Tässä on varsinainen möhkö-Volkkari – uuden ison katumaasturin kuvat vuosivat julkisuuteen

Volkswagen esitteli vuoden 2013 Detroitin autonäyttelyssä Crossblue-nimisen konseptin, joka enteili merkin tulevaa kookasta seitsemänpaikkaista katumaasturia. Tällaista mallia kaivattiin ennen kaikkea jenkkimarkkinoille, mutta myös esimerkiksi Kiinassa on kova kysyntä tämäntyyppisille autoille. VW:n mallistoon on toki pitkään kuulunut isojen SUV-autojen luokkaan lukeutuva Touareg, mutta se on monille ostajille jo liian arvokas.

Niinpä Volkkari päätti kehittää tuotantoversion konseptiauton pohjalta, mutta väliin tuli merkin mainetta etenkin USA:ssa pahasti vahingoittanut päästöskandaali. VW:n TDI-dieselien kysyntä suorastaan romahti Jenkeissä, mutta isolle katumaasturille oli edelleen tilausta. Niinpä kookkaan SUV:n tuotekehitystyötä jatkettiin, ja työ alkaa tuottaa nyt hedelmää.

Teramont_2

Kiinalaiselle nettisivulle putkahti kuvia täysin naamioimattomasta möhkö-Volkkarista, joka saa vahvojen huhujen mukaan nimekseen Teramont. Auto on jenkkien suosimaa kolmen penkkirivin mallia, ja tuotantoversion muotoilu on pysynyt varsin uskollisena alkuperäiselle Crossblue-konseptille. Kiinalaiset ovat saaneet myös jostakin käsiinsä Teramontin strategiset mitat, joiden pitäisi olla identtiset eri markkina-alueille tarkoitettujen versioiden kesken. Mitat ovat pitkälti samaa luokkaa kuin Audi Q7:ssä, eli Volkkarin uutuus on varsin massiivinen ilmestys. Auton pituus on yli viisi metriä ja leveys lähes kaksi metriä, joten se ei ole kotonaan vanhan mantereen kapeilla kujilla.

Teramont_3

Teramontin pitäisi tarjota vastaavat tilat kuin Q7, mutta hinnaltaan VW jää huomattavasti Audia halvemmaksi. Auto kilpaileekin esimerkiksi USA:ssa noin 30 000 dollarin hintaisten Chevrolet Traversen, Ford Explorerin, Honda Pilotin, Hyundai Santa Fen ja Mazda CX-9:n kanssa.

Suosittelemme

Kiina-versiota vauhdittaa takaluukun tunnusten perusteella kaksilitrainen TSI-bensaturbo, ja se tulee todennäköisesti tarjolle myös Jenkeissä myytävään malliin. USA:ssa saatetaan kaupata myös bensa-V6:lla varustettua Teramontia, ja myöhemmin valikoimaa voi täydentää neloskonetta ja sähkömoottoria hyödyntävä pistokehybridi. Dieseleitä ei siis ole luvassa, mutta etuvetomallien lisäksi tarjolle tulee luonnollisesti joka nurkasta raapivia versioita. Teramontin jenkkimalli kootaan Tennesseen Chattanoogassa sijaitsevassa tehtaassa, ja auto tulee USA:ssa myyntiin ilmeisesti ensi vuoden alkupuolella. Volkkarin ison SUV:n Eurooppaan saapuminen jää sen sijaan vielä nähtäväksi, mutta se ei näytä kovin todennäköiseltä.

Teramont_4

LähdeCarscoops

Lue lisää