Testasimme BOSE SoundLink Mini Bluetooth II -matkakaiuttimen

Kannettavien Bluetooth-kaiuttimien valikoima on lähes loputon ja joukkoon mahtuu pieniä, suuria, pyöreitä, kulmikkaita, värikkäitä, hyvällä tai huonolla äänenlaadulla varustettuja kaiuttimia. Me testasimme Bosen SoundLink Mini II -kaiuttimen, joka asettuu kahdensadan euron hintaluokkaan.

Olemme ihastelleet ennenkin Bosen kykyä valmistaa kaiuttimia ja kuulokkeita, joissa matalien äänten toisto on kohdallaan, vaikka koko ei päätä huimaa. Kesäkurpitsan kokoinen SoundLink Mini II jytisyttää bassoa uskomattoman hyvin näin pieneksi kaiuttimeksi. Ääni on myös kokonaisuudessaan hyvä, eli myös korkeat ja keskiäänet soivat hienosti. Parhaan tuloksen toki saa aikaan, jos musiikin lähteessä on taajuuskorjain, jolla tasot voi säätää vastaamaan omia mieltymyksiä.

SoundLink Mini II:n muotoilu on hyvin perustasoa ja kaiuttimen kehittämisessä on selvästi keskitytty toimivuuteen, eikä ulkonäköön. Bose ei ole lähtenyt leikkimään väreillä, vaan tarjolla on äijämäisesti, joko hiilenmusta tai hopeanharmaa. Hyvä näin päin, sillä markkinoilla onkin liikaa laitteita, jotka näyttävät erittäin hyvältä, mutta äänenlaatu on isoisän matkaradion tasolla – jos silläkään.

Bose Soundlink Mini II

Bosen matkakaiutin ei ole mikään höyhensarjalainen, sillä se painaa 680 grammaa. Emme kuitenkaan laskeneet tätä miinukseksi, vaan ominaisuudeksi – ei näin hyvin soiva laite voi olla painoltaan mikään silmälasikotelo. Runko on metallia ja koko laite on todella jämäkän oloinen – tehty kestämään.

SoundLink Mini II:ssa kestää muukin kuin kuori, sillä akunkesto on loistava. Kahden viikon lomareissun aikana kaiutin soi suurinpiirtein joka toinen päivä ja akku ladattiin vasta kotimaassa. Valmistaja lupaa akulle noin 10 tunnin soittoajan, joten toki akun saa loppumaan vaikka yhden päivän aikana, jos bileet venyvät. Miellyttävä naisääni kertoo nappia painamalla akun varaustason ja Bluetooth-tilan.

Suosittelemme

Kaiutin ladataan mukana tulevalla latausalustalla/laturilla tai suoraan microUSB-kaapelilla, ja siihen voi myös liittää langallisen äänilähteen 3.5mm plugilla. Bluetooth-yhteys toimi koko testin ajan moitteettomasti, kaiuttimen pariutumisessa tai yhteydessä ei esiintynyt mitään häiriöitä.

Mikäli hyvänlaatuinen matkakaiutin on hankintalistallasi ja pari sataa ei mielestäsi ole laatuvehkeestä liikaa pyydetty, annamme Bose SoundLink Mini II:lle vahvan ostosuosituksen.

https://youtu.be/M7N7mw_3eu0

Aihepiirin uusimmat