Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe vie kielen mennessään

Tyyliniekka on kehittänyt yhdessä Kahwe-pienpaahtimon ja Uuttaja-kahvibloggarin kanssa oman Sprezzatura-artesaanikahvin, joka kutkuttelee erityisesti espresson ja Aeropressin ystävien makuhermoja. 

Ajatus omasta kahvista kypsyi hiljalleen, sillä olen intohimoinen espresson ystävä. Lisäksi innostuin pienpaahtimoiden kahveista Slurp-kahvitilauspalvelun kautta, jonka jälkeen olen maistellut laajalla kirjolla niin suomalaisten, kuin lähinnä italialaisten paahtimoiden kahveja. Olen ollut myös usean vuoden ajan aktiivinen kahviloissa etätyöskentelijä, joihin “maksan vuokraa” nauttimalla useamman kupin espressoa tai cappucinoa.

Espresson ehdoilla, vahvalla makuprofiililla

Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe toimii kaikenlaisissa kahveissa, vaikka se on suunniteltu espresson ehdoilla. Juuri oikeanlaista vahvaa makuprofiilia hioimme tamperelaisen pienpaahtimo Kahwen sekä yhteisen ystävämme, Uuttaja-bloggari Juuson kanssa lähes puoli vuotta. Lähtökohtana oli toteuttaa makuhermoja voimakkaasti kutkutteleva kahvi, jota ei saa muualta. Emme siis tehneet Sprezzaturaa olemassa olevasta kahvista omalla etiketillä, vaan loimme oman.

-- MAINOS --

Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe kupissa.

Kahvimme Sprezzatura-nimi viittaa tuotekehityksen lopputulokseen, sillä useiden maisteluiden lopputulemana pystyimme toteamaan, että tästähän tuli äärimmäisen hyvä kahvi myös Aeropressillä valmistettuna – vaikka emme siihen tähdänneetkään. Toisaalta tämä oli hyvä esimerkki siitä, että kun haimme intohimoisesti parasta mahdollista lopputulosta espresson osalta, toimii makumaailma myös muilla menetelmillä valmistettuina.

Mutta annetaan Uuttajan Juuson kuvailla kahvia: 

Sekoituksessa on hienoaromista Geisha-lajiketta sekä hyvin hedelmäistä Castillo-lajiketta. Molemmat ovat prosessoinniltaan pestyjä. Yhdessä kahvit luovat, tasapainoisen keskipaahtoisen kahvin, jossa korostuvat pähkinäinen karvaus, tuhti suutuntuma, kevyt paahteisuus, suklaa ja jälkimaussa pieni vivahde omenaa.

Kahwen valmistama Tyyliniekka-kahvi.

Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe on kahden kahvin sekoitus, jotka tulevat Kolumbian Huila-alueelta. Viljelijät Luis Collazos ja Consuelo Castro ovat paikallisia viljelijöitä, joiden toiminta perustuu kestävään kehitykseen. Sprezzatura-kahvin alkuperä on täysin läpinäkyvä, joka sopii hyvin Tyyliniekan omaan arvomaailmaan.

Tilaa Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe verkkokaupasta

Tyyliniekka Sprezzatura Kahwea myydään ilman välikäsiä suoraan Kahwen verkkokaupasta. Kahvin tilaaminen on tehty helpoksi, sillä voit määritellä tilauksen yhteydessä mille menetelmälle jauhettuna kahvisi haluat. Voit luonnollisesti tilata kahvin papuina. Kahvia myydään 230 gramman tai 1 kilogramman pusseissa.

Hinnat:
230 gramman pussi = 12 euroa
1 kg pussi = 45 euroa

Mikäli haluat tilata isomman määrän kerralla esimerkiksi yrityksesi tarpeisiin, kysy tarjous sähköpostilla [email protected].

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Wacaco Nanopresso tekee espresson valmistamisen helpoksi

Espresso on kahvijuoma, jonka tekemisestä saa tehtyä välineurheilua. Wacaco Nanopresso lähestyy asiaa helppouden kautta, jossa lopputuloksena on kuppi hyvää...

Tyyliniekka Sprezzatura Kahwe vie kielen mennessään

Tyyliniekka on kehittänyt yhdessä Kahwe-pienpaahtimon ja Uuttaja-kahvibloggarin kanssa oman Sprezzatura-artesaanikahvin, joka kutkuttelee erityisesti espresson ja Aeropressin ystävien makuhermoja.  Ajatus omasta...

Uuttaja: maistelussa Slurp-kahvit heinä- ja elokuussa

Slurp-kahvien maistelun jatkuessa tahdon muistuttaa yhä voimassa olevista alennuskoodeista Slurp-kahvitilaukseen sekä Slurp:n verkkokauppaan tehtyihin ostoksiin. Koodit kelpaavat myös lahjatilauksiin,...

Uuttaja: maistelussa Slurp-kahvit touko- ja kesäkuussa

Yhtä varmasti kuin kesää seuraa aina syksy, niin on myös Uuttajan ja Slurp:n välisen yhteistyö jatkuu. Slurp toimittaa Uuttajalle...

KAFFILA on Tampereen parhaita kahviloita

Joskus parhaat asiat ovat silmien edessä ilman, että huomaat niitä. Näin on käynyt omalla kohdallani viimeksi tänään, juuri nyt,...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.