Tässä ovat ensimmäiset viralliset kuvat uudesta BMW 3-sarjasta – vielä naamioitu uutuus esitellään lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä

BMW:nkin myynnistä merkittävä osuus tulee nykyään katumaastureista ja crossovereista, mutta merkin tärkeimpänä mallina jatkaa edelleen lähes ikoniseen maineeseen kohonnut 3-sarja. Vuonna 1975 02-mallisarjan manttelinperijäksi esitelty sporttisedan on ehtinyt tätä nykyä kuudenteen sukupolveensa, joka tuotiin myyntiin vuonna 2012. Auto on siis malli-ikänsä ehtoopuolella, ja seuraaja on jo aivan nurkan takana.

Seitsemännen sukupolven 3-sarjan prototyyppejä on bongattu jo pitkään salavalakokuvaajien linsseihin, ja auton virallinen esittely koittaa lokakuussa ovensa avaavassa Pariisin autonäyttelyssä. BMW raotti kuitenkin jo nyt salaisuuden verhoa ja julkaisi ensimmäiset kuvat sekä tiedot uutuudestaan. Kolmonen on vielä osittain naamioteipin peitossa, mutta tärkeimmät muodot erottuvat silti.

Mittasuhteet kertovat lahjomattomasti takavetoisesta perusrakenteesta, ja kylkipokkaukset ovat hyvin lähellä 5-sarjan vastaavia. Samaa voidaan sanoa Kolmosen naamailmeestä, joka on kuitenkin astetta sporttisempi kuin 5-sarjassa matalamman munuaismaskin ansiosta. Lisäksi 3-sarja saa urheilullisuutta korostavat pullistukset takalokasuojiin, ja takavalotkin ovat astetta litteämmät. Sisustasta ei ole julkaistu vielä kuvia, mutta isoveljestä tuttu tyyli jatkunee sielläkin.

Baijerilaiset antoivat virallisten naamiokuvien julkaisun yhteydessä myös ensimmäisiä maistiaisia uuden Kolmosen teknisistä tiedoista. Uutuuden painopistettä on kuulemma madallettu 10 millillä ja painoa on saatu laskettua parhaimmillaan 55 kilolla, minkä pitäisi tehdä ajettavuudesta edeltäjää sporttisempi. Lisäksi korin jäykkyyttä on onnistuttu kohentamaan, ja painonjakauma on edelleen ihanteellinen 50:50. BMW kertoo myös parantaneensa ohjauksen tarkkuutta ja ketteryyttä leveämmän raidevälin sekä uusien akselien ansiosta.

Suosittelemme

Myös iskunvaimentimet on laitettu uusiksi, ja M Sport -alusta on kuulemma paljon entistä urheilullisempi mm. jäykempien jousien ja kallistuksenvakainten ansiosta. M Sport -paketti kattaa 10 millillä madalletun alustan ja 18-tuumaisen sekarengastuksen lisäksi mukautuvan ohjauksen sekä sähköisen tasauspyörästön lukon, joiden pitäisi tehdä ajokokemuksesta aiempaa sporttisempi. Moottorivalikoimasta on suostuttu kertomaan vasta, että 3-sarjan pellin alle tulee BMW:n historian tehokkain bensanelonen. Kaikki muutkin voimanlähdevaihtoehdot ovat turboahdettuja, ja ne täyttävät uudet Euro 6d-TEMP-päästömääräykset.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat