Quantcast

26 Spirits of Switzerland tuo sveitsiläisen kellon kaikkien ulottuville

26 Spirits of Switzerland on Raymond Weilin omistajaperheenjäsenen perustama, edulliseen hintaluokkaan tähtäävä sveitsiläinen kellomerkki.

Viime vuosien vallitseva trendi kelloalalla on ollut hintojen vakaa nousu, yleisestä maailmantilanteesta riippumatta. Onkin varsin virkistävää kuulla, että markkinoille on tullut haastaja, joka uskoo edullisemman hintaluokan sveitsiläismerkille olevan kysyntää.

Perinteikästä sveitsiläistä osaamista

Tämä haasteen on esittänyt kelloalalle sananmukaisesti syntynyt Pierre Bernheim, jonka isoisä Raymond Weil perusti nimeään kantavan kellomerkin vuonna 1976. Pierre Bernheim toimi isoveljensä Elielin – joka on vuodesta 2014 alkaen toiminut Raymond Weilin toimitusjohtajana – tapaan vuodesta 2006 alkaen isoisänsä yrityksessä, kunnes astui vuoden 2018 lopussa syrjään perheyrityksestä keskittyen omaan liiketoimintaan.

Pierre Bernheim

Tästä päätöksestä syntyi sittemmin 26 Spirits of Switzerland -nimellä kulkeva kellomerkki, jonka ydinajatuksena on kunnioittaa sveitsiläisen kellonvalmistuksen perinteitä ja laatutasoa tuottamalla rannekelloja mahdollisimman kilpailukykyisellä hintatasolla, sellaisella johon tavallisella kuluttajalla on varaa. Tällöin puhutaan hintaluokasta, joka alkaa alle 200 eurosta, yläpään hintojen ollessa reilussa 400 eurossa. Tämä hintataso on pitkälti muiden kuin sveitsiläisten kellomerkkien hallussa.

Suurin kysymys kuuluukin, että miten tällaiseen hintatasoon voi tänä päivänä päästä? Ensimmäinen ja helposti ymmärrettävä peruste on se, että 26 Spirits of Switzerland valmistaa tässä vaiheessa kvartsikelloja kahdessa eri koossa, arkikäyttöön riittävällä 50 metrin roisketiiviydellä. Nämä rajatut speksit mahdollistavat järkevänhintaisen valmistamisen ja laadunvalvontaprosessin. Mutta sitäkin tärkeämpi syy on aiemmin kerrottu perhehistoria.

Bernheimin veljekset ovat löytäneet hyvän tavan tehdä yhteistyötä tuotannon ja ostojen osalta, jossa Pierren kellomerkki hyödyntää Raymond Weilin suhteita ja tuotantokapasiteettia omassa valmistuksessaan. Yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia, sillä tällä tavalla Raymond Weilin tuotantokapasiteetti koneineen ja ihmisineen tulevat paremmin käytetyiksi, jolloin kummankin merkin tuotannon yksikkökustannus saadaan mahdollisimman alas.

Selkeä mallistoajattelu

Suosittelemme

26 Spirits of Switzerlandin tarjonta on uudelle kellomerkille kattava, perustuen kahteen mallistoon. Näistä Lake Geneva on selkeä päämallisto, joka sisältää kelloja miehille ja naisille kahdessa eri koossa (42 ja 35 millimetriä). Lake Geneva on syömähammas siinäkin mielessä, että sen hintataso on 200 euron molemmin puolin. Toinen mallisto kantaa nimeä Les 3 Primitives ja se sisältää valmistajan kronografit.

Lake Geneva -mallisto jakautuu kahteen kokoluokkaan, joista Swan-nimeä kantavat kellot ovat 42 millimetrin kokoisia ja Seagull-kellomallit 35 millimetrin kokoisia. Malliston vahvuus on sen monipuolisuudessa, sillä siitä löytyy sopiva vaihtoehto ranteeseen niin arkeen kuin juhlaan. Sporttisemmasta päästä edukseen erottautuu markkinoiden edullisimpiin lukeutuva GMT-kellomalli, Silver Traveler Swan.

Naisille suunnatusta Seagull-mallisarjasta nostan esille mallit, joissa on värikkäät vegaaniset rannekkeet. Näissä kellomalleissa on arjen luksusta ja eleganssia, jota tässä hintaluokassa on harvoin tarjolla.

26 Spirits Seagull -rannekell0 35 millimetrin koossa.

26 Spirits of Switzerland Turquoise Seagull
26 Spirits of Switzerland Turquoise Seagull

Oma suosikkini valmistajan katalogista löytyy Les 3 Primitives -mallistosta. Vaaleanvihreän kuvioidun kellotaulun omaava Army Hawk -kronografi istuu ranteeseen nätisti ja sen ulkonäkö miellyttää silmää kovasti.

Army Hawk -kellon pieni miellyttävä yksityiskohta löytyy kellonkehästä, jossa on hienovarainen maastokuviointi. Toinen kiitokseni saava yksityiskohta on kellon luettavuus, joka on selkeiden tunti-indeksien ja osoittimien ansiosta erinomainen. Kvartsikoneistosta johtuen kello on myös ohut ja kevyt, joten kuvailisin kokonaisuutta huolettoman miehen käyttökelloksi.

26 Spirits of Switzerland - perhoslukko

Kaikille kellomalleille yhteistä ovat sveitsiläisen Rondan kvartsikoneistot, safiirilasit, sekä hintaluokkaansa nähden laadukkaat (vegaaniset) rannekkeet perhoslukoilla. Tähän kiteytyykin omasta mielestäni parhaiten 26 Spirits of Switzerlandin ydinfilosofia, jossa tavoitteena on tarjota hintatasoon nähden hieman enemmän.

26 Spirits on saatavilla myös Suomessa

26 Spirits of Switzerland on mielenkiintoinen tuttavuus, joka asettaa kovan haasteen monille muotikellomerkeille, jotka ovat hallinneet kilpailua 200 euron hintaluokassa. Suomalaisittain ilahduttava uutinen on se, että 26 Spirits of Switzerlandin kelloja on saatavissa myös suomalaisilta jälleenmyyjiltä, jotka tämän artikkelin julkaisuhetkellä ovat Oulun Koru, Timanttiset Kuopio ja Kello ja Kulta Jokinen Salossa.

Lue lisää: 26spirits.ch/

-- MAINOS --

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.