World of Coffee on laatukahvin suurjuhla

World of Coffee on SCAEn (Speciality Coffee Association of Europe) vuosittain järjestämä laatukahvin suurjuhla. Tapahtuma järjestetään joka vuosi eri paikassa, tällä kertaa vuorossa oli Dublin. Kesälomareissun ajankohta ja suunta sattuivat otollisesti tämänkertaisen tapahtuman suhteen, joten pääsimme vaimon kanssa tutustumaan tapahtuman antiin sen päätöspäivänä.

World of Coffee Brewers Cup

SCAEn kahvitapahtumien keskiössä meidän kuluttajien suuntaan ovat kilpailut – Paikalla miteltiin maailman parhaan baristan (World Barista Championship) sekä maailman parhaan suodatinkahvin valmistajan (World Brewers Cup) tittelistä. Seurasimme jälkimmäisessä kisailussa suomalaisen Mikael Wallgrenin esitystä (kuvassa yllä). Tanskalaisella The Coffee Collective -paahtimolla työskentelevä Wallgren sijoittui kisassa hienosti toiselle sijalle.

World of Coffee The Village

Messuhallissa oli tarjolla huikea määrä huikeaa kahvia. Esillä oli myös monenlaisia kahvilaitteita – Espressokoneet olivat edustettuna vahvimmin. Keskityn kahviharrasteessani vahvemmin suodatinkahveihin, joten suuntasin The Village -messuosioon, jossa monet pienpaahtimot tarjosivat kahvejaan. Monta tuttua paahtimoa paikalta löytyikin, mutta mielenkiintoisinta oli tutustua muutamiin uusiin tekijöihin. Sain kahvimaistiaiset kotiinviemisiksi Moskovassa majaansa pitävältä Double B -paahtimolta sekä Riikassa majailevalta Rocket Bean Roasteryltä. Myös The Coffee Collectiven kaveri antoi kahta kahvilaatua kotiinviemisiksi. Maistelen näitä kahviblogini puolella myöhemmin.

Keskustelin paahtimoiden edustajien kanssa kahvikulttuurista niin Venäjällä kuin Latviassa. Molemmissa ollaan samankaltaisessa tilanteessa kuin Suomessa jokunen vuosi sitten: Toiminta on vielä varsin marginaalista, mutta kuluttajia pyritään valistamaan kahvin laatuasioista kovaa tahtia ja kehitys tällä saralla etenee nopeasti. Onkin äärimmäisen mielenkiintoista, että esimerkiksi Baltian maihin tuntuu nousevan pienpaahtimoita kuin sieniä sateella – Saa kahvibloggarikin uutta maisteltavaa ja ihmeteltävää.

Suosittelemme

World of Coffee - Maistelemassa
Cuppingia eli kahvien maistelua tapahtuman maistohuoneessa.

World of Coffee - Cupping alkamassa

Ensi vuonna World of Coffee järjestetään Budapestissä. Mikäli kahvin maailmaan haluaa tutustua oikein isolla kädellä, suosittelen osallistumista lämpimästi. Alkulämpöä voi hakea kotoisammasta Helsinki Coffee Festivalista.

Lue Kahvia & Suklaata -blogista seikkaperäisempi raportti World of Coffeen tunnelmista. Blogin löydät myös Facebookista.

Lue lisää