Äänestä vuoden kelloammattilaista – Watch Awards Finland 2022

Watch Awards Finland 2022 palkitsee viime vuoden parhaimmiston. Vuoden kelloammattilainen -kategoriassa ovat yleisöäänestyksessä ehdolla: 

Ville Arzoglou

Suomalainen kelloskene olisi paljon köyhempi ilman The Watch Show Finland -tapahtumaa, joka on Ville Arzogloun ideoima ja promotoima tapahtuma – omassa lajissaan Suomen suurin. Ville on myös voimakas independent watchmaking -sanansaattaja ja hänen kädenjälkensä näkyy mm. S.U.F Helsinki ja Sarpaneva Watchesin viestinnässä ja markkinoinnissa. Tapahtuma-alan tekijänä hän on myös tuttu näky muiden järjestämissä tapahtumissa. Villen ansioksi voidaan lukea osaltaan myös Vuoden kelloteko -kategoriassa ehdolla oleva Made in Helsinki -näyttely, jonka hän on kuratoinut.

**

Ilpo Harjutsalo

Ilpo Harjutsalo tunnetaan paitsi säännöllisistä lounaspostauksistaan, mutta etenkin Grand Seikon sanansaattajana – toki muita laatumerkkejä unohtamatta, joita hän edustaa tänä päivänä Lindroosin palveluksessa. Ilpo on monelle kelloharrastajalle se tunnetuin alan edustaja, joka kertoo intohimoisesti ja perinpohjaisesti eri kellomerkeistä. Päivätyönsä lisäksi Ilpo edistää kelloalaa Kello- ja korumuseota pyörittävän säätiön hallituksessa.

**

Joakim Jokela

Joakim Jokela edustaa uuden aallon kelloseppäosaamista, johon kuuluu intohimoinen kehittymisen halu kellonvalmistuksessa. Kelloseppäkoulun kasvatti on kerryttänyt kokemusta paitsi Stepan Sarpanevan verstaalla, myös Sveitsissä useamman arvostetun kellontekijän harjoittelijana ja työntekijänä (mm. Habring2, Kari Voutilainen, Urban Jürgensen, Laine Watches). Tällä hetkellä Joakim työskentelee Armin Strom -kellomerkin palveluksessa. Pedantin boheemi Joakim Jokela on myös musiikkimiehiä, joka näkyy hienolla tavalla rokkikukkomaisessa asenteessa pukeutumista myöten. 🙂

Suosittelemme

**

Jouni Pöllänen

Suomalainen kelloseppäosaaminen on maailmankuulua ja yksi siihen merkittävästi vaikuttaneista henkilöistä on Jouni Pöllänen. Jouni on toiminut vuosikymmenien ajan Kelloseppäkoulun opetustehtävissä ja myöhemmin mm. apulaisrehtorina, jonka lisäksi hän on vaikuttanut taustalla auttaen muita kelloseppiä omilla urillaan eteenpäin. Tänä päivänä Jouni toimii Watch Service Finlandissa ja hän on ollut merkittävä taustavoima ainutlaatuisessa Raymond Weilin “The Art of Watchmaking” -kurssissa. Jounin pyyteetön työ Kelloseppäkoulua kohtaan jatkuu tänä päivänä koulua pyörittävän Kellosepäntaidon Edistämissäätiön hallituksessa.

**

Stepan Sarpaneva

Sarpaneva on suomalaisessa kulttuurihistoriassa arvostettu sukunimi. Tänä päivänä voidaan hyvällä omallatunnolla todeta, että kelloseppä Stepan Sarpaneva on nostanut sukunimen korkeammalle kuin kukaan muu. Stepan on rakentanut kahden vuosikymmenen ajan sukunimeään kantavaa yritystään kohti huippua, kahden brändin (S.U.F Helsinki ja Sarpaneva) voimin. Kellomallistot elävät koko ajan ja uutuudet otetaan maailmalla vastaan erinomaisesti. Helpommin lähestyttävä S.U.F Helsinki tarjoaa kuluttajille oivallisen kanavan päästä kiinni suomalaiseen kello-osaamiseen sopuhintaan, jonka vastapainoksi Sarpaneva-brändillä kulkevat kellot edustavat Stepanin omien sanojen mukaan taidetta, jota on vara tehdä S.U.F:in ansiosta. Totuus on kuitenkin se, että Sarpaneva-merkin uutuudet myyvät loppuun nopeasti, joten taiteen tekemisestä on tehty onnistuneesti bisnestä.

**

Voit äänestää omaa ehdokastasi 20.3.2023 kello 12 saakka.

Näin äänestät

Äänestys tapahtuu klikkaamalla ensin ehdokkaan kohdalla olevaa ÄÄNESTÄ-painiketta. Seuraavaksi ääni vahvistetaan antamalla oma sähköpostiosoite, ja klikkaamalla Äänestä nyt -painiketta. Järjestelmä lähettää sähköpostiin nelinumeroisen koodin, joka syötetään ruudulla näkyvään “Enter OTP Code” -kenttään, ja klikataan “Confirm”, ja äänestys on valmis.

Käytämme sähköpostiosoitteita ainoastaan äänien vahvistamiseen tämän äänestyksen yhteydessä. Emme luovuta äänestyksen yhteydessä annettuja sähköpostiosoitteita eteenpäin, emmekä käytä niitä markkinointi- tai muissa tarkoituksissa. Sähköpostiosoitteet säilytetään vain äänestyksen ajan, ja poistetaan järjestelmästä, kun äänestyksen voittaja on ratkennut ja julkistettu.

Äänestyslomake

Vuoden kelloammattilainen 2022 Päättynyt

 • Ville Arzoglou
  Olet jo äänestänyt!
  4% 19 / 416

  Vahvista

  Tarkista sähköpostisi
 • Ilpo Harjutsalo
  Olet jo äänestänyt!
  24% 102 / 416

  Vahvista

  Tarkista sähköpostisi
 • Joakim Jokela
  Olet jo äänestänyt!
  55% 230 / 416

  Vahvista

  Tarkista sähköpostisi
 • Jouni Pöllänen
  Olet jo äänestänyt!
  9% 38 / 416

  Vahvista

  Tarkista sähköpostisi
 • Stepan Sarpaneva
  Olet jo äänestänyt!
  6% 27 / 416

  Vahvista

  Tarkista sähköpostisi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Yhteistyössä

Tyyliniekan uusimmat