Valtteri Bottas ja S.U.F Helsinki yhdistivät voimansa – esittelyssä Flying Finn VB77 Limited Edition

S.U.F Helsinki Flying Finn VB77 Limited Edition on Valtteri Bottaksen kanssa suunniteltu sporttikello. 

Mitä tulee kun Stepan Sarpanevan S.U.F Helsinki -kellomerkki ja F1-kuljettaja Valtteri Bottas yhdistävät voimansa? Lopputuloksena on Flying Finn -kellosarjaan kuuluva, erittäin tyylikäs VB77 Limited Edition, jota valmistetaan 77 kappaleen rajoitettu erä.

Flying Finn VB77 Limited Edition

Valtteri Bottas on viimeisin suomalaisurheilija, joka on aateloitu kansainvälisessä mediassa ”lentäväksi suomalaiseksi”. Vauhtinsa lisäksi hänet tunnetaan innokkaana kelloharrastajana, joka on edustanut ylpeästi kotimaataan Stepan Sarpanevan suunnittelema kello ranteessaan. Yhteistyö on nyt syventynyt Valtteri Bottaksen kilpailunumeroa kantavan VB77-nimikkokellon muodossa, jonka suunnitteluun Bottas osallistui aktiivisesti jättäen näin jälkensä suomalaiseen kellohistoriaan.

Valtteri Bottas - S.U.F Helsinki
Valtteri Bottas osallistui nimikkokellonsa suunnitteluun.

Yhteistyön loputuloksena on 44 millimetrin kokoinen suomalaisesta teräksestä tehtyihin kuoriin valmistettu sporttikello, jossa on Flying Finn -mallisarjan mukainen puolittainen skeleton-kellotaulu, jossa näkyy käytetty sveitsiläinen Soprod A10 -automaattikoneisto, sekä päivämääräkiekko. Yhteistyötä vähäeleisesti esille tuova yksityiskohta päivyrissä on numero 7:n korvaaminen Valtteri Bottaksen kilpailunumerolla 77.

Kellon design on mekaaninen, joka muodostuu tummanpuhuvasta dlc-pinnoitetusta kuoresta, siihen hyvin yhteensopivasta mattaviimeistellystä ruuvilukittavasta vetonupista sekä Sarpaneva-kellojen tunnuksenomaisesta ratasmaisesta kiinteästä kellonkehästä, joka on kuorta vaaleampi.

S.U.F Helsinki Flying Finn VB77 istuu ranteeseen hienosti.
S.U.F Helsinki Flying Finn VB77 istuu ranteeseen hienosti.
Kellotaulun sporttisuutta korostaa ulkokehällä oleva minuuttiasteikko, josta tulee mieleen autoista tuttu kierroslukumittari, tai sekuntitaistoa kuvaava sekuntimittari.

Sinivalkopunainen kellotaulu yhdistelee hienosti Paroni-kellon punaisen sekä Suomen lipun värit – ja voihan asiaa tarkastella myös siitä näkövinkkelistä, että kyseiset värit esiintyvät kokonaan tai osittain aika monen kovan autourheilumaan lipuissa. Kellotaulu on skeletoniksi poikkeuksellisen helppolukuinen, johon vaikuttaa suuret ja reilusti lumemassatut kilpanumeraalit ja indeksit, sekä osoittimet.

Suosittelemme

Sarpanevan tunnusomaisia piirteitä kellossa ovat myös galvanoidut ja sinistetyt osoittimet, sekä nahkainen Dare Devil -kilparanneke, joka on kelloon hyvin yhteen sointuvasti sininen. Kellon takakansi on terästä ja siihen on kaiverrettu S.U.F Helsinki ja VB-logojen lisäksi kellon yksilöllinen numero.

Valtteri Bottas nimikkokellonsa kanssa.

Flying Finn VB77 Limited Edition -kelloa myydään 77 kappaleen rajoitettu erä ja sitä voi tilata S.U.F Helsingin verkkokaupasta. Kellon hinta on 6.510 euroa ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, kannattaa oman tilauksen kanssa olla nopea, jotta tämän upean sadan metrin vesitiiviyden omaavan sporttikellon saa omaan ranteeseensa. Kellolle luvattu toimitusaika on 5-7 viikkoa tilauksesta ja se toimitetaan punaisessa Suomessa valmistetussa nahkakotelossa.

VB77 Limited Edition

Flying Finn VB77 Limited Edition toimitetaan punaisessa nahkakotelossa.
Flying Finn VB77 Limited Edition toimitetaan punaisessa nahkakotelossa.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: S.U.F Helsinki
 • Mallisto: Flying Finn
 • Mallinumero: VB77
 • Koneisto: Soprod A10 -automaatti
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kellon kuori: DLC-pinnoitettu ruostumaton teräs (SUPRA 316L/4435), Outokumpu
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 45 mm
 • Kellon korkeus korvakkeesta korvakkeeseen: 53,4 mm
 • Kuoren paksuus: 9,2 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu sisäpuolelta)
 • Vesitiiviys: 100 m (10 bar)
 • Ranneke: nahkaranneke, jossa musta dlc-pinnoitettu solki (18 mm)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Hinta: 6510 €

Kuvat: S.U.F Helsinki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat