Volvo panostaa täysillä sähkökäyttöisiin autoihin

Jatkuvasti kasvava sähköautobuumi vetää Teslan lisäksi myös perinteisemmät autonvalmistajat mukaansa. Mm. useimmat saksalaiset premium-merkit ovat kehittämässä täyttä höyryä uusia malleja, joilla aiotaan haastaa kalifornialainen sähköautopioneeri. Myös kiinalaisomistuksessa nykyään oleva Volvo haluaa hypätä samaan junaan, ja se kertoi nyt todella kunnianhimoisista sähköautosuunnitelmistaan.

Volvon tavoitteena on myydä peräti miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä. Tämä tavoite kattaa myös hybridit, ja niinpä merkki aikoo tarjota tulevaisuudessa jokaisesta mallistaan vähintään kahta hybridiversiota. Lisäksi Volvo vahvisti, että sen ensimmäinen täyssähköauto on tulossa markkinoille vuonna 2019.

Ruotsalais-kiinalaisen merkin sähköautostrategia ei syntynyt yhdessä yössä, koska sitä on kuulemma valmisteltu viimeiset viisi vuotta. Volvo kertoi, että sen uudet perusrakenteet on kehitetty myös hybridejä ja sähkömoottoreita silmälläpitäen. Tämä koskee sekä pari vuotta käytössä ollutta SPA-pohjalevyä että kompaktiautojen upouutta perusrakennetta, jota käytetään ensimmäistä kertaa tulevassa 40-sarjassa.

Volvon pomo Håkan Samuelsson myönsi, että miljoonan auton tavoite on hyvin kunnianhimoinen, mutta yritys haluaa omien sanojensa mukaan olla eturintamassa kohti sähköistä tulevaisuutta. Volvo on hylännyt jo viime vuosina isommat bensa- sekä dieselmoottorinsa ja kehittänyt niiden korvaajiksi neloskoneita ja sähkömoottoreita yhdistäviä hybridejä, joten muutos on jo hyvässä vauhdissa.

Kiinalaisomistuksessa oleva ruotsalaismerkki kertoi myös, että se aikoo toimia täysin ilmastoneutraalisti vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi Volvo aikoo nostaa naiset entistä näkyvämpään asemaan organisaatiorakenteessaan. Tavoitteena on, että 35 prosenttia yrityksen johtotehtävissä olevista henkilöistä olisi naisia jo neljän vuoden kuluttua. Volvo muistutti samalla myös turvallisuustavoitteestaan, jonka mukaan kukaan ei enää kuolisi tai vammautuisi vakavasti uudessa Volvossa vuoteen 2020 mennessä.

Lue lisää