Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe vie kielen mennessään

Tyyliniekka on kehittänyt yhdessä Kahwe-pienpaahtimon ja Uuttaja-kahvibloggarin kanssa oman Sprezzatura-artesaanikahvin, joka kutkuttelee erityisesti espresson ja Aeropressin ystävien makuhermoja. 

Ajatus omasta kahvista kypsyi hiljalleen, sillä olen intohimoinen espresson ystävä. Lisäksi innostuin pienpaahtimoiden kahveista Slurp-kahvitilauspalvelun kautta, jonka jälkeen olen maistellut laajalla kirjolla niin suomalaisten, kuin lähinnä italialaisten paahtimoiden kahveja. Olen ollut myös usean vuoden ajan aktiivinen kahviloissa etätyöskentelijä, joihin “maksan vuokraa” nauttimalla useamman kupin espressoa tai cappucinoa.

Espresson ehdoilla, vahvalla makuprofiililla

Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe toimii kaikenlaisissa kahveissa, vaikka se on suunniteltu espresson ehdoilla. Juuri oikeanlaista vahvaa makuprofiilia hioimme tamperelaisen pienpaahtimo Kahwen sekä yhteisen ystävämme, Uuttaja-bloggari Juuson kanssa lähes puoli vuotta. Lähtökohtana oli toteuttaa makuhermoja voimakkaasti kutkutteleva kahvi, jota ei saa muualta. Emme siis tehneet Sprezzaturaa olemassa olevasta kahvista omalla etiketillä, vaan loimme oman.

Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe kupissa.

Kahvimme Sprezzatura-nimi viittaa tuotekehityksen lopputulokseen, sillä useiden maisteluiden lopputulemana pystyimme toteamaan, että tästähän tuli äärimmäisen hyvä kahvi myös Aeropressillä valmistettuna – vaikka emme siihen tähdänneetkään. Toisaalta tämä oli hyvä esimerkki siitä, että kun haimme intohimoisesti parasta mahdollista lopputulosta espresson osalta, toimii makumaailma myös muilla menetelmillä valmistettuina.

Mutta annetaan Uuttajan Juuson kuvailla kahvia: 

Sekoituksessa on hienoaromista Geisha-lajiketta sekä hyvin hedelmäistä Castillo-lajiketta. Molemmat ovat prosessoinniltaan pestyjä. Yhdessä kahvit luovat, tasapainoisen keskipaahtoisen kahvin, jossa korostuvat pähkinäinen karvaus, tuhti suutuntuma, kevyt paahteisuus, suklaa ja jälkimaussa pieni vivahde omenaa.

Suosittelemme

Kahwen valmistama Tyyliniekka-kahvi.

Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe on kahden kahvin sekoitus, jotka tulevat Kolumbian Huila-alueelta. Viljelijät Luis Collazos ja Consuelo Castro ovat paikallisia viljelijöitä, joiden toiminta perustuu kestävään kehitykseen. Sprezzatura-kahvin alkuperä on täysin läpinäkyvä, joka sopii hyvin Tyyliniekan omaan arvomaailmaan.

Tilaa Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe verkkokaupasta

Tyyliniekka Sprezzatura Kahwea myydään ilman välikäsiä suoraan Kahwen verkkokaupasta. Kahvin tilaaminen on tehty helpoksi, sillä voit määritellä tilauksen yhteydessä mille menetelmälle jauhettuna kahvisi haluat. Voit luonnollisesti tilata kahvin papuina. Kahvia myydään 230 gramman tai 1 kilogramman pusseissa.

Hinnat:
230 gramman pussi = 12 euroa
1 kg pussi = 45 euroa

Mikäli haluat tilata isomman määrän kerralla esimerkiksi yrityksesi tarpeisiin, kysy tarjous sähköpostilla [email protected].

Lue lisää