syötetään ruudulla näkyvään “Enter OTP Code” -kenttään, ja klikataan “Confirm”, ja äänestys on valmis.

Käytämme sähköpostiosoitteita ainoastaan äänien vahvistamiseen tämän äänestyksen yhteydessä. Emme luovuta äänestyksen yhteydessä annettuja sähköpostiosoitteita eteenpäin, emmekä käytä niitä markkinointi- tai muissa tarkoituksissa. Sähköpostiosoitteet säilytetään vain äänestyksen ajan, ja poistetaan järjestelmästä, kun äänestyksen voittaja on ratkennut ja julkistettu.

Äänestyslomake

Vuoden kello 2022 Päättynyt

 • Grand Seiko SLGH013
  Olet jo äänestänyt!
  40% 79 / 197

  Vahvista

  Tarkista sähköpostisi
 • Longines Spirit Zulu Time
  Olet jo äänestänyt!
  9% 18 / 197

  Vahvista

  Tarkista sähköpostisi
 • Sarpaneva Nocturne
  Olet jo äänestänyt!
  30% 60 / 197

  Vahvista

  Tarkista sähköpostisi
 • S.U.F Helsinki FF-VB77
  Olet jo äänestänyt!
  10% 20 / 197

  Vahvista

  Tarkista sähköpostisi
 • Tissot PRX Chronograph
  Olet jo äänestänyt!
  10% 20 / 197

  Vahvista

  Tarkista sähköpostisi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Yhteistyössä

Tyyliniekan uusimmat