Uuttaja: maistelussa Slurp-kahvit touko- ja kesäkuussa

Kaupallinen yhteistyö: Uuttaja & Slurp

Yhtä varmasti kuin kesää seuraa aina syksy, niin on myös Uuttajan ja Slurp:n välisen yhteistyö jatkuu. Slurp toimittaa Uuttajalle maistelukahvit jatkossakin ja tätä juhlistaaksemme pistimme yhdessä ulos parit alennuskoodit teidän käytettäväksenne.

Mikäli sinulle ei tule vielä Slurp-kahvielämyskahveja tai kaipaisit jotain uutta välineistöä kahvin ja teen valmistukseen, niin otas suunnaksi Uuttaja-blogi ja tämä postaus. Postauksesta löydät alennuskoodin sekä Slurp-kahvielämykselle että myös verkkokauppaostoksille. Käyttäessäsi koodeja saat itse pienet alennukset, tuet kotimaista kahvialan yrittäjyyttä sekä myös kahvibloggaria. Kiitos tuestasi!

Kahveja on jälleen tullut sekä tummia että vaaleita. Valmistustapojenkin suhteen on variaatiota löytynyt. Seuraavaksi potpurissa kasattuna Slurp:n touko- ja kesäkuun aikana Uuttajalle toimittamat kahvit.

Turun Kahvipaahtimo Brasil Bela Vista

Toukokuun ensimmäinen kahvi oli Turun Kahvipaahtimon käsialaa. Brasilialaisista kahveista on helppo tehdä yleistys, että ne ovat pehmeitä, suklaisia, kevyen pähkinäisiä ja samettisia. Koska suurin osa niistä on.

Turun Kahvipaahtimo Brasil Bela Vista -kahvi

Bela Vista oli kuitenkin erittäin yllättävä ja iloinen poikkeus. Eksoottisempaa Red Catuai -lajiketta oleva kahvi oli Slurp:n vaaleapaahtoista puolta edustava ja makujensa puolesta brasilialaiseksi spesiaalimpi: banaania, aprikoosia sekä sitrushedelmäistä purevuutta. Bela Vista oli yksi kahveista, jotka pistivät ennakkoluuloja uusiksi niin että kolina kävi.

Parhaimmillaan: Ehdottomasti pour over -kahvina, mutta myös perinteisenä suodatinkahvina erinomainen.

Café Nazca Nicaragua Perro

Varsin pieni ja tuntematon kuopiolainen Cafe Nazca on pikkuhiljaa nousemassa isomman kahviyleisön tietoisuuteen kiinnostavilla tuotteillaan sekä näyttävillä pakkauksillaan. Myös Slurp on pienpaahtimon noteerannut ja kuopiolaisten rosterista tilaajille tulikin maisteluun nicaragualaista Perro-kahvia. 370 pienviljelijän tuottama kahvi oli tuoksultaan nougatmainen ja maitosuklainen. Makumaailma oli mausteinen ja pähkinäinen.

Café Nazca Nicaragua Perro -kahvi

Parhaimmillaan: Maisteluun valmistin Aeropressillä ja useasti sen jälkeenkin. Toimi kuitenkin yllättävän hyvin myös pour overina sekä pressopannulla.

Lehmus Roastery Myllysaari

Lehmus Roastery uudisti vaaleapaahtoisen Myllysaari-kahvinsa reseptiä täysin, kuitenkaan tinkimättä sen laadusta saati sitten mausta. Alkuperäinen Myllysaari oli reseptiltään blendi, eli herkullisuus perustui useamman eri kahvin yhteistyöhön ja tasapainoisuuteen. Nyt uuden reseptin myötä Myllysaaresta(kin) on tullut single origin -kahvi.

Lehmus Roastery Myllysaari

Yirgacheffen alueelta, Kocheren-kunnasta Etiopiasta tulevat alkuperäislajikkeiden pavut paahdetaan Lappeenrannassa vaaleiksi, jotta valmistetun kupillisen mausta voi löytää esimerkiksi kiiviä, viinirypäleitä ja aprikoosia, kuten maistelussa Kalita Wave -suppilolla valmistamisen myötä löysin. Uuden reseptin Myllysaaresta tuli allekirjoittaneen yksi lempikahveista.

Parhaimmillaan: Maistelussa pour over -menetelmät osoittautuivat ykkösvaihtoehdoksi. Myös Aeropress on erinomainen valinta. Kovimmat hifistit ja kahvinörtit valuttavat Myllysaaresta erinomaisen hapokkaan ja hedelmäisen espresson.

Mokkapuu Ethiopia Sidamo

Kesäkuun toisen Slurp-kahvin kohdalla palaamme jälleen tummempien tunnelmien äärelle kustavilaisen Mokkapuu-paahtimon tuotteen myötä. Edellistä Slurp-kahvia imitoiden tämäkin tuli Etiopiasta. Sidamon alueelta tuleva luomukahvi oli korkealla kasvatettua ja alkuperäislajikkeista koostuvaa.

Mokkapuu Ethiopia Sidamo Organic -kahvi

Tuoksu lupaili paljon hyvää ja kaunista, mutta ainakin pressopannulla suoritettu maistelu ei makujen suhteen tuonut ihan toivottua lopputulosta. Tummempien paahtojen ongelma nousi selkeästi esiin: hienot aromit ovat aina paahteisuuden myötä vaarassa kadota.

Parhaimmillaan: Suodatinkahvina. Toimi myös mutteripannulla valmistettuna ja esimerkiksi affogatossa jäätelön kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Tässä naamassa riittää sulattelemista – uuden BMW 4-sarjan ensimmäiset kuvat vuosivat julkisuuteen

BMW:n klassinen munuaismaski on muuttunut viime vuosina yhä suuremmaksi erityisesti isojen mallien, kuten 7-sarjan ja X7:n keulalla. Ne eivät...

Tyyliniekka LIVE: Kello käy -vieraana Joona Vuorenpää – lähetys alkaa 2.6.2020 kello 19

Tyyliniekka LIVE: Kello käy on Youtubessa tiistaisin kello 19 suorana lähetettävä ohjelma, jossa käsitellään kelloalan uutisia ja ilmiöitä. Lähetyksen...

Citroën aikoo haastaa jälleen Audin ja BMW:n – uusi iso kissa on tulossa ensi vuonna

Citroënilla on upea historia taikamaton lailla leijuvien isojen mallien suhteen. Niiden sarja alkoi vuonna 1955 esitellystä DS:stä ja päättyi...

James Bondin Aston Martin DB5:ia saa jälleen suoraan tehtaalta – uutta klassikkoa ei pysty kuitenkaan rekisteröimään kadulle

Aston Martinin tunnetuin malli lienee klassinen DB5, joka debytoi vuoden 1964 Goldfingerissä James Bondin menopelinä. Britti-GT:n valmistus päättyi vuonna...

Tämän Volvon selviytymisen salaisuus: Manuaalivaihteisto ja väärä väri.

Toisin kuin Suomessa, Pohjois-Amerikassa Volvo on aina ollut vaihtoehtoauto. Rapakon takana Volvon farkut ovat edelleen tunnetuimpia pitkäkattoja. Siitä lähtien kun...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...